U bent hier: Home | Groot-Brittannië

Rondreis Groot-Brittannië - Traditioneel én vooruitstrevend

Er wordt over Groot-Brittannië vaak in superlatieven gesproken, en terecht! Dit land kent een enorme hoeveelheid natuurschoon, van ‘rolling hills’ tot hoge bergtoppen en van prachtige zandstranden tot woeste kusten, waar u tijdens een rondreis heerlijk van kunt genieten. De bevolking staat bekend als uitermate vriendelijk en gastvrij. En natuurlijk is er dat geweldige gevoel voor humor, dat wij niet voor niets Engels noemen. Gek genoeg worden echter zelden de Britse kunstschatten aanbevolen, terwijl Groot-Brittannië een paar van de mooiste musea herbergt! Maar dat niet alleen, het land kan ook buigen op een boeiende geschiedenis, die nog steeds doorklinkt in de vele kastelen, middeleeuwse stadskernen en prachtige landhuizen. Ga mee op reis naar Groot-Brittannië, en u weet zeker dat u ‘never a dull moment’ heeft!

Ontdek het mooiste natuurschoon op een reis naar Groot-Brittannië

Waar u ook komt in Engeland, Wales en Schotland de natuur is overweldigend! De Britse eilanden hebben een overdaad aan natuurschoon! Tijdens een groepsrondreis ontdekt u donkere bossen die zo uit de avonturen van Robin Hood kunnen komen. U ziet groene glooiende heuvels met weilanden die met muurtjes gescheiden zijn in de Yorkshire Dales, bewondert de prachtige heidevelden in het Peak District en droomt weg bij het veenlandschap van Dartmoor waar de wilde pony’s nog rondlopen. Als klap op de vuurpijl is er dan ook nog de schitterende kuststrook met pittoreske stadjes aan kleine baaien en kastelen die balanceren boven de afgrond. Het landschap van Schotland doet hier nog een schepje bovenop: woeste (sneeuw)bergen, fjordachtige ‘firths’, spiegelende ‘lochs’, weidse ‘glens’ en de mysterieuze heide- en veenhellingen vormen het betoverende decor van een rondreis door de schotse Highlands. Tijdens een groepsreis door Groot-Brittannië geniet u elke dag van het mooiste natuurschoon!

Voel de geschiedenis op een culturele groepsreis naar Engeland

Maar er valt nog veel meer te genieten! Groot-Brittannië heeft een bewogen geschiedenis, die u terugvindt in elke uithoek van het land. Tijdens een busrondreis struikelt u bijna over de kastelen, kerken, abdijen of landhuizen in elke denkbare staat van onderhoud. De prachtige verstilde ruïnes van abdijen en kloosters die soms zomaar in het landschap staan, zijn bijna mysterieus. En vergeet ook niet de vele landhuizen, die u overal in Groot-Brittannië vindt. De elegante ‘manor houses’ zijn vaak nog privébezit! Maar ook vrijwel elk dorp en elke stad heeft een oude kern, die soms teruggaat tot de middeleeuwen. Om nog maar te zwijgen van prachtige oude universiteitssteden als Oxford en Cambridge met hun gotische ‘colleges’. De reisleiders van SRC laten u met prachtige verhalen en leuke anekdotes kennismaken met deze wervelende geschiedenis van Groot-Brittannië. Tijdens de culturele groepsrondreizen vertellen zij u natuurlijk over de vele vrouwen van de Hendrik VIII, hoort u de legendes over koning Arthur en zijn ridders en komt ook zeker de invloed van Willem de Veroveraar op de Engelse geschiedenis aanbod. Tijdens uw SRC-reis ziet en hoort u méér!

Als u door Groot-Brittannië reist, zal het u direct opvallen dat de Britten een conservatief ingesteld volk zijn. Hun tradities houden ze in ere, ze zijn zuinig op hun cultuurhistorisch erfgoed en ze zijn dol op oude spulletjes. Maar tegelijkertijd zijn de Britten op cultureel gebied enorm vooruitstrevend en toonaangevend. Hun invloed op de moderne cultuur in Europa is ongekend: van pop- en rockmuziek tot theater, van journalistiek tot comedy en van mode tot kookkunst. Het is nu juist deze tegenstelling die Groot-Brittannië tot zo’n fascinerend vakantieland maakt: aan de ene kant behoudend, traditioneel, conservatief en aan de andere kant vooruitstrevend, toonaangevend en hip. Het is het enige land in Europa dat deze boeiende tegenstelling in zich heeft. Dus pak uw koffers en reis mee naar Groot-Brittannië! U zult zeker verrast worden!