050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Denemarken

Rondreis Denemarken - Middeleeuwse charme en moderne architectuur

Op een rondreis door Denemarken vallen de rust en ruimte meteen op. Knusse dorpjes, vakwerkboerderijen, oude Vikingnederzettingen en prachtige kastelen liggen verscholen tussen de glooiende heuvels en gele koolzaadvelden. Tijdens uw vakantie in dit Scandinavische land ontdekt u langs de vaak zonnige kustlijn de mooiste fjorden, baaien, duinen en brede zandstranden. En de gezellige hoofdstad Kopenhagen is een havenstad vol middeleeuwse charme en moderne cultuur, waar het heerlijk genieten is. De hartelijke, gastvrije en open Denen delen graag hun prachtige land met u. Op de gezellige terrassen komt u makkelijk met hen in contact. Kortom, Denemarken heeft alles in huis voor een prachtige vakantie!

Bewonder de Deense architectuur tijdens onze rondreizen

Kopenhagen is een absolute must see op een rondreis door Denemarken. Deze boeiende hoofdstad is de thuishaven van een wereldberoemd sprookjesfiguur: de Kleine Zeemeermin van Hans Christian Andersen. Hoog op een rots in de belangrijkste haven van de stad verwelkomt dit kleine beeldje de bezoeker. De meest gefotografeerde vrouw van Kopenhagen kijkt uit over de zee. Ook in de rest van de stad zijn er genoeg bezienswaardigheden om tijdens uw vakantie te ontdekken. Wandel zeker door het beroemde Tivoli Park en bezoek het slot Christiansborg. Bovendien is Kopenhagen een uitermate geschikte stad om in te winkelen! In het centrum, rondom Strøget, ligt een van de grootste autovrije winkelgebieden ter wereld.

Kopenhagen is ook een stad die volop in ontwikkeling is! De waterkant van deze belangrijkste havenstad van Denemarken heeft de laatste jaren prachtige gebouwen gekregen, zoals de opera, het nieuwe koninklijke theater en de koninklijke bibliotheek met haar moderne uitbreiding. Maar er is meer: tijdens uw culturele groepsrondreis door Denemarken ziet u met eigen ogen de grootse stedenbouwkundige ontwikkelingen, zoals de bouw van de futuristische wijk Ørestad. Ook de kunstliefhebber kan zijn hart ophalen in de hoofdstad van Denemarken: er zijn genoeg spraakmakende kunstmusea in Kopenhagen te vinden. Een aanrader is het kunstmuseum Ordrupgaard, dat 2005 op schitterende wijze is uitgebreid door de architect Zaha Hadid.

Geniet van het leven tijdens een rondreis door Denemarken

De Denen hebben de naam het meest royale, gastvrije noordelijke volk te zijn. Dat is niet verwonderlijk: ondanks zijn ligging is Denemarken een luilekkerland wat betreft de visstand en de vruchtbaarheid van het land en dat merkt u tijdens uw reis. De Deen is een echte levensgenieter: vrolijk, vrij en ongedwongen. Dat zult u ook merken wanneer u een rondreis maakt door Denemarken. Op de terrasjes en in cafés komt u makkelijk in contact met de vriendelijke bevolking van het land. U zult zich in Denemarken zonder twijfel direct thuis voelen!

Er is bijna geen betere plek om de vriendelijke Denen te ontmoeten dan in Nyhavn, de oude zeemansbuurt van Kopenhagen. Deze wijk is absoluut een bezoek waard wanneer u een rondreis door Denemarken maakt! Nyhavn is een van de gezelligste buurten van Kopenhagen, waar jong en oud vertier vindt. De 17e-eeuwse Nyhavn werd gegraven als een kanaal dat Kopenhagen verbond met de zee. De beide kanten van het water ontwikkelden zich apart: aan de ene kant statige koopmanshuizen, aan de andere kant het kwartier met bars voor zeebonken. De koopmanshuizen en pakhuizen zijn inmiddels veranderd in gezellige restaurants, bars en cafés met heerlijke terrassen langs de waterkant, waar u tijdens uw vakantie kunt genieten van heerlijke Deense specialiteiten, zoals Smørrebrød en visgerechten. Vanuit Nyhavn kunt u bovendien met een rondvaartboot door de grachten van Kopenhagen varen en een bezoek brengen aan de vestingeilandjes.

Boek uw rondreis naar Denemarken bij SRC Reizen

Al 40 jaar is SRC Reizen gespecialiseerd in het samenstellen van culturele groepsreizen, waaronder groepsrondreizen naar Denemarken. Zo’n twintig ervaren medewerkers met passie voor hun vak, voor reizen én voor hun gasten werken elke dag hard om uw vakantie te laten slagen! Die inzet wordt beloond door onze reizigers. We krijgen veel complimenten en onze gasten keren regelmatig terug voor een volgende reis. Deze tevredenheid is weer te geven in sterren. Op de onafhankelijke beoordelingssite Trustpilot krijgen we mooie beoordelingen van onze reizigers: gemiddeld 4,5 van de 5 sterren. Als onafhankelijke Groningse touroperator zijn we uiteraard ook aangesloten bij de twee belangrijkste organisaties die de rechten van de reizigers behartigen, de SGR en de ANVR. Kortom, bij SRC Reizen is uw vakantie naar Denemarken in vertrouwde handen. Dus wacht niet langer en boek een culturele groepsreis naar Denemarken bij SRC Reizen. U zult niet teleurgesteld worden!

Bekijk alle reizen naar Denemarken