050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Japan

Rondreis Japan - Traditie en technologie hand in hand

Er is geen ander land waar eeuwenoude tradities en moderne technologie zo goed hand in hand gaan als in Japan. Tijdens een rondreis door Japan zult u verstelt staan van de geheel eigen gebruiken en omgangsvormen die het land heeft doordat het zich eeuwenlang heeft afgesloten van het Westen. Kunst en religie hebben zichtbare Chinese en Koreaanse invloeden, maar ze zijn verfijnd en aangepast aan een uniek Japans patroon. Dagelijkse activiteiten zoals schrijven, thee drinken en baden zijn rituelen geworden die vaak zelfs tot kunstvormen zijn verheven.

Maar ook andere gebruiken zullen u tijdens uw groepsreis door Japan verrassen: u kunt uw noodlesoep bijvoorbeeld gerust slurpend opeten, maar uw neus snuiten in het openbaar wordt als zeer onbeleefd ervaren. Op onze rondreis door Japan ontdek u alle geheimen voor de volle honderd procent. SRC laat u het mooiste van het land van de rijzende zon zien!

Groepsreis Japan van midden naar zuid

Samen met een van onze reisleiders ontdekt u tijdens uw groepsreis naar Japan het midden en zuiden van dit uitgestrekte eilandenrijk. De rondreis Japan start in het bruisende Tokyo, waar u verbaasd zult zijn door de prachtige parken, imposante schrijnen en beeldschone tempels. Wandel over de Nijubashi, de brug van het keizerlijk paleis, naar de keizerlijke tuinen die in de lente volstaan met de bloeiende sakura (kersenbloesem). Kijk uw ogen uit in de wijk Akihabara! In deze ‘electric manga town’ in Tokyo vindt u verschillende elektronicawinkels en natuurlijk krijgt u tijdens de reis iets mee van de manga cultuur die in Japan overheerst.

Op een paar uur rijden van Tokyo liggen de eeuwenoude tempels van Nikko: een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Japan. In deze UNESCO-stad is een bezoek aan de prachtige Toshugu-tempel en het mausoleum van Tokugawa Ieyasu, de eerste shogun van Japan, zeker de moeite waard. Na het bezoek aan Tokyo reist u op met de groepsreis Japan richting het zuiden, waar u een bezoek brengt aan de oude keizerlijke hoofdstad Kyoto. Ook ziet u het Witte Reigerkasteel in Himeji en gaat u naar havenstad Hiroshma. In Hiroshima duikt u in de heftige geschiedenis van de stad met een bezoek aan de atoombom-koepel en het A-Dome Museum. Een van de indrukwekkendste bezoeken tijdens uw rondreis door Japan.

Andere must sees op uw rondreis Japan

Op uw groepsreis in Japan bewondert u natuurlijk Mount Fuji, de must see van dit bijzondere land. Mount Fuji, ook wel Fujiyama of Fuji-san genoemd, is met 3.776 meter de hoogste berg van Japan. Ook de regio om deze Heilige Berg is zeer de moeite waard! Ontdek het bijzondere lavalandschap met geisers en meren en beklim met de kabelbaan Mount Komagatake, waar u kunt genieten van een prachtig uitzicht over het Ashi-meer. Bergwandelaars kunnen de klim naar de top van Mount Fuji wagen, maar ook alleen een bezoek aan het vijfde station is al een ervaring!

Middenin de bergachtige streek brengt de rondreis Japan u langs het dorpje Shirakawago, dat lang afgesloten was van de rest van de wereld, waardoor het zich onafhankelijk van de omliggende streken heeft ontwikkeld. De inwoners leefden van het kweken van zijderupsen. Tijden een prachtige wandeling ziet u de oude boerderijen met hun zeer karakteristieke vorm: van de steile, puntige rieten daken kan de sneeuw gemakkelijk afglijden. Voor nog meer overweldigende natuur neemt u de pont naar Miyajima. Dit eiland maakt onderdeel uit van het Setonaikai-natuurreservaat. Bewonder hier de wereldberoemde én fotogenieke Itsukushima-schrijn: de grote rode torii-poort staat trots in de zee voor de schrijn. Zeker een van de hoogtepunten van uw groepsreis Japan!

De uitgestrektheid en het typerende bergachtige karakter van de Japanse archipel zorgt ervoor dat de bebouw- en bewoonbare oppervlaktes zeer beperkt zijn. Dat is de reden dat men in Japan zeer klein woont én daarom zijn de hotelkamers er ook klein: alles en iedereen moet compact en functioneel bij elkaar! Alle faciliteiten zijn uiteraard in de hotelkamers aanwezig en alles wordt naar goede Japanse gewoonte kraaknet schoongehouden. Tijdens uw rondreis door Japan bent u van alle gemakken voorzien: u verblijft in middenklassehotels, de meeste diners zijn bij de reissom inbegrepen en uw bagage wordt tijdens de treinreizen apart vervoerd, zodat u zo comfortabel mogelijk reist. Uw groepsreis door Japan wordt zo een zeer complete en verzorgde ontdekkingsreis.

Een groepsreis Japan is een bijzonder avontuur

Ook op culinair gebied is uw rondreis Japan een bijzonder avontuur. Geen zorgen: u eet echt niet de hele reis rauwe vis met stokjes! De Japanse keuken is veel meer dan sushi & sashimi, evenzeer zoals wij in Nederland niet enkel en alleen plakjes jonge kaas en haringen eten. De nadruk bij een Japanse maaltijd ligt vaak op de verschillende smaken en niet zozeer op de hoeveelheid voedsel op uw bord. Meestal wordt op het einde ook pas de rijst geserveerd. Dat voelt aanvankelijk wat vreemd aan, want wij verwachten om rijst te eten tijdens de maaltijd en niet pas op het einde ervan. Tijdens onze groepsreis Japan laten we dit bijzondere land op culinair gebied zeer gevarieerd aan bod komen, zodat u uitgebreid kennis kunt maken met de Japanse eetgewoontes. Knoeien met stokjes mag u hier overigens gerust doen: het wordt eigenlijk zelfs een beetje verwacht tijdens het eten. En voor wie zich er echt niet aan durft te wagen regelen we wel ergens een vork, een mes of een lepel.

Naar aanleiding van de Olympische Spelen zijn ze in Japan niet alleen druk bezig om de infrastructuur op tijd klaar te hebben, maar ook aan de Engelse taalvaardigheid wordt vol enthousiasme gewerkt. Hoewel het natuurlijk erg handig is dat steeds meer Japanners Engels leren spreken, is het gebrekkig Engels van de gemiddelde Japanner nooit een groot probleem geweest op een groepsreis door Japan. Het heeft juist wel iets aandoenlijks dat men ondanks die taalbarrière toch zijn uiterste best doetom naar u te luisteren en om u te begrijpen. En het was eigenlijk wel duidelijk dat er in een noodgeval altijd zeer snel iemand bijgehaald werd die u goed in het Engels te woord kon staan.

Rondreis Japan in voorjaar of najaar?

De tijd van uw groepsreis naar Japan kan een wereld van verschil maken in hoe u het land ervaart. Gaat u voor de prachtige sakura (lentebloesem) in het voorjaar of juist voor de warme herfstkleuren in het najaar? De lenteperiode met de volop bloeiende kersenbloesem is in Japan natuurlijk uitermate populair. Het intense gevoel van blijdschap en geluk om te wandelen onder de in bloei staande kersenbloesems of sakura zoals ze in het Japans zeggen, is moeilijk te beschrijven. Het is eigenlijk ook niet op een foto vast te leggen: u moet er zelf wandelen en kijken naar de Japanse families die onder de in bloei staande bomen zitten te picknicken, dan pas zult u het sakura-gevoel begrijpen.

Maar ook in het najaar is een rondreis naar Japan een aanrader. Tegen eind oktober en in november doen de herfstkleuren hun intrede. Door een subtropisch klimaat blijven de temperaturen in het zuiden zelfs in de wintermaanden nog rond de vijftien graden liggen, dus de temperatuur hoeft echt geen belemmering te zijn om naar Japan te reizen. De prachtige herfstkleuren geven het rode hout van de tempels en de schrijnen nog meer diepte! De natuur laat zich niet in een kalender vastleggen, dus het blijft een beetje geluk hebben, maar bij de landinformatie Japan vindt u meer informatie over de beste reistijd voor Japan. Van het bruisende Tokyo tot de natuurrijke omgeving rondom Mount Fuji, Japan zal u verrassen! Laat u zich meeslepen door de bijzondere cultuur van Japan?

Boek uw rondreis naar Japan bij SRC Reizen

Al 40 jaar is SRC Reizen gespecialiseerd in het samenstellen van culturele groepsreizen. Zo’n twintig ervaren medewerkers met passie voor hun vak, voor reizen én voor hun gasten werken elke dag hard om uw vakantie te laten slagen! Die inzet wordt beloond door onze reizigers. We krijgen veel complimenten en onze gasten keren regelmatig terug voor een volgende reis. Deze tevredenheid is weer te geven in sterren. Op de onafhankelijke beoordelingssite Trustpilot krijgen we mooie beoordelingen van onze reizigers: gemiddeld 4,5 van de 5 sterren. Als onafhankelijke Groningse touroperator zijn we uiteraard ook aangesloten bij de twee belangrijkste organisaties die de rechten van de reizigers behartigen, de SGR en de ANVR. Kortom, bij SRC Reizen is uw vakantie naar Japan in vertrouwde handen. Dus wacht niet langer en boek een groepsreis naar Japan bij SRC Reizen. U zult niet teleurgesteld worden!

Bekijk alle reizen naar Japan