050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Bosnië-Herzegovina

Rondreis Bosnië en Herzegovina - Land van rijke tradities

Reis naar Bosnië en Herzegovina en maak kennis met de lappendeken van volkeren en religies die het land rijk is. Op uw vakantie ziet u dat de oriëntaalse en Europese cultuur naadloos in elkaar overlopen: de Romeinse, Byzantijnse, Slavische, Osmaanse, Habsburgse en joodse culturen overlapten elkaar en volgden elkaar in de loop van de eeuwen op. Deze roerige geschiedenis heeft zijn prachtige sporen nagelaten in de architectuur, muziek en keuken van het land! En dit ontdekt u het beste op een groepsreis door Bosnie en Herzegovina.

Bezoek Sarajevo tijdens een reis naar Bosnië en Herzegovina

Sarajevo, de hoofdstad van Bosnië-Herzegovina, is in de loop der eeuwen uitgegroeid tot een stad met allure. Onze reisleiders in Bosnie-herzegovina vertellen u verhalen over de hoogte- en dieptepunten in de geschiedenis van de stad. Een hoogtepunt in de moderne geschiedenis was ongetwijfeld de Olympische Winterspelen van 1984, terwijl het dieptepunt zich acht jaar later aandiende met een jarenlange belegering tijdens de oorlog. De bevolking is deze zwarte bladzijde uit de geschiedenis te boven gekomen en na een lange periode van wederopbouw bruist de stad weer als vanouds. Sarajevo is het bewijs dat, ondanks vaak tegenstrijdige belangen van de verschillende bevolkingsgroepen, samen bouwen aan de toekomst mogelijk is. Uw bezoek aan het levendige centrum van Sarajevo is dan ook een onvergetelijke belevenis tijdens uw vakantie in Bosnië-Herzegovina!

Breng in Sarajevo zeker een bezoek aan Baščaršija, de belangrijkste bazaar van de stad bestaat al sinds de 15e eeuw. Hoewel door modernisering een groot deel hiervan verloren is gegaan, kunt u tijdens uw rondreis door Bosnië en Herzegovina hier nog steeds de sfeer van vroegere tijden proeven. Loop ook zeker langs de publieke waterbron, of ‘sebilj’, die aan het einde van de 19e eeuw werd gebouwd. Het verhaal doet de ronde dat wanneer je van het water van de sebilj had gedronken, je ooit naar Sarajevo zou terugkeren! Gaat u deze legende testen op uw reis?

Beleef de machtige berggebieden tijdens een Bosnië en Herzegovina-reis

In Bosnië en Herzegovina kunt u ook genieten van de prachtige natuur. Reis door het land van meren, rivieren, steden en hoge bergen waar voor elke reiziger iets te vinden is. Het grootste deel van het land is heuvelachtig en op veel plekken bergachtig. Het zuidelijke grensgebied met Kroatië wordt gevormd door de uit poreuze kalksteen bestaande Dinarische Alpen. In de machtige berggebieden kunt u uren wandelen zonder een mens tegen te komen. De wilde rivieren zijn uitstekend geschikt voor raften en kajakken. In uitgestrekte moerasgebieden leven honderden vogelsoorten. Stuk voor stuk ingrediënten voor een avontuurlijke reis!

Een groepsreis naar Montenegro en Kroatië wordt ook vaak gecombineerd met een uitstapje naar Bosnië en Herzegovina. De brug van Mostar is dan een van de must sees die u bezoekt. De ‘oude brug’, oorspronkelijk gebouwd in de 16e eeuw, staat voor veel mensen symbool voor de vernielingen die tijdens de Bosnische Burgeroorlog zijn gepleegd. Gelukkig is de oude brug in de 21e eeuw met behulp van UNESCO weer helemaal herbouwd. In het mooie oude marktplaatsje Trebinje maakt u een wandeling om de sfeer van de Oriënt te proeven. Een bezoek het klooster van Tvrdos, ooit de zetel van de metropoliet van Herzegovina is bij een bezoek aan Trebinje ook zeker de moeite waard. Als afsluiting van dit bezoek proeft u de wijnen die de streek voortbrengt: een heerlijk slot van uw rondreis door het prachtige Bosnië en Herzegovina!

Boek uw rondreis naar Bosnië-Herzegovina bij SRC Reizen

Al 40 jaar is SRC Reizen gespecialiseerd in het samenstellen van culturele groepsreizen. Zo’n twintig ervaren medewerkers met passie voor hun vak, voor reizen én voor hun gasten werken elke dag hard om uw vakantie te laten slagen! Die inzet wordt beloond door onze reizigers. We krijgen veel complimenten en onze gasten keren regelmatig terug voor een volgende reis. Deze tevredenheid is weer te geven in sterren. Op de onafhankelijke beoordelingssite Trustpilot krijgen we mooie beoordelingen van onze reizigers: gemiddeld 4,5 van de 5 sterren. Als onafhankelijke Groningse touroperator zijn we uiteraard ook aangesloten bij de twee belangrijkste organisaties die de rechten van de reizigers behartigen, de SGR en de ANVR. Kortom, bij SRC Reizen is uw vakantie naar Bosnië-Herzegovina in vertrouwde handen. Dus wacht niet langer en boek een culturele groepsreis naar Bosnië-Herzegovina bij SRC Reizen. U zult niet teleurgesteld worden!

Bekijk alle reizen naar Bosnië-Herzegovina