050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Groot-Brittannië

Rondreis Groot-Brittannië - Traditioneel én vooruitstrevend

Er wordt over Groot-Brittannië vaak in superlatieven gesproken, en terecht! Dit land kent een enorme hoeveelheid natuurschoon: van ‘rolling hills’ tot hoge bergtoppen en van prachtige zandstranden tot woeste kusten, waar u tijdens een rondreis door Groot-Brittannië heerlijk van kunt genieten. En in dit prachtige, soms woeste, landschap kunt u de mooiste bezienswaardigheden bewonderen: van de prachtige steden met rijkversierde kathedralen tot de fraaie landhuizen in uitgestrekte parkachtige tuinen, en van de abdijruïnes tot de charmante plattelandsstadjes.

In Engeland, Wales en Schotland komt u ogen tekort! De bevolking staat bekend als uitermate vriendelijk en gastvrij. En natuurlijk is er dat geweldige gevoel voor humor, dat wij niet voor niets Engels noemen. Gek genoeg worden echter zelden de Britse kunstschatten aanbevolen, terwijl Groot-Brittannië een paar van de mooiste musea herbergt! Maar dat niet alleen, het land kan ook buigen op een boeiende geschiedenis, die nog steeds doorklinkt in de vele kastelen, middeleeuwse stadskernen en prachtige landhuizen. Ga rondreizen door Groot-Brittannië en u weet zeker dat u ‘never a dull moment’ heeft!

Ontdek het mooiste natuurschoon op een reis naar Groot-Brittannië

Waar u ook komt in Engeland, Wales en Schotland, alleen al de natuur is overweldigend! Tijdens een groepsreis door Groot-Brittannië geniet u dan ook elke dag van het mooiste natuurschoon. U ontdekt er donkere bossen die zo uit de avonturen van Robin Hood kunnen komen. U ziet groene glooiende heuvels met weilanden die met muurtjes gescheiden zijn in de Yorkshire Dales, bewondert de prachtige heidevelden in het Peak District en droomt weg bij het veenlandschap van Dartmoor, waar nog wilde pony’s rondlopen. Als klap op de vuurpijl is er dan ook nog de schitterende kuststrook van Zuid-Engeland met pittoreske stadjes aan kleine baaien en kastelen die balanceren boven de afgrond. Het landschap van Schotland doet hier nog een schepje bovenop: woeste (sneeuw)bergen, fjordachtige ‘firths’, spiegelende ‘lochs’, weidse ‘glens’ en de mysterieuze heide- en veenhellingen vormen het betoverende decor van de Schotse Highlands. U verkent dit geweldige gebied bijvoorbeeld tijdens een busreis door Engeland en Schotland, waar u alle hoogtepunten, waaronder de Hooglanden, bewondert.

Maar er valt nog veel meer te genieten! Groot-Brittannië heeft een bewogen geschiedenis, die u terugvindt in elke uithoek van het land. Tijdens een busrondreis door Engeland, Wales of Schotland struikelt u bijna over de kastelen, kerken, abdijen of landhuizen in elke denkbare staat van onderhoud. De prachtige verstilde ruïnes van abdijen en kloosters die soms zomaar in het landschap staan, zijn bijna mysterieus. En vergeet ook niet de vele landhuizen, die u overal in Groot-Brittannië vindt. De elegante ‘manor houses’ zijn vaak nog privébezit. Maar ook vrijwel elk dorp en elke stad heeft een oude kern, die vaak teruggaat tot de middeleeuwen. Om nog maar te zwijgen van prachtige oude universiteitssteden als Oxford en Cambridge met hun gotische ‘colleges’.

Busreizen Zuid-Engeland: glooiende landschappen en lieflijke dorpjes

Een vakantie naar Engeland in de vorm van een rondreis per bus geeft u de mogelijkheid ontzettend veel te zien en beleven. Laat u tijdens een busreis door Zuid-Engeland betoveren door glooiende landschappen, mooie landhuizen, lieflijke middeleeuwse dorpjes, maar ook de ongerepte natuur van de grillige Jurassic Coast. Tijdens een busreis door Zuid-Engeland komen al deze hoogtepunten aan bod. In de beroemde universiteitsstad Oxford gaat uw rondreis door Zuid-Engeland van start en per bus reist u verder. Volgende stop van uw georganiseerde reis zijn de schilderachtige Cotswolds. Ervaar hier het uitzonderlijke natuurschoon, dat de basis vormde voor The Hobbit Shire, bekend uit de wereldberoemde trilogie The Lord of the Rings. Maar u ziet nog zoveel meer tijdens uw reis! Wat dacht u van nationaal park Dartmoor, het majestueuze paleis Kingston Lacy, het imposante Isle of Wight en het bruisende Winchester? Het is slechts een greep uit de prachtige plekken die u tijdens een rondreis door Zuid-Engeland met de bus bezoekt.

Hoor de geschiedenis op een culturele groepsreis naar Engeland

Tijdens uw rondreis door Groot-Brittannië zult u in de bus en op locatie prachtige verhalen en leuke anekdotes horen van de SRC-reisleiders, die u kennis laten maken met de wervelende geschiedenis van Groot-Brittannië. Tijdens uw vakantie vertellen onze SRC-reisleiders u natuurlijk over de vele vrouwen van de Hendrik VIII, hoort u de legendes over koning Arthur en zijn ridders, nemen zij u in prachtige verhalen mee in de Schotse opstand en komt ook zeker de invloed van Willem de Veroveraar op de geschiedenis van Engeland aanbod. Maar niet alleen de historie van Engeland, Schotland en Wales komt aan bod, de reisleiders vertellen ook over de kleurrijke tradities, de oorsprong van sommige bijzondere streekgerechten als haggis en whisky en over de typische Britse humor. Kortom, tijdens uw reis door Groot-Brittannië ziet en hoort u méér over uw vakantieland!

Als u een rondreis door Groot-Brittannië maakt, zal het u ook direct opvallen dat de Britten een conservatief ingesteld volk zijn. Hun tradities houden ze in ere, ze zijn zuinig op hun cultuurhistorisch erfgoed en ze zijn dol op oude spulletjes. Maar tegelijkertijd zijn de Britten op cultureel gebied enorm vooruitstrevend en toonaangevend. Hun invloed op de moderne cultuur in Europa is ongekend: van pop- en rockmuziek tot theater, van journalistiek tot comedy en van mode tot kookkunst. Het is nu juist deze tegenstelling die Groot-Brittannië tot zo’n fascinerend vakantieland maakt: aan de ene kant behoudend, traditioneel, conservatief en aan de andere kant vooruitstrevend, toonaangevend en hip. Het is het enige land in Europa dat deze boeiende tegenstelling in zich heeft. Dus pak uw koffers en reis mee naar Groot-Brittannië, u zult zeker verrast worden tijdens uw vakantie!

Kies voor een fly drive en verken Engeland met een huurauto

Bent u enthousiast over een vakantie in Groot-Brittanië, maar reist u liever niet met een groep en een reisleider? Kies dan, in plaats van een groepsreis, voor een fly drive door Engeland. Bijvoorbeeld onze autoreis Noord-Ierland, waarbij u in een huurauto toert door groen paradijs vol weilanden met schapen en langs mistige klippen met krijsende zeevogels aan de kust. Hier kunt u genieten van groene heuvels, pittoreske dorpjes, eeuwenoude kastelen a en talloze bezienswaardigheden. Bij een fly drive of autorondreis door Groot-Brittannië worden uw auto, vluchten, hotels en andere reislogistieke zaken voor u door SRC Reizen geregeld. U kunt dus zorgeloos genieten van de overdonderend mooie natuur van Noord-Ierland en struinen door de bruisende stad Belfast.

Rondreis door Engeland zelf samenstellen

Wilt u graag middels een fly drive een ander deel van Engeland ontdekken? Reizen en rondreizen naar Engeland die u niet terugvindt in ons standaard aanbod kunt u ook zelf samenstellen, met onze reizen op maatt. Of u nu op zoek bent naar een fly drive naar Wales, een fly drive-rondreis door Zuid-Engeland wilt maken of een vakantie naar Yorkshire wilt boeken: voor vrijwel iedere denkbare vakantie kunnen wij een maatwerk oplossing samenstellen!

Boek uw rondreis naar Groot-Brittannië bij SRC Reizen

Wilt u een Engeland-rondreis boeken? Al 40 jaar is SRC Reizen gespecialiseerd in het samenstellen van culturele groepsreizen naar Groot-Brittannië. Zo’n twintig ervaren medewerkers met passie voor hun vak, voor reizen én voor hun gasten werken elke dag hard om uw vakantie te laten slagen! Die inzet wordt beloond door onze reizigers. We krijgen veel complimenten en onze gasten keren regelmatig terug voor een volgende reis. Deze tevredenheid is weer te geven in sterren. Op de onafhankelijke beoordelingssite Trustpilot krijgen we mooie beoordelingen van onze reizigers: gemiddeld 4,5 van de 5 sterren. Als onafhankelijke Groningse touroperator zijn we uiteraard ook aangesloten bij de twee belangrijkste organisaties die de rechten van de reizigers behartigen, de SGR en de ANVR. Kortom, bij SRC Reizen is uw vakantie naar Groot-Brittannië in vertrouwde handen. Dus wacht niet langer en boek een culturele groepsreis of fly drive naar Groot-Brittannië bij SRC Reizen. U zult niet teleurgesteld worden!

Bekijk alle reizen naar Groot-Brittannië