050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Chili

Rondreis Chili - Genieten van flora en fauna

Het Chileense landschap varieert van zoutmeren, woestijnen en hoogvlaktes in het noorden tot regenwouden en ijskappen in het zuiden. De perfecte omgeving voor een avontuurlijke rondreis! Ook de kleurrijke en bruisende steden missen niet tijdens een culturele groepsreis naar het langste land van Zuid-Amerika. Van de grote stad Santiago tot Lauca Nationaal Park en Arequipa: een reis naar Chili zal u zeker niet teleurstellen!

Reizen door het natuurspektakel van Chili

Gaat u op vakantie naar Chili? Dan wacht u daar onder andere de prachtige Atacama-woestijn met indrukwekkende bevroren meren, grootse vulkanen, spuitende geisers en… felgekleurde flamingo’s! Dit prachtige en kleurrijke palet zal u zeker verbazen. Tijdens een vakantie naar Chili kunt u in het ochtendgloren de spuitende Tatio-geisers zien: een ongekende traktatie! Een ander prachtig gezicht in de woestijn ziet u bij een zonsondergang in de onaardse Maanvallei. In dit uitgestrekte en desolate landschap veranderen door de ondergaande zon de zandduinen en bijzondere rotsformaties constant van kleur. Voor ontspanning neemt u een bad in de warmwaterbronnen van Puritama en een actieve wandeling over de zoutvlakte mag op een rondreis ook zeker niet ontbreken!

Tijdens uw reis ontdekt u de mooiste bezienswaardigheden die Chili te bieden heeft, zoals Lauca Nationaal Park, dat bekendstaat om zijn fabelachtige berglandschappen. Een van deze hoogtepunten is het archeologische museum waar de oudste mummies ter wereld tentoongesteld zijn! De warmwaterbronnen van Jurasi zijn een niet te missen beziens- en beleefwaardigheid. Het heilzame water van deze bronnen is zo’n 30˚C: heerlijk om in te baden! Vanuit de verschillende baden heeft u een fantastisch uitzicht over de adembenemend mooie natuur.

Maar u heeft de natuur van Chili pas echt bewonderd tijdens een bezoek aan Torres del Paine. Dit prachtige natuurpark is uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed en is zeker een hoogtepunt van uw rondreis door Chili! Dit park dankt zijn naam aan de drie granieten bergen die uit de Patagonische steppe oprijzen. Een wandeling over de goed begaanbare paden van Torres del Paine en het lunchen te midden van de rijke flora en fauna is een uitgelezen manier om dit natuurpark te ontdekken.

Wijn en kleurrijke steden tijdens uw Chili-reis

Leer ook de kleurrijke cultuur van Chili kennen en bezoek tijdens het reizen de levendige steden van dit Latijns-Amerikaanse land. In het bruisende Santiago de Chile kijkt u uw ogen uit; de prachtige koloniale gebouwen aan het Plaza de Armas, de kerk van Arica en de Cathedral Metropolita zijn allemaal even mooi. De zuidelijke stad Punta Arenas staat bol van de gekleurde huizen en romantische parken. Ook het kleurrijke Valpaíraso is een aanrader. De havenstad is beroemd geworden door de antieke en excentrieke bars die vaak open blijven tot laat in de nacht. Tijdens een stadswandeling vertelt een van onze SRC-reisleiders of een lokale gids u graag alles over de geschiedenis van deze interessante steden.

Op uw rondreis door Chili mag u een wijnproeverij niet overslaan. De wijnhistorie van Chili gaat terug naar het midden van de vorige eeuw toen er veel geld werd belegd in de wijnbouw. Er werden vooral veel Franse variëteiten aangeplant in de valleien aan de voet van de Andes, waar de voedingsbodem het meest geschikt was. De smaak van de Chileense wijnen wordt gekenmerkt door een vollere en sappigere smaak dan de Europese wijnen. Heerlijk om een drukke dag mee af te sluiten! Kortom, een rondreis door Chili is een aaneenschakeling van hoogtepunten, van adembenemende natuur tot kleurrijke steden: Chili zal u verbazen!

Boek uw rondreis naar Chili bij SRC Reizen

Al 40 jaar is SRC Reizen gespecialiseerd in het samenstellen van culturele groepsreizen. Zo’n twintig ervaren medewerkers met passie voor hun vak, voor reizen én voor hun gasten werken elke dag hard om uw vakantie te laten slagen! Die inzet wordt beloond door onze reizigers. We krijgen veel complimenten en onze gasten keren regelmatig terug voor een volgende reis. Deze tevredenheid is weer te geven in sterren. Op de onafhankelijke beoordelingssite Trustpilot krijgen we mooie beoordelingen van onze reizigers: gemiddeld 4,5 van de 5 sterren. Als onafhankelijke Groningse touroperator zijn we uiteraard ook aangesloten bij de twee belangrijkste organisaties die de rechten van de reizigers behartigen, de SGR en de ANVR. Kortom, bij SRC Reizen is uw vakantie naar Chili in vertrouwde handen. Dus wacht niet langer en boek een culturele groepsreis naar Chili bij SRC Reizen. U zult niet teleurgesteld worden!

Bekijk alle reizen naar Chili