050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Malta

Rondreis Malta - Parel van de Middellandse Zee

Wat is er heerlijker dan uit te waaien bij de Middellandse Zee en te duiken in de rijke historie van een paradijselijk eiland? Dat kan met een rondreis op Malta! In een weldadig mediterraan klimaat en omgeven door saffierblauw water liggen enkele rotsachtige eilanden, Malta, Gozo en Comino, die samen de kleine archipel van Malta vormen. Hier wordt u langzaam overweldigd door de schoonheid en cultuur van dit kleine land. Gezien de prachtige ligging van Malta en haar zustereilanden Gozo en Comino is het geen wonder dat deze archipel al in vroegere tijden de nodige veroveraars aantrok. Vanaf de historische tempels en burchten die zij achterlieten geniet u van een schitterend uitzicht over de betoverende omgeving. Sterke tempelbouwers en heldhaftige ridders zijn samen met vele andere kolonisten van invloed geweest op het uiterlijk, het karakter en de taal van de inwoners van Malta. Tijdens een vakantie op dit eiland zorgen de boeiende geschiedenis en de vriendelijke bevolking dat u elke dag meer van Malta gaat houden!

Ontdek het machtige verleden van Malta op een rondreis!

Wie aan Malta denkt, denkt aan een zonovergoten eiland in de Middellandse Zee omringd door kristalhelder diepblauw water. Maar Malta is meer dan alleen een bestemming voor een zonnige vakantie. Het rijke verleden gaat meer dan zesduizend jaar terug, wat u tijdens een culturele groepsreis op Malta in de verbazingwekkend grote verzameling kunstvoorwerpen en talloze bezienswaardigheden terug ziet. Al rond het jaar 4.000 voor Christus kenden de Maltezers een bloeiende beschaving en sindsdien hebben talloze volkeren, zoals Romeinen, Moren, Italianen en Engelsen hun stempel op het eiland gedrukt. U vindt op Malta de sporen van de Heilige Paulus, die er na een schipbreuk gastvrij werd ontvangen en treed in het voetspoor van de Maltezer ridders, ook wel johannieters genoemd. In prachtige steden als Valletta en Mdina waant u zicht in de tijd van de Maltezer ridders die het eiland en daarmee Europa verdedigde tegen de ongelovigen.

En al die fascinerende resten van een roerige geschiedenis liggen ingebed in een onvergetelijk mooi decor. De ogenschijnlijk droge grond geeft Malta in het voor- en najaar een verrassend kleurrijke uitstraling, wat een schitterend toneel oplevert voor een boeiende en veelzijdige reis. Op Malta kunt u heerlijk wegdromen is bij het roemrijke verleden. Maar ook de kleine buureilanden Gozo en Comino met hun grillige rotskusten nodigen uit tot een bezoek. Maak een boottochtje over de azuurblauwe zee, bezoek het pittoreske havenplaatsje Xlendi en struin door de citadel van Victoria, die vernoemd is naar de voormalige Britse koningin. Bovendien kent Malta een kleurrijke folklore, waarbij geblazen glas een van de belangrijkste kunstnijverheidsproducten is. De vele dorpsfeesten op Malta zorgen het hele jaar door voor een levendig en traditioneel tafereel. Malta is hét ideale toneel voor een heerlijk ontspannen vakantie!

Mediterraan genieten tijdens een Malta-reis

Malta is een ideale bestemming voor een ontspannen culturele vakantie! De SRC-reisleiders op Malta nemen u met boeiende verhalen en grappige anekdotes mee in het roemrijke verleden van Malta. Zij vertellen over Jean Parisot de la Valette, grootmeester van de Maltezer orde, die de hoofdstad Valletta ontwierp, tonen u unieke prehistorische tempelcomplexen die nog ouder zijn dan de Egyptische piramiden en verklappen de oorsprong van de kleurrijke vissersbootjes, luzzu, die de havens van Malta sieren. Maar ook de hedendaagse lokale cultuur komt aanbod: welke gerechten op de menukaart staan en waarom die zowel Arabische en Italiaanse invloeden hebben, welke drankje populair is en waarom de vele religieuze feesten zo uitbundig gevierd worden. Op de rondreizen naar Malta van SRC ziet u méér van van uw vakantieland!

Bij een mediterraan eiland hoort een mediterraan tempo. De weldadig zwoele lucht en de nabijheid van de zee geeft altijd een volkomen ontspannen gevoel. Zeker wanneer u op de boot stapt naar de buureilanden Gozo en Comino zult u volkomen ontspannen kunnen genieten. Combineer dit met het heerlijke klimaat van Malta dat vooral in het voorjaar en najaar zo aangenaam is, en u heeft alle ingrediënten voor een heerlijke reis. Niks moet tijdens uw vakantie op Malta, alles mag. En dat ‘pluk de dag-gevoel’ ziet u ook terug bij de inwoners van Malta. Zij weten met hun heerlijke lokale gerechten en drankjes, met het gevoel voor kleur, theater en expressiviteit en de ontspannen manier van leven altijd van het leven te genieten. Dus volg hun advies en kuier op uw gemak door oude stadjes als Mdina en Valletta, strijk neer op een terrasje of maak zomaar een ritje met een lokale Engelse bus. De combinatie van zon, zee, cultuur en natuur nodigt uit om kennis te maken met dit prachtige stukje van de wereld. Op Malta is reizen puur genieten!

Boek uw rondreis naar Malta bij SRC Reizen

Al 40 jaar is SRC Reizen gespecialiseerd in het samenstellen van culturele groepsreizen. Zo’n twintig ervaren medewerkers met passie voor hun vak, voor reizen én voor hun gasten werken elke dag hard om uw vakantie te laten slagen! Die inzet wordt beloond door onze reizigers. We krijgen veel complimenten en onze gasten keren regelmatig terug voor een volgende reis. Deze tevredenheid is weer te geven in sterren. Op de onafhankelijke beoordelingssite Trustpilot krijgen we mooie beoordelingen van onze reizigers: gemiddeld 4,5 van de 5 sterren. Als onafhankelijke Groningse touroperator zijn we uiteraard ook aangesloten bij de twee belangrijkste organisaties die de rechten van de reizigers behartigen, de SGR en de ANVR. Kortom, bij SRC Reizen is uw vakantie naar Malta in vertrouwde handen. Dus wacht niet langer en boek een culturele groepsreis naar Malta bij SRC Reizen. U zult niet teleurgesteld worden!

Bekijk alle reizen naar Malta