050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Mexico

Rondreis Mexico - Mystieke ruïnes en machtige culturen

In het machtig mooie Mexico waant u zich een ontdekkingsreiziger. Op een rondreis van SRC Reizen door dit exotische Latijns-Amerikaanse land wordt u meegevoerd langs steden van de Maya’s en Tolteken, door regenwouden met exotische vogels en via authentieke koloniale stadjes naar indrukwekkende stadscentra. Bezoek op uw reis door Mexico zeker de door UNESCO beschermde archeologische vindplaatsen van bijvoorbeeld Palenque, Uxmal en Chichén Itzá en vergaap u aan de grootse tempels die de Maya’s in het regenwoud hebben achtergelaten. Proef de koloniale sfeer in stadjes als Mérida, San Cristobal de las Casas en Oaxaca en struin over bontgekleurde indianenmarkten. Onderweg passeert u prachtige panorama’s, imposante watervallen en spiegelende meren. In paradijselijke tropische plaatsjes aan witte stranden kunt u tot rust komen en bij de klanken van een mariachi-orkestje genieten van de heerlijke Mexicaanse keuken. Op uw rondreis door Mexico geniet u van een tropische vakantie!

Reis door het verleden in Mexico

Een rondreis door Mexico is een ontdekkingstocht langs de verdwenen culturen van de Maya's, de Azteken, de Zapoteken en de Olmeken. Allemaal mysterieuze volkeren die in de jungle van dit prachtige land bijzondere monumenten hebben achtergelaten. Grootse beelden, imponerende piramides en omvangrijke stadscentra herinneren op uw vakantie in Mexico aan hun indrukwekkende verleden. De bekendste ruïnes van bijvoorbeeld Palenque en Chichen Itzá zijn gemaakt door de Maya's. Zij kunnen bogen op een geschiedenis van zeker 3.000 jaar. De vroegste monumenten bestonden uit eenvoudige grafheuvels, maar deze werden later vervangen door imposante, uit steen opgetrokken piramides. In de koloniale tijd was Yucatan grotendeels van de buitenwereld afgesloten en alleen de lokale bevolking wist van het bestaan van de ruïnes van de oude steden. In 1839 bezocht een Amerikaans reiziger, John Lloyd Stephens Copán, Palenque en andere plaatsen in het gezelschap van een Engels architect en tekenaar Frederick Catherwood. Hun geïllustreerd verslag van de vondsten bracht een sterke belangstelling voor de Mayacultuur te weeg. En nog altijd zijn de fascinerende restanten van de Mayacultuur een belangrijke reden om af te reizen naar Mexico!

Naast de Maya's zijn ook de Azteken een belangrijke cultuur in Mexico. Vanuit hun hoofdstad Tenochtitlán wisten zij door oorlogen, handel en bondgenootschappen te heersen over de Vallei van Mexico. In de 16e eeuw bereikte het Azteekse rijk het hoogtepunt van zijn macht. De komst van de Spaanse conquistadores onder leiding van Hernando Cortés in 1519 bracht hier echter verandering in. De conquistadores verwoestten de hoofdstad Tenochtitlán en andere steden van het Azteekse rijk en veroverende de rest van het uitgestrekte grondgebied. Hiermee was aan de macht van de Azteken een einde gekomen. Op de ruïnes van hun overweldigende hoofdstad verrees een nieuw bestuurscentrum: Mexico-Stad.

Kijk uw ogen uit tijdens een Mexico-reis

De vele beschavingen hebben Mexico gemaakt tot de culturele schatkamer, die het land nu is. Maar uiteraard is er in Mexico meer dan verdwenen pracht en praal! Vergeet ook zeker de invloed van de Spaanse overheersers niet. In sfeervolle koloniale stadjes als Mérida, San Juan de Chamula en San Cristobal de las Casas ontdekt u de Spaanse sfeer in de koloniale architectuur, de barokke kerken en de sfeervolle pleinen. Bezoek op uw rondreis door Mexico ook de indiaanse dorpen, waar eeuwenoude kleurrijke tradities die teruggaan tot de precolumbiaanse tijd zijn vermengd met rites en gewoonten uit de katholieke koloniale periode. Hier maakt u kennis met de vriendelijke bevolking en de uit de oude Mayabeschaving geboren hedendaagse cultuur van bonte klederdrachten en rituelen. Op de kleurrijke markten is mooi kunstnijverheidswerk en de vrolijke stoffen te vinden.

En al deze bezienswaardigheden van Mexico liggen in een prachtig decor van dampende oerwouden, machtige vulkanen, grillige mangrovebossen en meren als spiegels. De meest overweldigende natuur trekt op uw vakantie in Mexico aan u voorbij, zoals het prachtige meer van Atitlán en de spectaculaire watervallen van Agua Azul en Misol Há. En in het ongerept oerwoud met kleine watervalletjes vindt u brullende apen en felgekleurde papegaaien. Ook een boottocht over de rivier die door de Cañon del Sumidero kronkelt is een aanrader. U zult zich vergapen aan de duizelingwekkend hoge rotswanden en prachtige watervallen en wie weet spot u onderweg tropische vogels, slingeraapjes en krokodillen! Besluit uw reis in Mexico aan de paradijselijke stranden van de Stille Oceaan. Hier geniet u van het ultieme vakantiegevoel! Tel hierbij de gezellige muziek en het heerlijke eten en drinken op en alle ingrediënten voor een zeer geslaagde rondreis door Mexico zijn aanwezig.

Bent u enthousiast geworden en wilt u een individuele reis naar dit bijzondere land boeken? Verdiep u dan goed in de beste reistijd voor Mexico en de praktische informatie over Mexico. Zo komt u tijdens uw vakantie niet voor verrassingen te staan en kunt u optimaal genieten van het reizen door Mexico!

Boek uw rondreis naar Mexico bij SRC Reizen

Al 40 jaar is SRC Reizen gespecialiseerd in het samenstellen van culturele groepsreizen. Zo’n twintig ervaren medewerkers met passie voor hun vak, voor reizen én voor hun gasten werken elke dag hard om uw vakantie te laten slagen! Die inzet wordt beloond door onze reizigers. We krijgen veel complimenten en onze gasten keren regelmatig terug voor een volgende reis. Deze tevredenheid is weer te geven in sterren. Op de onafhankelijke beoordelingssite Trustpilot krijgen we mooie beoordelingen van onze reizigers: gemiddeld 4,5 van de 5 sterren. Als onafhankelijke Groningse touroperator zijn we uiteraard ook aangesloten bij de twee belangrijkste organisaties die de rechten van de reizigers behartigen, de SGR en de ANVR. Kortom, bij SRC Reizen is uw vakantie naar Mexico in vertrouwde handen. Dus wacht niet langer en boek een rondreis door Mexico bij SRC Reizen. U zult niet teleurgesteld worden!

Bekijk alle reizen naar Mexico