050 - 3 123 123
de beste reisleiders
de mooiste reisroutes
veel inclusief in de reis
100% CO₂-compensatie
tevreden reizigers: 8.8
U bent hier: Home | Oezbekistan

Rondreis Oezbekistan - Kleurrijke karavaansteden aan de Zijderoute

Beleef een sprookje aan de Zijderoute! In het hart van Centraal-Azië ligt een betoverend mooie vakantiebestemming: Oezbekistan. Wellicht niet direct uw eerste keuze voor een rondreis, maar wel een van de bijzonderste! In Oezbekistan komen de verhalen van Marco Polo en 1.001-nacht in de turkooiskleurige moskeeën en paleizen weer tot leven! Oezbekistan was eeuwenlang een een belangrijke tussenstop op de Zijderoute. Plaatsen langs deze legendarische karavaanroute bloeiden eeuwenlang, en de kunsten floreerden. En dat kunt u hier nog altijd bewonderen. Dus verlaat de gebaande paden en reis in het spoor van handelaren naar de schoonheid van Oezbekistan!

Beleef het verleden op een rondreis door Oezbekistan

Reizen door Oezbekistan is synoniem met reizen over de Zijderoute. Eeuwenlang reden de karavanen tussen de rivieren Amur Darya en Syr Darya in Centraal-Azië over deze legendarische ‘weg’. Dit is een van de oudste handelsroutes ter wereld, die Europa verbond met de Oriënt. Luxegoederen zoals zijde, satijn, muskus, edelstenen, parels en porselein werden over de Zijderoute vervoerd, maar ook ideeën en kunsten. Langs de route ontstonden in Oezbekistan welvarende karavaansteden als Bukhara, Khiva en Samarkand. Deze eens zo bruisende Oezbeekse steden liggen geïsoleerd, te midden van woestijnen en bergen. Mede hierdoor zijn ze door de eeuwen heen verrassend intact gebleven en dus een absolute must see op uw groepsreis door Oezbekistan. Als u door de smalle straatjes wandelt en geniet van de kleurrijke architectuur met de typerende turkooizen decoraties, waant u zich terug in de tijd. De steden staan dan ook niet voor niets op de UNESCO-Werelderfgoedlijst!

Must see op een Oezbekistan-reis: Registan in Samarkand

De citadellen, bazaars en pleinen van steden als Bukhara, Khiva en Samarkand ademen nog steeds de lange historie van rijkdom, zijde en slaven. Tijdens een rondreis zal uw SRC-reisleider in Oezbekistan uitgebreid stilstaan bij dit roemrijk verleden. Met prachtige verhalen en boeiende anekdotes komt de cultuur van Oezbekistan tot leven. Wat u absoluut niet mag overslaan op uw reis door Oezbekistan? Het Registan, het centrale plein van Samarkand! Hier wordt u overweldigd door de schoonheid van de drie prachtig versierde madrassa's en baadt u in het gouden licht van de schitterende moskee. Een andere bezienswaardigheid van Oezbekistan die niet te missen is, is het sprookjesachtige Bolo Hauz-plein in Bukhara. Dit plein ademt nog de sfeer van de khans, sjeiks en handelaren die hier ooit woonden. En Khiva is misschien wel een van de best bewaarde historische steden van Centraal-Azië. Bekijk hier de stadsmuren die dateren uit het einde van de 17e eeuw en een hoogte hebben van 10 meter. Genoeg te bewonderen dus op een groepsreis door Oezbekistan!

Op een rondreis door Oezbekistan ziet u niet alleen de imposante koranscholen, paleizen en minaretten die goed bewaard zijn gebleven. U geniet ook van de kleurrijke tradities en gebruiken van dit bijzondere land. Ontdek het dagelijks leven van Oezbekistan vanuit de schaduwrijke theehuizen en struin over de plaatselijke bazaars. De vriendelijke bevolking laat u graag kennismaken met hun prachtige land.

Ga mee op reis en prikkel al uw zintuigen in het overweldigende Oezbekistan!

Boek uw rondreis naar Oezbekistan bij SRC Reizen

Al 36 jaar is SRC Reizen gespecialiseerd in het samenstellen van culturele groepsreizen. Zo’n dertig ervaren medewerkers met passie voor hun vak, voor reizen én voor hun gasten werken elke dag hard om uw vakantie te laten slagen! Die inzet wordt beloond door onze reizigers. We krijgen veel complimenten en onze gasten keren regelmatig terug voor een volgende reis. Deze tevredenheid is weer te geven in sterren. Op de onafhankelijke beoordelingssite Trustpilot krijgen we mooie beoordelingen van onze reizigers: gemiddeld 4,5 van de 5 sterren. Als onafhankelijke Groningse touroperator zijn we uiteraard ook aangesloten bij de twee belangrijkste organisaties die de rechten van de reizigers behartigen, de SGR en de ANVR. Kortom, bij SRC Reizen is uw vakantie naar Oezbekistan in vertrouwde handen. Dus wacht niet langer en boek een culturele groepsreis naar Oezbekistan bij SRC Reizen. U zult niet teleurgesteld worden!