U bent hier: Home | Denemarken

Rondreis Denemarken - Middeleeuwse charme en moderne architectuur

Op een rondreis door Denemarken vallen de rust en ruimte meteen op. Knusse dorpjes, vakwerkboerderijen, oude Vikingnederzettingen en prachtige kastelen liggen verscholen tussen de glooiende heuvels en gele koolzaadvelden. Op een reis door dit Scandinavische land ontdekt u langs de vaak zonnige kustlijn de mooiste fjorden, baaien, duinen en brede zandstranden. De gezellige hoofdstad Kopenhagen is een havenstad vol middeleeuwse charme en moderne cultuur, waar het heerlijk genieten is.

Bewonder de Deense architectuur tijdens een cultuurreis

Kopenhagen is een absolute must see op een rondreis door Denemarken. Deze boeiende havenstad is volop in ontwikkeling! De waterkant heeft de laatste jaren prachtige gebouwen gekregen, zoals de opera, het nieuwe koninklijke theater en de koninklijke bibliotheek met haar moderne uitbreiding. Maar er is meer: tijdens uw culturele groepsreis ziet u met eigen ogen de grootse stedenbouwkundige ontwikkelingen in Denemarken zoals de bouw van de futuristische wijk Ørestad. Ook de kunstliefhebber kan zijn hart ophalen in de Deens hoofdstad: er zijn genoeg spraakmakende kunstmusea in Kopenhagen te vinden. Een aanrader is het kunstmuseum Ordrupgaard, dat 2005 op schitterende wijze is uitgebreid door de architect Zaha Hadid.

Kopenhagen is ook de thuishaven van een wereldberoemd sprookjesfiguur: de Kleine Zeemeermin van Hans Christian Andersen. Ook in de rest van de stad zijn er genoeg bezienswaardigheden om tijdens uw groepsreis te ontdekken. Wandel zeker door het beroemde Tivoli Park en bezoek het slot Christiansborg. Bovendien is Kopenhagen een uitermate geschikte stad om in te winkelen! In het centrum, rondom Strøget, ligt een van de grootste autovrije winkelgebieden ter wereld.

Geniet van het leven tijdens uw reis in Denmarken

De Denen hebben de naam het meest royale, gastvrije noordelijke volk te zijn. Dat is niet verwonderlijk: ondanks zijn ligging is Denemarken een luilekkerland wat betreft de visstand en de vruchtbaarheid van het land en dat merkt u tijdens uw reis! Op de terrasjes en in cafés komt u makkelijk in contact met de vriendelijke bevolking. De Deen is een echte levensgenieter: vrolijk, vrij en ongedwongen. Hier voelt u zich direct thuis!

En waar kunt u dit beter ontdekken dan in Nyhavn, de oude zeemansbuurt van Kopenhagen! Dit is een van de gezelligste buurten van Denemarken waar jong en oud vertier vindt. De 17e-eeuwse Nyhavn werd gegraven als een kanaal dat Kopenhagen verbond met de zee. De beide kanten van het water ontwikkelden zich apart: aan de ene kant statige koopmanshuizen, aan de andere kant het kwartier voor zeebonken met bars. De koopmanshuizen en pakhuizen zijn inmiddels veranderd in gezellige restaurants, bars en cafés met heerlijke terrassen langs de waterkant, waar u tijdens uw reis kunt genieten van heerlijke Deense specialiteiten, zoals Smørrebrød en visgerechten. Vanuit Nyhavn kunt u met een rondvaartboot door de grachten van Kopenhagen varen en een bezoek brengen aan de vestingeilandjes.

Kortom, een rondreis door Denemarken is goed voor een flinke dosis kunst en cultuur. Geniet van de delicatessen die het land rijk is en proost samen met de Denen op het goede leven!