050 - 3 123 123
In deze PDF vindt u informatie over het coronavirus en uw SRC-reis
U bent hier: Home | Japan

Rondreis Japan - Traditie en technologie hand in hand

Er is geen ander land waar eeuwenoude tradities en moderne technologie zo goed hand in hand gaan als in Japan. Tijdens een culturele rondreis door Japan zult u verstelt staan van de geheel eigen gebruiken en omgangsvormen die het land heeft doordat het zich eeuwenlang heeft afgesloten van het Westen. Kunst en religie hebben zichtbare Chinese en Koreaanse invloeden, maar ze zijn verfijnd en aangepast aan een uniek Japans patroon. Dagelijkse activiteiten zoals schrijven, thee drinken en baden zijn rituelen geworden die vaak zelfs tot kunstvormen zijn verheven.

Maar ook andere gebruiken zullen u tijdens uw culturele groepsreis door Japan verrassen: u kunt uw noodlesoep bijvoorbeeld gerust slurpend opeten, maar uw neus snuiten in het openbaar wordt als zeer onbeleefd ervaren. Ontdek de geheimen van Japan voor de volle honderd procent met een rondreis boordevol excursies. SRC laat u het mooiste van het land van de rijzende zon zien!

Reis van Midden- naar Zuid-Japan

Samen met een van onze reisleiders ontdekt u tijdens uw cultuurvakantie naar Japan het midden en zuiden van Japan. De reis start in het bruisende Tokyo, waar u verbaasd zult zijn door de prachtige parken, imposante schrijnen en beeldschone tempels. Wandel over de Nijubashi, de brug van het keizerlijk paleis, naar de keizerlijke tuinen die in de lente volstaan met de bloeiende sakura (kersenbloesem). Kijk uw ogen uit in de wijk Akihabara! In deze ‘electric manga town’ in Tokyo vindt u verschillende elektronicawinkels en natuurlijk krijgt u tijdens de reis iets mee van de manga cultuur die in Japan overheerst.

Op een paar uur rijden van Tokyo liggen de eeuwenoude tempels van Nikko: een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Japan. In deze UNESCO-stad is een bezoek aan de prachtige Toshugu-tempel en het mausoleum van Tokugawa Ieyasu, de eerste shogun van Japan, zeker de moeite waard. Na het bezoek aan Tokyo reist u richting het zuiden van Japan waar u een bezoek brengt aan de oude keizerlijke hoofdstad Kyoto. Ook ziet u het Witte Reigerkasteel in Himeji en gaat u naar havenstad Hiroshma. In Hiroshima duikt u in de heftige geschiedenis van de stad met een bezoek aan de atoombom-koepel en het A-Dome Museum. Een van de indrukwekkendste bezoeken tijdens uw reis naar Japan.

Reizen is avontuur in Japan

Mount Fuji, ook wel Fujiyama of Fuji-san genoemd, is met 3.776 meter de hoogste berg van Japan. Ook de regio om deze Heilige Berg is zeer de moeite waard! Reis langs het bijzondere lavalandschap met geisers en meren en beklim met de kabelbaan Mount Komagatake, waar u kunt genieten van een prachtig uitzicht over het Ashi-meer. Bergwandelaars kunnen de klim op Mount Fiji wagen, maar ook alleen een bezoek aan het vijfde station is al een ervaring!

Middenin de bergachtige streek brengt de rondreis u langs het dorpje Shirakawago, dat lang afgesloten was van de rest van de wereld, waardoor het zich onafhankelijk van de omliggende streken heeft ontwikkeld. De inwoners leefden van het kweken van zijderupsen. Tijden een prachtige wandeling ziet u de oude boerderijen met hun zeer karakteristieke vorm: van de steile, puntige rieten daken kan de sneeuw gemakkelijk afglijden. Voor nog meer overweldigende natuur neemt u de pont naar Miyajima. Dit eiland maakt onderdeel uit van het Setonaikai-natuurreservaat. Bewonder hier de wereldberoemde én fotogenieke Itsukushima-schrijn: de grote rode torii-poort staat trots in de zee voor de schrijn. Zeker een van de hoogtepunten van uw Japan reis!

Een culturele rondreis door Japan met SRC is een zeer complete en verzorgde ontdekkingsreis. U bent van alle gemakken voorzien: u verblijft in middenklassehotels, de meeste diners zijn bij de reissom inbegrepen en uw bagage wordt tijdens de treinreizen apart vervoerd, zodat u zo comfortabel mogelijk reist. Een exclusieve en unieke ervaring!

De tijd van uw vakantie naar Japan kan een wereld van verschil maken in hoe u het land ervaart. Gaat u voor de prachtige sakura (lentebloesem) in het voorjaar of juist voor de warme herfstkleuren in het najaar? Bij de praktische informatie vindt u meer informatie over het klimaat in Japan en in welke periode u het land het best een bezoek kunt brengen. Van het bruisende Tokyo tot de natuurrijke omgeving rondom Mount Fuji, Japan zal u verrassen! Laat u zich meeslepen door de bijzondere cultuur van Japan?

Boek uw rondreis naar Japan bij SRC Reizen

Al 36 jaar is SRC Reizen gespecialiseerd in het samenstellen van culturele groepsreizen. Zo’n dertig ervaren medewerkers met passie voor hun vak, voor reizen én voor hun gasten werken elke dag hard om uw vakantie te laten slagen! Die inzet wordt beloond door onze reizigers. We krijgen veel complimenten en onze gasten keren regelmatig terug voor een volgende reis. Deze tevredenheid is weer te geven in sterren. Op de onafhankelijke beoordelingssite Trustpilot krijgen we mooie beoordelingen van onze reizigers: gemiddeld 4,5 van de 5 sterren. Als onafhankelijke Groningse touroperator zijn we uiteraard ook aangesloten bij de twee belangrijkste organisaties die de rechten van de reizigers behartigen, de SGR en de ANVR. Kortom, bij SRC Reizen is uw vakantie naar Japan in vertrouwde handen. Dus wacht niet langer en boek een culturele groepsreis naar Japan bij SRC Reizen. U zult niet teleurgesteld worden!