050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Tsjechië

Rondreis Tsjechië - Geniet van natuur en stedenpracht

Ooit ver weg in Oost-Europa, grijs en grauw weggestopt achter het IJzeren Gordijn, maar sinds het uiteenvallen van de Sovjet-Unie weer in het stijlvolle hart van Europa: Tsjechië is een heerlijke vakantiebestemming. Tijdens een rondreis door Tsjechië geniet u van grootse natuur in het Reuzengebergte en Bohemen en van wondermooie cultuur in de hoofdstad Praag. Door de Habsburgse keizers die soms zetelden in de beroemde Praags burcht deelt Tsjechië haar geschiedenis met de buurlanden Oostenrijk en Hongarije.

En dat merkt u nog steeds in de prachtige hoofdstad van Tsjechië, Praag. Een groepsreis naar Tsjechië laat u dan ook zeker kennismaken met deze Gouden stad aan de Moldau! De gezelligheid van het historische centrum en de pracht van de oude monumenten zullen u aangenaam verrassen. Wanneer u zich in Praag verdiept, ontdekt u steeds meer van de schitterende stad met zijn vele bezienswaardigheden, zoals het lustslot Troja, de historische wijk Malá Strana, gerestaureerde binnenhofjes en niet te vergeten de dromerige Moldau… Praag is absoluut de belangrijkste reden om een rondreis naar Tsjechië te maken, maar dit prachtige land heeft nog veel meer moois te bieden!

Ontdek Praag op een rondreis door Tsjechië

Een rondreis in Tsjechië start eigenlijk altijd met een kennismaking van de Tsjechische hoofdstad. Sinds het einde van de communistische tijd is de restauratie van de prachtige historische binnenstad van Praag vol enthousiasme ter hand genomen. De meest prachtige culturele bezienswaardigheden van Tsjechië vindt u dan ook in Praag. Tijdens een wandeling door het historische centrum ontdekt u de mooiste plekjes van de stad. Wandel langs het oude Stadsplein, over de Karelsbrug en bewonder de astronomische klok; al deze monumenten getuigen van de rijke historie van deze duizend jaar oude stad. Ook de indrukwekkende Praagse burcht is niet te missen, hier zetelt de Tsjechische regering. Vervolg uw wandeling langs de indrukwekkende Sint Vituskathedraal, met de prachtige gebrandschilderde ramen en loop door het Gouden Straatje waar de schrijver Franz Kafka woonde. De reisleiders van SRC Reizen zullen met prachtige verhalen en leuke anekdotes al deze highlights voor u uitlichten. Kortom, uw ontdekking van Praag is een must op uw rondreis door Tsjechië.

Maar deze stad is meer dan cultuur en historie! Praag leeft en bruist: in de gezellige bierkelders kunt u genieten van het wereldberoemde Tsjechische bier, en in de gezellige eethuisjes of op een van de terrassen op de prachtige pleinen kunt u alle highlights van uw rondreis door Tsjechië aan u voorbij laten gaan. En vergeet alle hippe boetiekjes en winkels met ambachtelijke producten niet! De Gouden stad ontvangt haar bezoekers met open armen!

Wilt u echt iets speciaals meemaken? Reis dan naar Tsjechië tijdens de kerstdagen! In Praag vindt u vele kerstmarkten, de ‘vánocní trhy’, die het feestelijke hoofdingrediënt vormen van een kerstreis naar Tsjechië. Ze zijn uitstekend geschikt om het echte kerstgevoel te beleven! Vanaf eind november zijn er in deze mooie stad elke dag prachtig versierde kraampjes te vinden, waar u kunt genieten van gebakken kastanjes, knapperige maïskolven en warme wijn. Natuurlijk ziet u ook de beroemde hoogtepunten van Praag, maar nu in een prachtige kerstsfeer!

Een ontspannen rondreis door Tsjechië

Tsjechië staat niet alleen in het teken van de hoofdstad Praag! Vanuit deze elegante stad start uw rondreis door Tsjechië. Breng zeker een bezoek aan Bohemen. Hier vindt u barokke stadjes en middeleeuwse kastelen, maar ook oerbossen en prachtige berggebieden. Tegen de grens met Polen ligt Krkonoše, het Reuzengebergte. Volgens de lokale bevolking was dit gebied vernoemd naar de legendarische reus Krakonoš met de weelderige baard. Krakonoš heeft zijn gebergte zo goed onderhouden dat het tegenwoordig een van de populairste gebieden van Tsjechië is. In de zomer kunt u hier heerlijk wandelen!

De nodige ontspanning tijdens uw rondreis in Tsjechië vindt u ook in Karlovy Vary, wat in de 19e eeuw een populair kuuroord werd voor de aristocratie en internationale beroemdheden, zoals Napoleon Bonaparte. De rijke historie ziet u terug in de elegante kuurgebouwen en hotels die het straatbeeld sieren. Tijdens een stadswandeling bekijkt u de warme bronnen en de ‘springende bron’: een geiser die tot 12 meter hoog kan spuiten. Naast Karlovy Vary is ook het Tsjechische kuurstadje Teplice, aan de voet van het Ertsgebergte een aanrader. Het waterrijke Teplice was een belangrijke ontmoetingsplaats voor kunstenaars, politici en eminente wetenschappers uit die tijd. Beethoven bracht hier zijn tijd onder andere door met dichter Johann Wolfgang Goethe. Het centrale plein en het theater in art nouveaustijl zijn uw aandacht zeker waard. Kortom, een rondreis door Tsjechië biedt voor iedere cultuurliefhebber voldoende mogelijkheden!

Boek uw rondreis naar Tsjechië bij SRC Reizen

Al 40 jaar is SRC Reizen gespecialiseerd in het samenstellen van culturele reizen naar Tsjechië. We waren de eerste reisorganisatie die reizen aanbood naar Praag dat toen nog de hoofdstad was van Tsjecho-Slowakije. Zo’n twintig ervaren medewerkers met passie voor hun vak, voor reizen én voor hun gasten werken elke dag hard om uw vakantie te laten slagen! Die inzet wordt beloond door onze reizigers. We krijgen veel complimenten en onze gasten keren regelmatig terug voor een volgende reis. Deze tevredenheid is weer te geven in sterren. Op de onafhankelijke beoordelingssite Trustpilot krijgen we mooie beoordelingen van onze reizigers: gemiddeld 4,5 van de 5 sterren. Als onafhankelijke Groningse touroperator zijn we uiteraard ook aangesloten bij de twee belangrijkste organisaties die de rechten van de reizigers behartigen, de SGR en de ANVR. Kortom, bij SRC Reizen is uw rondreis naar Tsjechië in vertrouwde handen. Dus wacht niet langer en boek bijvoorbeeld een kerstreis naar Tsjechië bij SRC Reizen. U zult niet teleurgesteld worden!

Bekijk alle reizen naar Tsjechië