U bent hier: Home | Chili

Rondreis Chili - Genieten van flora en fauna

Het Chileense landschap varieert van zoutmeren, woestijnen en hoogvlaktes in het noorden tot regenwouden en ijskappen in het zuiden. De perfecte omgeving voor een avontuurlijke rondreis! Ook de kleurrijke en bruisende steden missen niet tijdens een culturele groepsreis naar het langste land van Zuid-Amerika. Van de grote stad Santiago tot Lauca Nationaal Park en Arequipa: een reis naar Chili zal u zeker niet teleurstellen!

Reizen door het natuurspektakel van Chili

In Chili wacht u onder andere de prachtige Atacama-woestijn met indrukwekkende bevroren meren, grootse vulkanen, spuitende geisers en… felgekleurde flamingo’s! Dit prachtige en kleurrijke palet zullen u zeker verbazen. Tijdens een SRC-reis naar Chili kunt u in het ochtendgloren de spuitende Tatio-geisers zien: een ongekende traktatie! Een ander prachtig gezicht in de woestijn ziet u bij een zonsondergang in de onaardse Maanvallei. In dit uitgestrekte en desolate landschap veranderen door de ondergaande zon de zandduinen en bijzondere rotsformaties constant van kleur. Voor ontspanning neemt u een bad in de warmwaterbronnen van Puritama en een actieve wandeling over de zoutvlakte mag op een rondreis ook zeker niet ontbreken!

Tijdens uw reis door Chili ontdekt u in Lauca Nationaal Park, dat bekend staat om zijn fabelachtige berglandschappen, vele hoogtepunten. Een van deze hoogtepunten is het archeologische museum waar de oudste mummies ter wereld tentoongesteld zijn! De warmwaterbronnen van Jurasi zijn een niet te missen beziens- en beleefwaardigheid. Het heilzame water van deze bronnen is zo’n 30˚C: heerlijk om in te baden! Vanuit de verschillende baden heeft u een fantastisch uitzicht over de adembenemend mooie natuur.

Maar u heeft de natuur van Chili pas echt bewonderd tijdens een bezoek aan Torres del Paine. Dit prachtige natuurpark is uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed en is zeker een hoogtepunt van uw rondreis! Dit park dankt zijn naam aan de drie granieten bergen die uit de Patagonische steppe oprijzen. Een wandeling over de goed begaanbare paden en lunch te midden van de rijke flora en fauna is een uitgelezen manier om dit natuurpark te ontdekken.

Wijn en kleurrijke steden tijdens uw Chili-reis

Leer ook de kleurrijke cultuur van Chili kennen en bezoek tijdens uw reis de levendige steden van dit Latijns-Amerikaanse land. In het bruisende Santiago de Chile kijkt u uw ogen uit; de prachtige koloniale gebouwen aan het Plaza de Armas, de kerk van Arica en de Cathedral Metropolita zijn allemaal even mooi. De zuidelijke stad Punta Arenas staat bol van de gekleurde huizen en romantische parken. Ook het kleurrijke Valpaíraso is een aanrader. De havenstad is beroemd geworden door de antieke en excentrieke bars die vaak open blijven tot laat in de nacht. Tijdens een stadswandeling vertelt een van onze reisleiders of een lokale gids u graag alles over de geschiedenis van deze interessante steden.

Op uw rondreis door Chili mag u een wijnproeverij niet overslaan. De wijnhistorie van Chili gaat terug naar het midden van de vorige eeuw toen er veel geld werd belegd in de wijnbouw. Er werden vooral veel Franse variëteiten aangeplant in de valleien aan de voet van de Andes, waar de voedingsbodem het meest geschikt was. De smaak van de Chileense wijnen wordt gekenmerkt door een vollere en sappigere smaak dan de Europese wijnen. Heerlijk om een drukke dag mee af te sluiten! Kortom, een rondreis door Chili is een aaneenschakeling van hoogtepunten, van adembenemende natuur tot kleurrijke steden: Chili zal u verbazen!