050 - 3 123 123
de beste reisleiders
de mooiste reisroutes
veel inclusief in de reis
100% CO₂-compensatie
tevreden reizigers: 8.8
U bent hier: Home | Litouwen

Rondreis Litouwen - Geschiedenis en mysterie

Litouwen ademt geschiedenis en mysterie. Tijdens uw groepsreis naar Litouwen vindt u de sporen van een rijk middeleeuws verleden. In de hoofdstad Vilnius wordt u getroffen door de pracht van de kerken en kathedralen, u ziet het Sovjet-verleden van Litouwen in Siauliai en ook de natuur van deze Baltische staat is adembenemend. Een rondreis door Litouwen heeft u veel moois te bieden!

Reizen langs cultuurrijke steden Litouwen

Maak tijdens uw reis kennis met het heuvelachtige Vilnius: het centrum van de Litouwse cultuur en een van de mooiste steden van Oost-Europa. Vilnius wordt gedomineerd door de achthoekige Gediminas-toren, en de prachtige Annakerk wist zelfs Napoleon te ontroeren! Hier wisselen oude, kronkelige straatjes schilderachtige binnenplaatsen en rustige parken elkaar af. Vilnius heeft op de linkeroever van de rivier de Neris een grote historische binnenstad met meer dan veertig kerken. Dit gebied staat sinds 1994 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Langs de Gediminas-boulevard vindt u belangrijke bezienswaardigheden van Litouwen, zoals het parlement, de regeringsgebouwen, de nationale bank, de nationale bibliotheek, het nationaal theater en het constitutionele hof.

Breng tijdens uw rondreis door de Baltische staten ook een bezoek aan de Litouwse stad Kaunas. Deze stad ligt op ongeveer 100 kilometer afstand van de hoofdstad Vilnius en staat boordevol culturele bezienswaardigheden, waaronder een aantal musea. In het oude centrum kunt u ongestoord door de autovrije Laisves-straat wandelen. Aan de rivieroever van de stad ligt een middeleeuws kasteel dat in 2010 en 2011 zwaar gereconstrueerd is. Zo kunt u nu in de ronde toren een bezoek brengen aan een kunstgalerie.

Reis langs de kleinere Litouwse steden voor meer cultuur en natuur

Een indrukwekkende bezienswaardigheid tijdens uw vakantie in Litouwen is de Kruisberg bij Siauliai. De Kruisberg heeft een eeuwenoude religieuze én politieke betekenis. Op de heuvel staan honderdduizenden kruisen dicht tegen elkaar. Al zeven eeuwen lang worden er nieuwe bij geplaatst. In de Sovjettijd werd dit symbool van verzet tegen de onderdrukking meermaals platgewalst, maar ondanks bewaking groeide de Kruisberg door. Bij het Litouwse Galvemeer kan de natuurliefhebber zijn hart ophalen. Dit meer heeft vele eilandjes, waar u tijdens een boottocht langs vaart en een bezoek aan kunt brengen. Tijdens uw rondreis moet u ook zeker een bezoek brengen aan kasteel van Trakai dat aan het Galvemeer ligt en omgeven is door bossen.

Boek uw rondreis naar Litouwen bij SRC Reizen

Al 36 jaar is SRC Reizen gespecialiseerd in het samenstellen van culturele groepsreizen. Zo’n dertig ervaren medewerkers met passie voor hun vak, voor reizen én voor hun gasten werken elke dag hard om uw vakantie te laten slagen! Die inzet wordt beloond door onze reizigers. We krijgen veel complimenten en onze gasten keren regelmatig terug voor een volgende reis. Deze tevredenheid is weer te geven in sterren. Op de onafhankelijke beoordelingssite Trustpilot krijgen we mooie beoordelingen van onze reizigers: gemiddeld 4,5 van de 5 sterren. Als onafhankelijke Groningse touroperator zijn we uiteraard ook aangesloten bij de twee belangrijkste organisaties die de rechten van de reizigers behartigen, de SGR en de ANVR. Kortom, bij SRC Reizen is uw vakantie naar Litouwen in vertrouwde handen. Dus wacht niet langer en boek een culturele groepsreis naar Litouwen bij SRC Reizen. U zult niet teleurgesteld worden!