050 - 3 123 123
de beste reisleiders
de mooiste reisroutes
veel inclusief in de reis
100% CO₂-compensatie
tevreden reizigers: 8.8
U bent hier: Home | Bulgarije

Rondreis Bulgarije - Het vurige hart van de Balkan

Bulgarije is het kloppende hart van de Balkan. In dit land van gemoedelijkheid en gezelligheid vindt u prachtige natuur en erfenissen van oude beschavingen. Tijdens een culturele groepsreis ontdekt u de verrassende historie van Bulgarije in de Thracische, Romeinse en middeleeuwse overblijfselen. Bulgaren zijn met recht trots op hun land: de levendige folklore, uitstekende keuken en goede wijn zijn kenmerkend, en maken uw vakantie in Bulgarije tot een succes!

Reis langs de prachtige historie van Bulgarije

Tijdens uw rondreis door Bulgarije is een bezoek aan de hoofdstad Sofia een must. De Bulgaarse hoofdstad is een levendige en kleurrijke stad waarin gezellige marktjes, muzikanten en indrukwekkende bezienswaardigheden worden afgewisseld door herinneringen aan het communisme. Bezoek zeker de schitterende Alexander Nevski-kathedraal, gebouwd ter ere van de duizenden Russische slachtoffers van de Russisch-Turkse oorlog (1877-1878). De grote kathedraal in neo-Byzantijnse stijl is vernoemd naar de gelijknamige Russisch-orthodoxe heilige en biedt plaats aan wel 5.000 bezoekers. De SRC-reisleiders in Bulgarije nemen u ook mee naar de 3.000 jaar oude stad Nessebar dat prachtig gelegen is aan de Zwarte Zee. De overblijfselen van Griekse, Byzantijnse en Turkse bouwwerken en kerkruïnes tonen de eeuwenoude historie van deze door UNESCO beschermde stad. In het openluchtmuseum Etera ziet u de levendige tradities van Bulgarije: ambachtslieden werken nog steeds tussen originele huizen en in oude werkplaatsen.

Ook de kloosters behoren tot de mooiste bezienswaardigheden van Bulgarije. Idyllisch gelegen op een hoogte van bijna 1.150 meter in het Rilagebergte ligt het ‘klooster met de zebrahuid’, het Rilaklooster. Het is het op een na grootste klooster van de Balkan en het religieuze centrum van de Bulgaars-orthodoxe kerk: dit klooster moet u zeker bezoeken tijdens uw vakantie in Bulgarije! Een iets kleiner klooster is het 13e-eeuwse Rozhenklooster, dat u kunt bereiken door een prachtige wandeling van drie kilometer over een uitgezet wandelpad. Wanneer u het klooster in de ochtend bezoekt, heeft u de kans een doopceremonie mee te maken. Op deze manier leert u de Bulgaarse cultuur echt kennen!

Een culinaire reis door Bulgarije

Tijdens een rondreis door Bulgarije mag u eigenlijk niet naar huis gaan zonder het bijwonen van een wijnproeverij. Bulgarije staat bekend om de heerlijke wijnen die hier al eeuwen lang worden geproduceerd. Het Bulgaarse stadje Melnik, dat vroeger bekendstond om de beste wijnen en het fruit dat in de beschermde dalen rondom de stad groeide, is hier een uitstekende locatie voor. Ieder jaar rond half oktober wordt het wijnfestival gevierd. Naast het genieten van de wijnen kunt u zich ook verwonderen om de bijzondere natuur rondom een van de oudste stadjes van Bulgarije. Het stadje ligt namelijk in een uniek landschap van zandsteen.

Beleef een authentieke vakantie in Bulgarije met SRC! U zult zeker versteld staan van de prachtige steden en diverse cultuur dit Oosterse land u te bieden heeft. Bekijk onze reizen naar Bulgarije en bereid u voor op de reis door de praktische informatie over Bulgarije te lezen. Wandelt u straks door eeuwenoude kloosters en eindeloze wijnvelden?

Boek uw rondreis naar Bulgarije bij SRC Reizen

Al 36 jaar is SRC Reizen gespecialiseerd in het samenstellen van culturele groepsreizen. Zo’n dertig ervaren medewerkers met passie voor hun vak, voor reizen én voor hun gasten werken elke dag hard om uw vakantie te laten slagen! Die inzet wordt beloond door onze reizigers. We krijgen veel complimenten en onze gasten keren regelmatig terug voor een volgende reis. Deze tevredenheid is weer te geven in sterren. Op de onafhankelijke beoordelingssite Trustpilot krijgen we mooie beoordelingen van onze reizigers: gemiddeld 4,5 van de 5 sterren. Als onafhankelijke Groningse touroperator zijn we uiteraard ook aangesloten bij de twee belangrijkste organisaties die de rechten van de reizigers behartigen, de SGR en de ANVR. Kortom, bij SRC Reizen is uw vakantie naar Bulgarije in vertrouwde handen. Dus wacht niet langer en boek een culturele groepsreis naar Bulgarije bij SRC Reizen. U zult niet teleurgesteld worden!