050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Oezbekistan

Rondreis Oezbekistan - Kleurrijke karavaansteden aan de Zijderoute

Beleef op uw rondreis Oezbekistan een sprookje aan de Zijderoute! In het hart van Centraal-Azië ligt een betoverend mooie vakantiebestemming: Oezbekistan. Wellicht niet direct uw eerste keuze voor een rondreis, maar wel een van de bijzonderste! In Oezbekistan komen de verhalen van Marco Polo en 1.001-nacht in de turkooiskleurige moskeeën en paleizen weer tot leven! Oezbekistan was eeuwenlang een belangrijke tussenstop op de Zijderoute. Plaatsen langs deze legendarische karavaanroute bloeiden eeuwenlang en de kunsten floreerden. En dat kunt u nog altijd bewonderen op een rondreis Oezbekistan. Dus verlaat de gebaande paden en reis in het spoor van handelaren naar de schoonheid van het oosten. Rondreizen door Oezbekistan is een avontuur dat u niet mag missen!

Beleef het verleden op een rondreis Oezbekistan

Reizen door Oezbekistan is synoniem met reizen over de Zijderoute. Eeuwenlang reden de karavanen tussen de rivieren Amur Darya en Syr Darya in Centraal-Azië over deze legendarische ‘weg’. Dit is een van de oudste handelsroutes ter wereld, die Europa verbond met de Oriënt. Luxegoederen zoals zijde, satijn, muskus, edelstenen, parels en porselein werden over de Zijderoute vervoerd, maar ook ideeën en kunsten. Tijdens een rondreis Oezbekistan ervaart u dit verleden in de welvarende karavaansteden als Bukhara, Khiva en Samarkand die langs de route ontstonden. Deze eens zo bruisende Oezbeekse steden liggen geïsoleerd, te midden van woestijnen en bergen. Mede hierdoor zijn ze door de eeuwen heen verrassend intact gebleven en dus een absolute must see op uw groepsrondreis Oezbekistan. Als u door de smalle straatjes wandelt en geniet van de kleurrijke architectuur met de typerende turkooizen decoraties, waant u zich terug in de tijd. De steden staan dan ook niet voor niets op de UNESCO-Werelderfgoedlijst én op een to do-lijstje tijdens een rondreis Oezbekistan!

Must see op een Oezbekistan-rondreis: Registan in Samarkand

De citadellen, bazaars en pleinen van steden als Bukhara, Khiva en Samarkand ademen nog steeds de lange historie van rijkdom, zijde en slaven. Tijdens een rondreis Oezbekistan zal uw SRC-reisleider uitgebreid stilstaan bij dit roemrijk verleden. Met prachtige verhalen en boeiende anekdotes komt de cultuur van Oezbekistan tijdens uw reis tot leven. Wat u absoluut niet mag overslaan op uw rondreis Oezbekistan? Het Registan, het centrale plein van Samarkand! Hier wordt u overweldigd door de schoonheid van de drie prachtig versierde madrassa's en baadt u in het gouden licht van de schitterende moskee. Een andere bezienswaardigheid van Oezbekistan die niet te missen is op een rondreis Oezbekistan, is het sprookjesachtige Bolo Hauz-plein in Bukhara. Dit plein ademt nog de sfeer van de khans, sjeiks en handelaren die hier ooit woonden. En Khiva is misschien wel een van de best bewaarde historische steden van Centraal-Azië. Bekijk hier de lemen stadsmuren die dateren uit het einde van de 17e eeuw en een hoogte hebben van 10 meter. Genoeg te bewonderen dus op een rondreis door Oezbekistan!

Rondreizen door Oezbekistan, ook een culinair avontuur

Op een rondreis Oezbekistan ziet u niet alleen de imposante koranscholen, paleizen en minaretten die goed bewaard zijn gebleven. U geniet ook van de kleurrijke tradities en gebruiken van dit bijzondere land. Ontdek het dagelijks leven van Oezbekistan vanuit de schaduwrijke theehuizen en struin over de plaatselijke bazaars. De vriendelijke bevolking laat u graag kennismaken met hun prachtige land. En hoe kunt u beter dit land ontdekken dan door bij de Oezbeken thuis te komen. De overweldigende gastvrijheid van de Oezbeken is legendarisch en hun keuken is verrassend heerlijk.

Op de rondreis Oezbekistan eten de SRC-gasten geregeld bij de Oezbeken thuis. Bij binnenkomst staat er altijd een prachtig gedekte tafel klaar met vers gebakken brood, komkommers, radijsjes, tomaten en vers geplukte kruiden. Voorgerechten zoals lagman, een noedelsoep met lamsvlees, manti, grote ravioli gevuld met lamsgehakt en salade worden gevolgd door vis of shasliks, geroosterde vleespennen. Elke kok voegt zijn eigen kruiden toe tijdens het koken, zodat de gerechten telkens een andere smaak hebben. Op uw rondreis Oezbekistan mag u het nationale gerecht niet missen! Plov is een rijstgerecht met vlees, wortelen, ui en niet te vergeten knoflook in hele bollen tegelijk. Het wordt traditioneel bereid door de mannen in een familie als feestmaal tijdens bruiloften en andere feesten. Ook de nationale drank van het land, thee, zal u tijdens de ries door Oezbekistan veelvuldig aangeboden worden. Kiest u voor kara çay, zwarte thee of gök çay, groene thee? Maar pas op voor ak çay, witte thee, die wordt geschonken uit een theepotje in een theekommetje. Dit drankje heeft niets met thee te maken, maar is een manier om ongemerkt wodka te drinken. Ga mee op een rondreis in Oezbekistan en prikkel al uw zintuigen!

Boek uw rondreis Oezbekistan bij SRC Reizen

Al 40 jaar is SRC Reizen gespecialiseerd in het samenstellen van culturele groepsreizen. Zo’n twintig ervaren medewerkers met passie voor hun vak, voor reizen én voor hun gasten werken elke dag hard om uw vakantie te laten slagen! Die inzet wordt beloond door onze reizigers. We krijgen veel complimenten en onze gasten keren regelmatig terug voor een volgende reis. Deze tevredenheid is weer te geven in sterren. Op de onafhankelijke beoordelingssite Trustpilot krijgen we mooie beoordelingen van onze reizigers: gemiddeld 4,5 van de 5 sterren. Als onafhankelijke Groningse touroperator zijn we uiteraard ook aangesloten bij de twee belangrijkste organisaties die de rechten van de reizigers behartigen, de SGR en de ANVR. Kortom, bij SRC Reizen is uw vakantie naar Oezbekistan in vertrouwde handen. Dus wacht niet langer en boek een culturele groepsrondreis Oezbekistan of een privereis naar Oezbekistan bij SRC Reizen. U zult niet teleurgesteld worden!

Bekijk alle reizen naar Oezbekistan