050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Europa

Rondreizen Europa - Dicht bij huis is nog veel te ontdekken

De Akropolis in Athene, het Colosseum in Rome en het mooiste Moorse paleizencomplex, het Alhambra, in Andalusië: deze en vele andere culturele schatten kunt u bewonderen op een van onze rondreizen in Europa. En ons reisaanbod is uiterst breed, want er valt nog zo veel te ontdekken op vakantie in Europa! Reist u straks met de Sapsan, de hogesnelheidslijn van Moskou naar Sint Petersburg, tijdens een van onze culturele groepsreizen naar Rusland, kiest u liever voor een individuele fly drive door Spanje om daar de mooiste cultuur onder de zon te verkennen of maakt u een kunstreis in Duitsland om de mooiste Duitse jugendstil te bewonderen? Welke soort reis en welk vakantieland u ook kiest, u weet zeker dat u op de rondreizen in Europa van SRC Reizen méér ziet!

Reizen door Europa langs een schatkamer vol cultuur

Op uw rondreis door Europa ontdekt u dat veel Europese landen hun geschiedenis delen. Zo ziet u de historie van de Hanze – het beroemde middeleeuwse handelsverbond – niet alleen terug in de pakhuizen in de havens van Hamburg en Lübeck, maar ook op een rondreis door Polen, tijdens een culturele groepsreis door de Baltische staten, of een cultuurvakantie in Zweden of Denemarken. In alle steden rond de Oostzee hebben de pakhuizen waar het graan voor de Nederlandse Republiek werd opgeslagen, sierlijke klokgevels en stoere trapgevels die herinneren aan de grachtenhuizen in Amsterdam. En ook wanneer u rond die andere belangrijke handelszee reist, voelt u het gezamenlijke verleden. De stoere tempels uit het antieke Griekenland bekijkt u ook op Sicilië tijdens een rondreis door Italië. En de Romeinse theaters komt u overal op uw vakantie langs de Middellandse Zee tegen: tijdens een fly drive door Turkije, een cultuurvakantie in Kroatië of Cyprus, of een culturele groepsreis door Spanje of Zuid-Frankrijk.

Ook de Europese vorstenhuizen hebben door hun onderlinge huwelijken de cultuur van Europa beïnvloed. De Habsburgse keizers hebben niet alleen in Oostenrijk, maar ook in Hongarije en op de Balkan – van Kroatië en Servië tot Slovenië - hun stempel op de geschiedenis, de kunst en de muziek gedrukt. De statige Habsburgse architectuur herinnert in veel steden nog aan het Habsburgse rijk: door de Habsburgers kwamen het grootste Boedapest, het sfeervolle Zagreb en het bijzondere Sarajevo tot culturele bloei. Ook het koningshuis van Groot-Brittannië heeft door een uitgekiende huwelijkspolitiek van Queen Victoria over heel Europa zijn familiebanden, van Rusland tot Nederland! De paleizen en kastelen van alle kleine en grote vorstenhuizen zijn prachtige monumenten die u tijdens een rondreis in Duitsland, een culturele groepsreis door Rusland of een cultuurvakantie in Oostenrijk kunt bewonderen.

Reizen vol kunst langs de musea van Europa

Ook de kunst verbindt ons Europeanen! In de middeleeuwen waren het nog vooral de geestelijken en de pelgrims die de nieuwe stijlen verspreiden over Europa. De gotiek bewondert u bijvoorbeeld niet alleen tijdens uw rondreis in Frankrijk maar ook op een culturele groepsreis door Groot-Brittannië, een wandelreis in Noord-Spanje en een kunstreis in Italië. In de 16e en de 17e eeuw namen Vlaamse, Duitse en Franse kunstenaars hun rol over. Met het klassieke ideaal van de oudheid als voorbeeld werd Italië een geliefde reisbestemming. In de 18e en 19e eeuw reisden welgestelde Europese jongemannen net als deze schilders, architecten en beeldhouwers door Italië om de klassieke kunst van de antieke Oudheid te bewonderen. En passant genoten zij natuurlijk ook van werken van renaissancekunstenaars als Michelangelo en Donatello in Florence en bekeken zij de barokke kunstwerken van Bernini in Rome. De kunst van het classicisme is dan ook op heel veel plaatsen in Europa te bewonderen.

Ook de eerste moderne kunstenaars aan het einde van de 19e en het begin van de 20e eeuw reisden, geholpen door de nieuwe stoomtreinen, door Europa om hun kunst te delen en inspiratie op te doen. Vincent van Gogh trok via Parijs naar het prachtige zonovergoten zuiden van Frankrijk om het bijzondere licht op zijn doeken vast te leggen. Ook beroemde kunstenaars als Picasso, Chagall, Matisse en Gaugain trokken al dan niet via de Franse hoofdstad naar de Côte d’Azur om hun beroemde werken te creëren. De verzamelwoede van vorsten, adel en rijke industriëlen zorgde ervoor dat u nu in de musea van veel Europese steden deze prachtige kunst kunt bewonderen. Van de Hermitage in Sint Petersburg, het Uffizi in Florence, het Prado in Madrid, het Louvre in Parijs en heel veel andere musea: overal geniet u op uw rondreis van de grootste Europese kunstwerken. Tijdens de kunstreizen van SRC Reizen worden juist de Europese kunststijlen en kunstenaars extra uitgelicht, waardoor u zich nog verder kunt verdiepen in de mooiste schilderijen, beeldhouwwerken en architectuur.

Keuze uit heel veel reizen door Europa

Wilt u volop genieten van de prachtige kunst en cultuur van Europa tijdens uw vakantie, waarbij u veel van uw vakantieland wilt ontdekken? Dan hebben wij het mooiste reisaanbod voor u. Bij SRC Reizen heeft u de keuze uit twee soorten reizen: de culturele groepsreizen en de individuele reizen. Voor alle reizen geldt dat wij u veel van uw vakantieland willen laten zien: niet alleen de highlights, maar ook de onbekende parels. Op onze culturele groepsreizen brengen de SRC-reisleiders met prachtige verhalen de cultuur van uw vakantieland tot leven. Alles komt aanbod, van de geschiedenis en de kunst tot lokale gebruiken en bijzondere tradities. Want cultuur in de breedste zin van het woord, van kunst tot lekker eten, is hét belangrijkste ingrediënt in al onze reizen, of u nu kiest voor een verzorgde groepsreis door Spanje of een fly drive door Italië. Bij onze groepsreizen en individuele reizen zijn veel zaken bij de reissom inbegrepen: meer dan alleen de vlucht, het vervoer ter plaatse en de hotels. En we geven u graag duidelijkheid hierover: bij elke reis vindt u helder beschreven wat inclusief in de reissom is en welke kosten er nog bij kunnen komen. Zo komt u tijdens uw vakantie niet voor verrassingen te staan.

Dus wacht niet langer en pak uw koffers voor uw rondreis door Europa. Laat u verleiden door de prachtige reisbestemmingen en onze even mooie reizen en bewonder de mooiste culturele schatkamer van de wereld! Kiest u voor een cultuurvakantie naar Ierland, een fly drive door Portugal of toch liever een culturele groepsreis naar Roemenië? Welke rondreis u ook kiest u weet zeker dat u met meer bagage thuiskomt!

Boek uw rondreis door Europa bij SRC Reizen

Al 40 jaar is SRC Reizen gespecialiseerd in het samenstellen van culturele reizen naar zo’n beetje alle reisbestemmingen binnen én buiten Europa. Zo’n 25 ervaren medewerkers met passie voor hun vak, voor reizen én voor hun gasten werken elke dag hard om uw vakantie te laten slagen! Die inzet wordt beloond door onze reizigers. We krijgen veel complimenten en onze gasten keren regelmatig terug voor een volgende reis. Deze tevredenheid is weer te geven in sterren. Op de onafhankelijke beoordelingssite Trustpilot krijgen we mooie beoordelingen van onze reizigers: gemiddeld 4,5 van de 5 sterren. Als onafhankelijke Groningse touroperator zijn we uiteraard ook aangesloten bij de twee belangrijkste organisaties die de rechten van de reizigers behartigen, de SGR en de ANVR.

Kortom, bij SRC Reizen is uw vakantie in vertrouwde handen. Dus wacht niet langer en boek een rondreis in Europa bij SRC Reizen. U zult niet teleurgesteld worden! Maakt u straks een culturele groepsreis naar Italië om de beroemdste kunstwerken te bewonderen, reist u door de prachtige highlands van Schotland tijdens een cultuurvakantie naar Groot-Brittannië, of ontdekt u de antieke mythen en goden met uw huurauto tijdens een fly drive door Griekenland? Laat u verrassen door de diversiteit van onze rondreizen door Europa. U ziet méér tijdens uw vakantie met SRC!