U bent hier: Home | Sri Lanka

Rondreis Sri Lanka - Ongeëvenaarde natuurlijke schoonheid

De natuurlijke schoonheid van het Aziatische eiland Sri Lanka is ongeëvenaard! Cultuur, natuur en betoverend mooie stranden: in dit paradijselijke land zijn alle ingrediënten aanwezig voor een heerlijke rondreis. Het drukke, moderne stadsleven van Colombo vraagt ongetwijfeld uw aandacht, maar in de glooiende heuvels met regenwoud en theeplantages vindt u ook de rust en ontspanning die u het ultieme vakantiegevoel bezorgen.

Ervaar een smeltkroes van culturen tijdens een Sri Lanka-reis

Sri Lanka, het vroegere Ceylon, staat al sinds de oude Grieken bekend als het paradijs op aarde. Toen de Hollanders hier in het begin van de 17e eeuw aanmeerden, waren ze ook diep onder de indruk van de weelderige begroeiing, olifanten, pauwen, geurige kruiden en planten. Hier vindt u de overweldigende tropische natuur, prachtige palmenstranden, sprookjesachtige meren, grazende buffels op de savanne, rijstvelden en vogels in de wetlands. Tijdens een culturele groepsrondreis of privéreis naar Sri Lanka ziet u de sporen die de Hollanders, Portugezen en Engelsen hebben nagelaten. Samen met de verschillende bevolkingsgroepen hebben zij het eiland een rijkdom aan cultuur gegeven!

De reisleiders en gidsen van SRC nemen u op uw autorondreis of groepsrondreis mee naar de mooiste bezienswaardigheden van Sri Lanka. Natuurlijk bezoekt u Negombo, in de Portugese en Nederlandse koloniale tijd een belangrijke exporthaven. Tijdens een rondrit door deze historisch belangrijke stad bekijkt u de invloeden die deze twee landen hebben nagelaten. U ziet de vele katholieke kerken en het imposante netwerk van kanalen, dat door de Nederlanders is gegraven. Het charmante Kandy is de hoofdstad van het oude Ceylon, waar de indrukwekkende Tempel van de Tand staat. Volgens velen is dit de vermeende bewaarplaats van een tand van de Boeddha… Uw reisleider of gids vertelt u meer over deze bijzondere legende. Voor een vleugje avontuur beklimt u de ‘leeuwenrots’ Sigiriya. Tijdens de wandeling naar de top ziet u unieke fresco’s van de wolkenmaagden die op de rotswanden zijn aangebracht. Op de top vindt u de resten van een 5e-eeuws burchtpaleis en wordt u getrakteerd op een prachtig uitzicht! Kortom, op de reizen van SRC ziet en hoort u méér over Sri Lanka!

Reis door Sri Lanka: een culinaire belevenis

Sri Lanka staat bekend om zijn mistige groene vlaktes met theestruiken. Het is dan ook niet gek dat het land goed is voor een enorme theeproductie. Tijdens uw culturele rondreis bezoekt u verschillende theeplantages, met als hoogtepunt een treinreis langs theeplantages op de overweldigende hoogvlakte Ramboda, nabij Nuwara Eliya. Ook de beste en heerlijkste curries komen uit Sri Lanka: een waar culinair feest! Tijdens zowel de autorondreis als de groepsreis proeft u ongetwijfeld van de hete en gekruide keuken van dit Aziatische land!

Maak tijdens uw rondreis kennis met de vriendelijke bevolking die u met hartverwarmende gastvrijheid ontvangt en kijk uw ogen uit in de prachtige steden en de natuur die Sri Lanka rijk is. De parel van de Indische Oceaan zal al uw dromen overtreffen!