U bent hier: Home | Bulgarije

Rondreis Bulgarije - Het vurige hart van de Balkan

Bulgarije is het kloppende hart van de Balkan. In dit land van gemoedelijkheid en gezelligheid vindt u prachtige natuur en erfenissen van oude beschavingen. Tijdens een culturele groepsreis ontdekt u de verrassende historie van Bulgarije in de Thracische, Romeinse en middeleeuwse overblijfselen. Bulgaren zijn met recht trots op hun land: de levendige folklore, uitstekende keuken en goede wijn zijn kenmerkend voor Bulgarije en maken uw cultuurvakantie tot een succes!

Reis langs de prachtige historie van Bulgarije

Uw rondreis door Bulgarije start in Sofia. De Bulgaarse hoofdstad is een levendige en kleurrijke stad waarin gezellige marktjes, muzikanten en indrukwekkende bezienswaardigheden worden afgewisseld door herinneringen aan het communisme. Bezoek zeker de schitterende Alexander Nevski-kathedraal, gebouwd ter ere van de duizenden Russische slachtoffers van de Russisch-Turkse oorlog (1877-1878). De grote kathedraal in neo-Byzantijnse stijl is vernoemd naar de gelijknamige Russisch-orthodoxe heilige en biedt plaats aan wel 5.000 bezoekers.

De reisleiders van SRC nemen u ook mee naar de 3.000 jaar oude stad Nessebar. De overblijfselen van Griekse, Byzantijnse en Turkse bouwwerken en kerkruïnes tonen de eeuwenoude historie van deze door UNESCO beschermde stad. In het openluchtmuseum Etera ziet u de levendige tradities van Bulgarije: ambachtslieden werken nog steeds tussen originele huizen en in oude werkplaatsen.

Een culinaire groepsrondreis door Bulgarije

Bulgarije staat bekend om de heerlijke wijnen die hier al eeuwen lang worden geproduceerd. Tijdens uw groepsrondreis kan een wijnproeverij dan ook zeker niet missen! Het Bulgaarse stadje Melnik, dat vroeger bekend stond om de beste wijnen en het fruit dat in de beschermde dalen rondom de stad groeide, is hier een uitstekende locatie voor. Ieder jaar rond half oktober wordt het wijnfestival gevierd. Naast het genieten van de wijnen kunt u zich ook verwonderen om de bijzondere natuurlijk rondom een van de oudste stadjes van Bulgarije. Het stadje ligt namelijk in een uniek landschap van zandsteen.

Beleef het authentieke Bulgarije tijdens een SRC-reis. U zult zeker versteld staan van de prachtige steden en diverse cultuur dit Oosterse land u te bieden heeft!