U bent hier: Home | Tsjechië

Rondreis Tsjechië - Gouden stad aan de Moldau

Tsjechië staat vooral bekend om zijn prachtige hoofdstad Praag. Een culturele groepsrondreis laat u dan ook zeker kennismaken met deze Gouden stad aan de Moldau! De gezelligheid van het historische centrum en de pracht van de oude monumenten zullen u aangenaam verrassen. Wanneer u zich in Praag verdiept, ontdekt u steeds meer van de schitterende stad met zijn vele bezienswaardigheden, zoals het lustslot Troja, de historische wijk Malá Strana, gerestaureerde binnenhofjes en niet te vergeten de dromerige Moldau…

Een culturele reis door de hoofdstad van Tsjechië

De Tsjechische hoofdstad Praag staat vol met de meest prachtige culturele bezienswaardigheden. Tijdens een wandeling door het historische centrum ontdekt u de mooiste plekjes van de stad. Wandel langs het oude Stadsplein, de Karelsbrug of de astronomische klok; al deze monumenten getuigen van de rijke historie van deze duizend jaar oude stad. Ook de indrukwekkende Praagse burcht is niet te missen, hier zetelt de Tsjechische regering. Vervolg uw wandeling langs de indrukwekkende St.Vituskathedraal, met de prachtige gebrandschilderde ramen, en loop door het Gouden Straatje waar de schrijver Franz Kafka woonde. De reisleiders van SRC zullen met prachtige verhalen en leuke anekdotes al deze highlights voor u uitlichten. Kortom, uw ontdekking van Praag is als een reis door het rijke verleden van Tsjechië.

Maar deze stad is meer dan cultuur en historie! Praag leeft en bruist: in de gezellige bierkelders kunt u genieten van het wereldberoemde Tsjechische bier, en in de gezellige eethuisjes of op een van de prachtige pleinen kunt u tijdens uw groepsrondreis het vriendelijke Tsjechische leven aan u voorbij laten gaan. En vergeet alle hippe boetiekjes en winkels met ambachtelijke producten niet! De Gouden Stad ontvangt haar bezoekers met open armen!

Wilt u echt iets speciaals meemaken? Reis dan naar Tsjechië tijdens de kerstdagen! In Praag vindt u vele kerstmarkten, de ‘vánocní trhy’, die het feestelijke hoofdingrediënt vormen van de kerstreis. Ze zijn uitstekend geschikt om het echte kerstgevoel te beleven! Vanaf eind november zijn er in deze mooie stad elke dag prachtig versierde kraampjes te vinden, waar u kunt genieten van gebakken kastanjes, knapperige maïskolven en warme wijn. Natuurlijk ziet u ook de beroemde hoogtepunten van Praag, maar nu in een prachtige kerstsfeer!

Een ontspannende rondreis door Tsjechië

Tsjechië staat niet alleen in het teken van de hoofdstad Praag! Ook een reis door Bohemen is de moeite waard. Tegen de grens met Polen ligt Krkonoše, het Reuzengebergte. Volgens de lokale bevolking was dit gebied vernoemd naar de legendarische reus Krakonoš met de weelderige baard. Krakonoš heeft zijn gebergte zo goed onderhouden dat het tegenwoordig een van de populairste gebieden van Tsjechië is. In de zomer kunt u hier heerlijk wandelen! De nodige ontspanning tijdens uw Tsjechië-reis vindt u ook in Karlovy Vary, wat in de 19e-eeuw een populair kuuroord werd voor de aristocratie en internationale beroemdheden, zoals Napoleon Bonaparte. Tijdens een stadswandeling ziet u de warme bronnen en de ‘springende bron’: een geiser die tot 12 meter hoog kan spuiten.

Ontdek tijdens een reis met SRC de prachtige Gouden Stad aan de Donau, u zult versteld staan van de pracht en praal die Tsjechië u te bieden heeft!