U bent hier: Home | Namibië

Rondreis Namibië - Onmetelijke ruimte en overweldigende natuur!

Namibië heeft een betoverende aantrekkingskracht op al haar bezoekers. Het lijkt misschien een droog en dor land, maar niets is minder waar. Reizen door Namibië is een waar avontuur in het mooiste en veiligste land van Afrika met de meest onvergetelijke natuurwonderen. In een decor van reusachtige zandduinen en oneindige sterrenhemels kunt u tot rust komen in de ongereptheid en de weidsheid van het Namibische landschap. Hier ervaart u tijdens een autorondreis of een groepsrondreis hoe groot en divers Namibië is, en hoe ongelooflijk nietig de mens is!

Reis door wondermooie natuur in Namibië

Namibië is een land van onmetelijke ruimte. Met slechts 1,6 miljoen inwoners op een oppervlakte ter grootte van Frankrijk en Duitsland samen, is Namibië het dunst bevolkte land in Afrika. De natuur heeft er eeuwenlang onbelemmerd haar gang kunnen gaan, waardoor het land gezegend is met een fascinerende variatie aan geologische formaties en landschappen en een boeiende flora en fauna. En dat gaat u ontdekken op een rondreis door Namibië! In de Kalahariwoestijn kunt u de prachtige rood gekleurde zandduinen bewonderen, en in de Namibwoestijn, de oudste woestijn, ziet u de hoogste zandduinen op aarde. Maakt u hier een wandeling over het fascinerende Tok Tokkie-traject, genoemd naar de snel rennende woestijnkever? Het Naukluft-gebergte is een van de meest uitgestrekte en afgezonderde gebieden ter wereld en ook de spectaculair geërodeerde Fish River Canyon is een must-see tijdens uw Namibië-reis!

Must do: maak een safari bij zonsondergang op uw Namibië-reis

Maar Namibië is ook echt Afrika! Hier spot u op een rondreis het wildlife in Etosha National Park, een van de grootste natuurparken van zuidelijk Afrika. Tijdens een game drive bij zonsondergang ziet u gnoes, giraffes en zebra’s grazen op de savanne en vele soorten antilopen gadegeslagen door leeuwinnen water drinken bij de drinkplaatsen. Wie weet kunt u de big five vastleggen met uw digitale camera… Maar ook buiten de wildparken ziet u ‘wild in het wild’. Onderweg in uw huurauto of in de touringcar ziet u langs de oneindige gravelwegen ‘gewoon’ zebra’s, struisvogels en gemsbokken lopen. En het blijft bijzonder: na honderden springbokken is een ‘pronkende’ springbok, die vrouwtjes probeert te verleiden een fantastisch gezicht! Een heel ander soort ‘wild’ ziet u bij Cape Cross: al van verre hoort en ruikt u de zeeleeuwenkolonie...

In dit paradijselijke stukje wereld ontdekt u ook bijzondere cultuur. Het UNESCO werelderfgoed van Twyfelfontein, met zijn prehistorische rotstekeningen, is fascinerend. Daarnaast ontmoet u de Herero en krijgt u een goed inzicht in de cultuur en traditie van de legendarische Himba. Deze bevolkingsgroep is vooral bekend door de opvallende vrouwen, met hun rood gekleurde huid en bijzondere haardracht. Maar Namibië heeft ook een koloniaal verleden. In Swakopmund en in Windhoek vindt u de sporen van de Duitse overheersing aan het einde van de 19e eeuw. Geniet u in de Konditorei van Swakopmund van een stukje Schwarzwalderkirschtorte? Tijdens een culturele groepsrondreis zullen de reisleiders van SRC u meer vertellen over dit Duitse verleden van Namibië.

En wanneer u denkt al het natuurschoon van Namibië wel gezien te hebben, wordt u verrast door de Sossusvlei met de grootste zandduinen ter wereld. Maak hier vanaf een echt héle hoge duin, de zonsopkomst mee en zie hoe de zon langzaam de duinen kleurt! Op dat moment weet u dat u tijdens een fly drive of een groepsreis door Namibië nooit uitgekeken raakt! Gaat u mee?