050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Noord-Amerika

Rondreizen Noord-Amerika - Wereldsteden en prachtige natuur

Wie denkt aan Noord-Amerika, denkt vrijwel altijd in superlatieven. En dat is terecht! De natuur is er wonderschoon en de steden zijn bruisend met vele bezienswaardigheden. Amerika en Canada worden vaak in één adem genoemd. Er zijn, naast alle verschillen, dan ook veel overeenkomsten: prachtige steden met immense wolkenkrabbers, een onovertroffen natuur zoals bijvoorbeeld de Rocky Mountains en de Grand Canyon, en de oude indiaanse geschiedenis, die op sommige plaatsen nog steeds zichtbaar is. Tel hierbij de heerlijke Amerikaanse muziek, de Franse sfeer in sommige Canadese steden en de enorme diversiteit van beide landen op, en u heeft alle ingrediënten voor een fantastische rondreis door Noord-Amerika! Welke van de twee landen u ook kiest en of u nou een fly drive maakt of een groepsreis, u weet zeker dat u op de rondreizen in Noord-Amerika van SRC Reizen méér ziet!

Reizen langs wereldse steden in Amerika

New York, Washington, San Francisco, Las Vegas: op reis door Amerika maakt u kennis met grootse steden. Elke stad ademt een eigen sfeer en zal u op een andere manier weten te verrassen. Op reis naar het oosten van Amerika ontdekt u de metropool New York tijdens een stedentrip naar New York. Alle hoogtepunten van The Big Apple komen aan bod tijdens onze reizen naar New York, van het Vrijheidsbeeld op Ellis Island tot de hippe wijk SoHo, het groene Greenwich Village en het financial district. Natuurlijk kunnen de musea van New York ook niet missen in het programma: bezoekt u het Museum of Modern Art waar u werk kunt bekijken van beroemde kunstenaars zoals Andy Warhol en Jackson Pollock of het Metropolitan Museum waar u prachtige werken van Europese kunstenaars zoals Dégas, Picasso, Monet en Van Gogh kunt bewonderen?

Maar Amerika is meer dan alleen grote! ‘Breathtaking', zo beschrijven de Amerikanen hun natuur. Ze kunnen er trots op zijn dat ze die natuur zo schitterend hebben weten te houden door de instelling van nationale parken. Wanneer u een reis maakt naar het westen van Amerika bezoekt u tien nationale parken, elk met zijn eigen schoonheid. U gaat naar Joshua Tree National Park, met zijn unieke woestijnvegetatie, en naar Sequoia National Park, waar u reuzenbomen bewondert. In Arches National Park ziet u geërodeerde bogen. Yosemite National Park heeft juist weer een fraai hooggebergte met valleien, meren en watervallen. Alle nationale parken zijn werkelijk een lust voor het oog!

Reizen door de overweldigende natuur van Canada

Canada heeft een heel andere aantrekkingskracht. Dit enorme, dunbevolkte land, kenmerkt zich in eerste instantie door zijn natuurschoon. De Canadian Rockies bijvoorbeeld, vol besneeuwde toppen en gletsjers en met nationale parken die beren, roofvogels en rivieren vol zalm herbergen. Daarnaast maakt u tijdens een culturele groepsreis door West-Canada ook kennis met de geschiedenis en kunst van de indianenstammen die nog langs de westkust van Canada leven: de Salish, HaÏda, Kwagiutl en vooral de Gitskan. Deze laatste stam met hun rijke Tsimshiancultuur leeft op de oevers van de prachtige Skeena River, die bij Prince Rupert in de Pacific stroomt. Zij leven daar al meer dan 10.000 jaar en zij voedden zich met zalm en bessen en maakten hun longhouses en hun totempalen van het daar overvloedig aanwezige cederhout. Uw reisleider in Canada vertelt u graag verhalen over de roerige geschiedenis van de indianenstammen.

In het oosten van dit natuurrijke continent maakt u kennis met Franstalig Canada. Met name de 400 jaar oude stad Quebec is een prachtige erfenis van de eens grootschalige Franse aanwezigheid in Noord-Amerika. De oude stad, die als enige in Noord-Amerika ommuurd is en op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, heeft een typisch Frans karakter. Vooral in de architectuur is de gelijkenis opvallend. Zo ademt de oude binnenstad de sfeer van een Frans plattelandsstadje en is het parlementsgebouw van de provincie Quebec in 2e Franse empirestijl gebouwd. Tijdens een culturele groepsreis door Oost-Canada maakt u onder andere kennis met deze stad. Ook Montréal, Toronte en de Canadese hoofdstad Ottowa staan op het programma!

Keuze uit heel veel reizen door Noord-Amerika

Wilt u volop genieten van de prachtige natuur en grootste cultuur, waarbij u veel van uw vakantieland wilt ontdekken? Dan hebben wij het mooiste reisaanbod voor u. Bij SRC Reizen heeft u de keuze uit twee soorten reizen: de culturele groepsreizen en de individuele reizen. Voor alle reizen geldt dat wij u veel van uw vakantieland willen laten zien: niet alleen de highlights, maar ook de onbekende parels. Op onze culturele groepsreizen brengen de SRC-reisleiders met prachtige verhalen de cultuur van uw vakantieland tot leven. Alles komt aanbod, van de geschiedenis en de kunst tot lokale gebruiken en bijzondere tradities. Want cultuur in de breedste zin van het woord, van kunst tot lekker eten, is hét belangrijkste ingrediënt in al onze reizen, of u nu kiest voor een verzorgde groepsreis door Canada of een fly drive door Amerika. Bij onze groepsreizen en individuele reizen zijn veel zaken bij de reissom inbegrepen: meer dan alleen de vlucht, het vervoer ter plaatse en de hotels. En we geven u graag duidelijkheid hierover: bij elke reis vindt u helder beschreven wat inclusief in de reissom is en welke kosten er nog bij kunnen komen. Zo komt u tijdens uw vakantie niet voor verrassingen te staan.

Dus wacht niet langer en pak uw koffers voor uw rondreis door Noord-Amerika. Laat u verleiden door de prachtige reisbestemmingen en onze even mooie reizen, welke rondreis u ook kiest u weet zeker dat u met meer bagage thuiskomt!

Boek uw rondreis door Amerika bij SRC Reizen

Al 40 jaar is SRC Reizen gespecialiseerd in het samenstellen van culturele reizen naar zo’n beetje alle reisbestemmingen binnen én buiten Europa. Zo’n 25 ervaren medewerkers met passie voor hun vak, voor reizen én voor hun gasten werken elke dag hard om uw vakantie te laten slagen! Die inzet wordt beloond door onze reizigers. We krijgen veel complimenten en onze gasten keren regelmatig terug voor een volgende reis. Deze tevredenheid is weer te geven in sterren. Op de onafhankelijke beoordelingssite Trustpilot krijgen we mooie beoordelingen van onze reizigers: gemiddeld 4,5 van de 5 sterren. Als onafhankelijke Groningse touroperator zijn we uiteraard ook aangesloten bij de twee belangrijkste organisaties die de rechten van de reizigers behartigen, de SGR en de ANVR.

Kortom, bij SRC Reizen is uw vakantie in vertrouwde handen. Dus wacht niet langer en boek een rondreis naar Noord-Amerika bij SRC Reizen. U zult niet teleurgesteld worden! Maakt u straks een culturele groepsreis naar de Verenigde Staten om het bruisende New York te verkennen, gaat u er liever zelf op uit met een fly drive West-Amerika of reist u liever door de nationale parken van Canada tijdens een culturele groepsreis door Canada? Laat u verrassen door de diversiteit van onze rondreizen door Noordelijk Amerika. U ziet méér tijdens uw vakantie met SRC!