U bent hier: Home | Finland

Rondreis Finland - Grootse natuur in een onmetelijke ruimte

Finland is het bekendst om zijn prachtige natuur. Hier geniet u op een rondreis van uitgestrekte bossen en kristalheldere meren en meertjes in een zachtmoedig glooiend landschap met afgeronde bergen. Finland wordt niet voor niets het land van de duizenden meren genoemd! Het licht, de onmetelijke ruimte en de noordelijke ligging geven het landschap een ietwat mystieke sfeer. Dat ervaart u natuurlijk op zijn mooist tijdens de lange zomeravonden, wanneer de zon bijna niet ondergaat! Of in de winter wanneer Moeder Natuur u trakteert op de Aurora Borealis, oftewel het Noorderlicht. In Finland ontdekt u op een groepsreis grootse natuur en een bijzondere cultuur!

Must see op een Finland-reis: design in Helsinki

Bezoek tijdens uw rondreis zeker Helsinki, de hoofdstad van Finland aan de Oostzee. Hier vindt u een bijzondere combinatie van westerse en Oost-Europese invloeden. De metropool wordt omgeven door water en heeft alles wat een moderne stad nodig heeft: een indrukwekkende architectuur en talloze winkels en gezellige restaurantjes. Helsinki is ook een ideale stad voor architectuur- en designliefhebbers! Finse ontwerpers en architecten zijn bekend om hun prachtige, eenvoudige en functionele designs en hedendaagse uitstraling. Deze uitstraling is zo fameus, dat Helsinki in 2012 werd uitgeroepen tot ‘design capital of the world’. Nog steeds draagt Helsinki deze titel met verve. Dus plan uw bezoek aan deze stad tijdens de jaarlijkse designweek zodat u kunt genieten van het beste van het Finse design. Of reis in de zomer naar Helsinki, wanneer het ’s nachts een beetje licht blijft. In deze tijd bruist de hoofdstad van Finland van gezelligheid en heerst er een fantastische sfeer.

Wilt u echt volop genieten van de lange zomernachten waarin de zon (bijna) niet ondergaat? Reis dan naar het noorden van Finland! Ten noorden van de poolcirkel kunt u dit wonderlijke natuurverschijnsel het beste ervaren. Een ‘nooit meer slapen’-gevoel kan u nachtenlang uit bed houden: het stralende weer, openstaande bloemen en fluitende vogels zullen u ertoe verleiden nog een wandeling te maken. Een bijzonder fenomeen op uw rondreis dat u in uw leven minimaal een keer moet hebben meegemaakt!

Ontdek de cultuur van de Samen in Finland

In het noorden van Finland, in Lapland, ontmoet u op uw groepsreis ook de Samen. De Lappen, zoals de Samen ook wel genoemd werden, spelen een belangrijke rol in de Finse cultuur: de historie van de oerbevolking van het Noord-Scandinavië vormt de rode draad van een culturele groepsrondreis door dit prachtige land! Al 4.000 jaar lang bewonen de Samen het ruige gebied boven de poolcirkel. De Samen zijn een van de kleinste oervolkeren op de wereld en van oorsprong nomaden. Tegenwoordig hebben ze een vaste woonplaats, maar ’s zomers volgen de rendierhouders en hun families nog steeds de trek van de dieren van de wouden naar de berggebieden. Dit trotse volk houdt zijn tradities en leefwijze in ere. De reisleiders van SRC zullen met prachtige verhalen de cultuur van dit bijzondere volk tot leven brengen.

Vergeet op uw reis naar het noorden niet een bezoek te brengen aan de kerstman. De goede man woont in Finland in het plaatsje Rovaniemi dat op de poolcirkel ligt. Rondom zijn huis is een dorp aangelegd, waar winkels en restaurants zijn zodat u het hele jaar door kerstinkopen kunt doen onderwijl genietend van warme chocolademelk en rendierstoofpot! In het postkantoor kunt u alvast de kerstkaarten posten.

Kortom, in Finland geniet u op uw rondreis van de overdonderend mooie natuur, de bijzondere cultuur van de Samen en kunt u midden in de zomer alvast uw verlanglijstje bij de kerstman inleveren! Ga mee en geniet!