050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Kenia

Rondreis Kenia - Het land van de Masaï

Een rondreis door Kenia staat garant voor een unieke ervaring, waarbij u zich begeeft in prachtige natuurparken. Als u geluk heeft, bent u toeschouwer van de grote trek van de gnoes en de zebra’s in Masai Mara National Park. Met de Kilimanjaro op de achtergrond is Kenia goed voor de prachtigste vergezichten over de weidse natuur en kunt u tijdens een safari op zoek gaan naar de big five! Beleef het echte Afrika-gevoel op een reis door Kenia!

Op safari tijdens een reis naar Kenia

Samen met uw privéchauffeur en gids bezoekt u tijdens een individuele reis door Kenia de mooiste parken: een van de hoogtepunten is een tocht door de Masai Mara. U rijdt langs de mooiste bezienswaardigheden van Kenia: indrukwekkende koffie- en theeplantages en de Grote Riftvallei. De laatste stad die u doorkruist voordat u bij Masai Mara aankomt, is Narok. De meeste inwoners van Narok behoren tot de Masai, een nomadisch volk dat rondtrekt met geiten en schapen. Ze zijn herkenbaar aan hun felrode gewaden. Samen met uw chauffeur gaat u in Masai Mara op safari en op zoek naar het wild op de mooiste savanne van Kenia. Het park bestaat uit licht glooiende heuvels met hier en daar een acaciaboom. Vanaf de heuveltoppen geniet u van eindeloze vergezichten en kunt u het wild prima spotten. Er lopen grote groepen antilopen en giraffen rond, maar ook veel hongerige katachtigen! Ziet u tijdens uw rondreis door Kenia de big five: de olifant, de leeuw, de buffel, de neushoorn en het luipaard?

Een ander hoogtepunt van uw reis door Kenia is één van de mooiste zoetwatermeren van het land: het meer van Naivasha. Het meer ligt in de Grote Riftvallei en wordt omringd door bossen en grasweiden. Dit is een ideale verblijfplaats voor veel vogelsoorten! U verkent het meer op een boot, waar een gids van de lodge u wijst op de vele vogelsoorten, zoals ibissen, aalscholvers en zeearenden. Langs de oevers vliegen de kleinere watervogels druk heen en weer, op zoek naar voedsel. Onderweg heeft u een spectaculair uitzicht op de slapende vulkaan Mount Longonot.

Op weg naar nationaal park Amboseli ziet u een fascinerende landschap aan u voorbij trekken. Tijdens de reis kunt u een bezoek brengen aan het Masaidorp Boma. Na dit bezoek brengt uw privéchauffeur u naar de grens van Kenia en Tanzania voor een safari door nationaal park Amboseli. De majestueuze Kilimanjaro, die wel 5.895 meter hoog is, schittert hier in al zijn grootheid. Een safari door een van de mooiste parken van Kenia stelt u zeker niet teleur! Het circa 400 m² grote park staat te boek als de beste plaats in Afrika om wilde olifanten van dichtbij te spotten. Daarnaast leven in Amboseli veel verschillende wilde dieren, zoals leeuwen, luipaarden, gazelles en meer dan 400 vogelsoorten, zoals de gier en de arend. Uw gids vertelt u alles over de indrukwekkende park met zijn vele diersoorten.

Reis langs eeuwenoude cultuur in Kenia

In Oost-Afrika reist u volgens vele onderzoekers naar de bakermat van de mensheid. In Kenia en Tanzania zijn op verschillende plaatsen resten gevonden van de eerste mensen, die zo’n 2 miljoen jaar geleden leefden. De beroemdste vondst staat op de naam van het echtpaar Leakey. Zij vonden in 1959 in de Tanzaniaanse Olduvaikloof menselijke resten die miljoenen jaren oud waren. Eeuwenlang zwierven kleine volkeren van jagers en verzamelaars over de uitgestrekte savannen van Oost-Afrika. Deze nomadische volkeren, zoals de Masaï, leefden van hun kuddes vee en vestigden zich vooral in de minder vruchtbare gedeelten. De trotse Masaï met hun karakteristieke felrode of -blauwe gewaden en uitbundige sieraden geven nog altijd kleur aan het Keniaanse savannelandschap. Tijdens uw rondreis vertelt uw gids u alles over de boeiende geschiedenis van Kenia als bakermat van de mensheid.

Reizen door Kenia is een ware ontdekkingstocht waarbij u verrast zult worden door de diversiteit van de natuur en de interessante bevolking. Bekijk voor u uw reis boekt de beste reistijd voor Kenia en de praktische informatie over Kenia. Zo gaat u goed voorbereid op reis en komt u niet voor verrassingen te staan. Gaat u met SRC mee op avontuur door dit prachtige land?

Boek uw rondreis naar Kenia bij SRC Reizen

Al 40 jaar is SRC Reizen gespecialiseerd in het samenstellen van culturele groepsreizen. Zo’n twintig ervaren medewerkers met passie voor hun vak, voor reizen én voor hun gasten werken elke dag hard om uw vakantie te laten slagen! Die inzet wordt beloond door onze reizigers. We krijgen veel complimenten en onze gasten keren regelmatig terug voor een volgende reis. Deze tevredenheid is weer te geven in sterren. Op de onafhankelijke beoordelingssite Trustpilot krijgen we mooie beoordelingen van onze reizigers: gemiddeld 4,5 van de 5 sterren. Als onafhankelijke Groningse touroperator zijn we uiteraard ook aangesloten bij de twee belangrijkste organisaties die de rechten van de reizigers behartigen, de SGR en de ANVR. Kortom, bij SRC Reizen is uw vakantie naar Kenia in vertrouwde handen. Dus wacht niet langer en boek een privéreis naar Kenia bij SRC Reizen. U zult niet teleurgesteld worden!

Bekijk alle reizen naar Kenia