U bent hier: Home | Japan

Rondreis Japan - Traditie en technologie hand in hand

Er is geen ander land waar eeuwenoude tradities en moderne technologie zo goed hand in hand gaan als in Japan. Tijdens een culturele groepsrondreis zult u verstelt staan van de geheel eigen gebruiken en omgangsvormen die het land heeft doordat het zich eeuwenlang heeft afgesloten van het Westen. Kunst en religie hebben zichtbare Chinese en Koreaanse invloeden, maar ze zijn verfijnd en aangepast aan een uniek Japans patroon. Dagelijkse activiteiten zoals schrijven, thee drinken en baden zijn rituelen geworden die vaak zelfs tot kunstvormen zijn verheven!

Maar ook andere gebruiken zullen u tijdens uw groepsreis verrassen: u kunt uw noodlesoep bijvoorbeeld gerust slurpend opeten, maar uw neus snuiten in het openbaar wordt als zeer onbeleefd ervaren! Ontdek de geheimen van Japan voor de volle honderd procent met een rondreis boordevol excursies. SRC laat u het mooiste van het land van de rijzende zon zien!

Reis van Midden- naar Zuid-Japan

Samen met een van onze reisleiders ontdekt u het midden en zuiden van Japan. De reis start in het bruisende Tokio, waar u verbaasd zult zijn door de prachtige parken, imposante schrijnen en beeldschone tempels. Wandel over de Nijubashi, de brug van het keizerlijk paleis, naar de keizerlijke tuinen die in de lente volstaan met de bloeiende sakura (kersenbloesem). Kijk uw ogen uit in de wijk Akihabara! In deze ‘electric manga town’ vindt u verschillende elektronicawinkels en natuurlijk krijgt u iets mee van de manga cultuur die in Japan overheerst!

Op een paar uur rijden van Tokyo liggen de eeuwenoude tempels van Nikko: een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Japan. In deze UNESCO-stad is een bezoek aan de prachtige Toshugu-tempel en het mausoleum van Tokugawa Ieyasu, de eerste shogun van Japan, zeker de moeite waard! Na het bezoek aan Tokyo reist u richting het zuiden van Japan waar u een bezoek brengt aan de oude keizerlijke hoofdstad Kyoto. Ook ziet u het Witte Reigerkasteel in Himeji en gaat u naar havenstad Hiroshma. In Hiroshima duikt u in de heftige geschiedenis van de stad met een bezoek aan de atoombom-koepel en het A-Dome Museum.

Reizen is avontuur in Japan

Mount Fuji, ook wel Fujiyama of Fuji-san genoemd, is met 3.776 meter de hoogste berg van Japan. Ook de regio om deze Heilige Berg is zeer de moeite waard! Reis langs het bijzondere lavalandschap met geisers en meren en beklim met de kabelbaan Mount Komagatake, waar u kunt genieten van een prachtig uitzicht over het Ashi-meer. Bergwandelaars kunnen de klim op Mount Fiji wagen, maar ook alleen een bezoek aan het 5e station is al een ervaring!

Middenin de bergachtige streek brengt de rondreis u langs het dorpje Shirakawago, dat lang afgesloten was van de rest van de wereld, waardoor het zich onafhankelijk van de omliggende streken heeft ontwikkeld. De inwoners leefden van het kweken van zijderupsen. Tijden een prachtige wandeling ziet u de oude boerderijen met hun zeer karakteristieke vorm: van de steile, puntige rieten daken kan de sneeuw gemakkelijk afglijden.

Voor nog meer overweldigende natuur neemt u de pont naar Miyajima. Dit eiland maakt onderdeel uit van het Setonaikai-natuurreservaat. Bewonderen hier de wereldberoemde én fotogenieke Itsukushima-schrijn: de grote rode torii-poort staat trots in de zee voor de schrijn. Zeker een van de hoogtepunten van uw Japan-reis!

Een culturele rondreis door Japan met SRC is een zeer complete en verzorgde ontdekkingsreis. U bent van alle gemakken voorzien: u verblijft in middenklassehotels, de meeste diners zijn bij de reissom inbegrepen en uw bagage wordt tijdens de treinreizen apart vervoerd, zodat u zo comfortabel mogelijk reist. Een exclusieve en unieke ervaring! Laat u zich meeslepen door de bijzondere cultuur van Japan?