050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Kroatië

Rondreis Kroatië - De parel van de Adriatische Zee

Ga mee op rondreis door Kroatië! Ontdek Adriatische kust van het land, met meer dan 1.000 eilanden en het wonderschone schiereiland Istrië is dit een van de belangrijkste toeristische trekpleisters van dit nog jonge land. In het mediterrane Kroatië proeft u de Italiaanse invloeden in de sfeervolle kustplaatsjes, waar kleine straatjes uitnodigen tot dwalen en zonovergoten terrassen u verleiden tot een glas heerlijke Kroatische wijn. Maar een culturele groepsreis naar Kroatië heeft veel meer te bieden! In een afwisselend landschap van ruig berggebied, dichte bossen en grazige velden liggen pittoreske steden als Dubrovnik, Zagreb, Split en Zadar. Hier treft u overal de rijkdommen uit het verleden aan: de Romeinse, Venetiaanse, Osmaanse en Habsburgse invloeden ziet u terug in de prachtige kerken en paleizen. De gastvrije bevolking zal u met open armen ontvangen! Reis mee naar Kroatië!

Een rondreis vol UNESCO-werelderfgoed in Kroatië

Kroatië staat bol van UNESCO-werelderfgoed! Natuurlijk bezoekt u de UNESCO-werelderfgoedstad Dubrovnik tijdens uw reis naar Kroatië. Deze stad wordt niet voor niets de parel van de Middellandse Zee genoemd. Hier, aan de Adriatische Zee, maakt u binnen de imposante stadsmuren een reis door het verleden, want de Byzantijnse en Venetiaanse invloeden zijn overal nog terug te vinden. Wandelend door het oude centrum van Dubrovnik ziet u de kathedraal van de Heilige Maagd Maria en het Rectorenpaleis, maar ook een bezoek aan het franciscanenklooster, dat een van de oudste apotheken ter wereld heeft, is de moeite waard. Een tweede UNESCO-werelderfgoedstad die niet mag missen tijdens een vakantie naar Kroatië is Split. In deze ontspannen en mediterrane stad, de tweede stad van Kroatië, bewondert u de indrukwekkende restanten van het paleiscomplex van keizer Diocletianus.

Ook in de kleinere en sfeervolle Kroatische kuststeden Sibenik, Pula en Zadar vindt u prachtige kathedralen en een amfitheater die een plek innemen op de Werelderfgoedlijst. Verder het binnenland in, omgeven door dichte bossen in alle mogelijke kleuren groen, brengt de rondreis door Kroatië u naar de prachtige Plitvicemeren. Deze 16 kristalheldere meren, die ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan, worden met elkaar verbonden door meer dan 90 watervallen, die alle kleuren van de regenboog aannemen. Het geruis van het neerstortende water gaat gepaard met verschillende vogelgeluiden: werkelijk een lust voor oog én oor. Voor zowel de cultuur- als de natuurliefhebber is er tijdens een reis naar Kroatië ontzettend veel te ontdekken!

Wanneer u met SRC op groepsreis naar Kroatië gaat, zullen de SRC-reisleiders in Kroatië u gedurende uw rondreis alles over Kroatië en zijn Romeinse verleden vertellen. Dankzij hun verhalen komt de cultuur van het land echt tot leven!

Reis door het noorden van Kroatië

Ook het noorden van Kroatië leent zich uitstekend voor een prachtige rondreis! Reis bijvoorbeeld naar Istrië, dat van oudsher een belangrijk toeristisch centrum is en ontzettend veel natuurlijk en stedelijk schoon biedt. Het schiereiland ligt in het uiterste westen en vormt de toegangspoort naar Kroatië. In Rovinj kunt u heerlijk dwalen door een labyrint van steegjes, langs de pastelkleurige huizen in Italiaanse stijl. Breng ook zeker een bezoek aan Poreč tijdens uw vakantie, waar de Sint Eufrasiusbasiliek uw aandacht vraagt. Deze basiliek met prachtige Byzantijnse wandmozaïeken heeft, net als vele Kroatische gebouwen en steden, een plaats gekregen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

In de hoofdstad Zagreb vindt u veel van de prachtige bezienswaardigheden van Kroatië. In deze stad proeft u een mediterrane levensstijl en herinneren de statige gebouwen aan het Habsburgse keizerrijk. Zodra de lente om de hoek komt kijken, staan de tafeltjes buiten en is het druk op straat en in de parken: de perfecte tijd om een reis te maken en te genieten van het weer! In het historische centrum kunt u de kathedraal, het gezellige Dolacplein en de Sint Marcuskerk met haar veelkleurige dak, waarin de wapenschilden van de stad en de drie historische regio’s van Kroatië zijn verbeeld, bewonderen. U mag op uw reis ook zeker niet zomaar voorbij lopen aan het nationaal theater of ‘Kroatische tempel van cultuur’, zoals Franz Liszt het theater noemde. Dit prachtige gebouw is zowel van binnen als buiten een lust voor het oog. Een vakantie naar Kroatië staat garant voor een prachtige vakantie, waarbij u zich zult verbazen over de imposante architectuur, de wondermooie natuur en de vele culturele bezienswaardigheden. Wanneer maakt u een rondreis naar Kroatië?

Boek uw rondreis naar Kroatië bij SRC Reizen

Wilt u een groepsrondreis naar Kroatië boeken? SRC Reizen al 40 jaar gespecialiseerd in het samenstellen van culturele groepsreizen, zo ook naar Kroatië. Zo’n twintig ervaren medewerkers met passie voor hun vak, voor reizen én voor hun gasten werken elke dag hard om uw vakantie te laten slagen! Die inzet wordt beloond door onze reizigers. We krijgen veel complimenten en onze gasten keren regelmatig terug voor een volgende reis. Deze tevredenheid is weer te geven in sterren. Op de onafhankelijke beoordelingssite Trustpilot krijgen we mooie beoordelingen van onze reizigers: gemiddeld 4,5 van de 5 sterren. Als onafhankelijke Groningse touroperator zijn we uiteraard ook aangesloten bij de twee belangrijkste organisaties die de rechten van de reizigers behartigen, de SGR en de ANVR. Kortom, bij SRC Reizen is uw vakantie naar Kroatië in vertrouwde handen. Dus wacht niet langer en boek een culturele groepsreis naar Kroatië bij SRC Reizen. U zult niet teleurgesteld worden!

Bekijk alle reizen naar Kroatië