050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Bhutan

Rondreis Bhutan - Ontdek het land van de donderende draak

Bhutan is een land vol geschiedenis, tradities, cultuur, religies en legendes. Druk Tsendhen, ‘het land van de donderdraak’, zoals dit koninkrijk ook wordt genoemd, was tot ver in de 20e eeuw een nog praktisch onbekend land. Bhutan is gelukkig nog steeds een onontdekt paradijs, waar u tijdens een rondreis nog een authentieke cultuur kunt ervaren! Als u zich afvraagt wat er allemaal te zien is, dan is het antwoord simpel: veel, heel veel! In het noorden van dit bergachtige land liggen bergtoppen die tot over de 7.000 meter reiken. In het zuiden liggen dicht beboste valleien. En in dit prachtige landschap vindt u imponerende dzongs, een soort van versterkte kloosterburchten, waar regelmatig bijzondere religieuze festivals worden gehouden. Dit is een Azië dat u nog niet kent! Dus reis mee en beleef de verborgen schoonheid van Bhutan!

Ontdek de cultuur van Bhutan op een rondreis

De koning van Bhutan hecht veel belang aan het ‘bruto nationaal geluk’: de welvaart wordt niet alleen beschreven in economische termen, maar ook in die van geestelijke en sociale welzijn van de bevolking. De hartelijke bevolking zal u zeker betoveren op uw rondreis. Karakteristiek in Bhutan is dat alle inwoners op traditionele wijze gekleed gaan: mannen dragen gho’s en vrouwen dragen kleurrijke kira’s. Alleen al door de deze kleding is Bhutan een kleurrijk vakantieland waar u veel foto’s zult maken. Ga tijdens uw individuele rondreis of groepsreis in Bhutan in de hoofdstad Thimphu kijken naar het spectaculaire boogschieten. Datse, de nationale sport van het land, wordt vol overgave door de teams gespeeld, waarbij de spelers er alles aan doen om de tegenstander af te leiden: een boeiend schouwspel!

Bezoek op uw reis de mooiste bezienswaardigheden van Bhutan

In het prachtige Bhutan valt heel veel te ontdekken. De belangrijkste bezienswaardigheid van Bhutan is het Taktshang Pelphung-klooster, het Nest van de Tijger. Deze dzong heeft een wonderbaarlijke ligging: op een steile rotswand, 900 meter boven de Paro-vallei en op 3.120 meter boven zeeniveau. De enige geluiden in dit meest vereerde klooster zijn het fluisteren van de wind en het water, en het prevelen van de monniken. Dit bezoek op uw rondreis door Bhutan is absoluut een van de meest mysterieuze ervaringen! Maar ook op andere plekken in dit land kunt bijzondere kloosters bewonderen. In de hoofdstad Thimphu zetelt de regering in de Trashi Chhoe Dzong. Dit boeddhistische klooster ligt in tegenstelling tot bijna alle andere dzongs niet als een versterkt kasteel bovenop een heuvel, maar prachtig in de vlakte bij de rivier. In Punakha staat de op één na oudste kloosterburcht van het land, de Punakha Dzong.

Naast de cultuur is ook de natuur van Bhutan onovertroffen. Zo kunt u op uw reis privéreis of groepsreis door Bhutan in de Phobjikha-vallei de zwartnekkraanvogels spotten. De Bhutanezen bezingen in vele liederen deze zeldzame ‘hemelse vogels’ die met uitsterven worden bedreigd. Daarnaast maakt u ook verschillende (soms stevige) wandelingen door landschap om de verstilde kloosters en afgelegen dorpjes te bezoeken. Heeft u ruimte in uw vakantie-agenda? Plan dan uw groepsrondreis of individuele reis door Bhutan zo dat u een van de authentieke religieuze festivals kunt bijwonen. Deze festivals worden meestal op de binnenplaatsen van de dzongs gehouden. Er wordt gedanst op het ritme van lokale muziekinstrumenten en de dansers dragen opzienbarende maskers die godheden, demonen en dieren uitbeelden. Elke uitgevoerde dans heeft zijn eigen religieuze betekenis. Uw gids of SRC-reisleider in Bhutan zal u uitgebreid vertellen over de betekenis van de dansen en de kleurrijke maskers. Zo ervaart u op uw reis de ziel van het prachtige Bhutan ook echt!

Boek uw rondreis naar Bhutan bij SRC Reizen

Al 40 jaar is SRC Reizen gespecialiseerd in het samenstellen van culturele reizen. Zo’n twintig ervaren medewerkers met passie voor hun vak, voor reizen én voor hun gasten werken elke dag hard om uw vakantie te laten slagen! Die inzet wordt beloond door onze reizigers. We krijgen veel complimenten en onze gasten keren regelmatig terug voor een volgende reis. Deze tevredenheid is weer te geven in sterren. Op de onafhankelijke beoordelingssite Trustpilot krijgen we mooie beoordelingen van onze reizigers: gemiddeld 4,5 van de 5 sterren. Als onafhankelijke Groningse touroperator zijn we uiteraard ook aangesloten bij de twee belangrijkste organisaties die de rechten van de reizigers behartigen, de SGR en de ANVR. Kortom, bij SRC Reizen is uw vakantie naar Bhutan in vertrouwde handen. Dus wacht niet langer en boek een culturele groepsreis of privéreis naar Bhutan bij SRC Reizen. U zult niet teleurgesteld worden!

Bekijk alle reizen naar Bhutan