U bent hier: Home | Malta

Rondreis Malta - Parel van de Middellandse Zee

Wat is er heerlijker dan uit te waaien bij de Middellandse Zee en te duiken in de rijke historie van een paradijselijk eiland? Dat kan met een rondreis op Malta! In een weldadig mediterraan klimaat en omgeven door saffierblauw water liggen enkele stukken rots die samen de kleine archipel van Malta vormen. Hier wordt u langzaam overweldigd door de schoonheid en cultuur van dit kleine land. Gezien de prachtige ligging van Malta en de zustereilanden Gozo en Comino is het geen wonder dat deze archipel al in vroegere tijden de nodige veroveraars aantrok. Vanaf de historische tempels en burchten die zij achterlieten, geniet u van een schitterend uitzicht over de betoverende omgeving. Sterke tempelbouwers en heldhaftige ridders zijn samen met vele andere kolonisten van invloed geweest op het uiterlijk, karakter en de taal van de Maltezers. Op een reis naar Malta zorgen de boeiende geschiedenis en de vriendelijke bevolking dat u elke dag meer van dit eiland gaat houden!

Ontdek het machtige verleden van Malta op een groepsreis!

Wie aan Malta denkt, denkt aan een zonovergoten eiland in de Middellandse Zee omringd door kristalhelder diepblauw water. Maar Malta is meer dan alleen een zonnig vakantieoord. Het rijke verleden gaat meer dan zesduizend jaar terug, wat u tijdens een groepsrondreis in de verbazingwekkend grote verzameling kunstvoorwerpen en talloze monumenten terug ziet. Al rond het jaar 4000 voor Christus kenden de Maltezers een bloeiende beschaving en sindsdien hebben talloze volkeren, zoals Romeinen, Moren, Italianen en Engelsen hun stempel op het eiland gedrukt. U vindt er de sporen van de Heilige Paulus, die er na een schipbreuk gastvrij werd ontvangen en treed in het voetspoor van de Maltezer ridders, ook wel johannieters genoemd. De reisleiders van SRC nemen u met boeiende verhalen en grappige anekdotes mee in het roemrijke verleden van Malta. Zij vertellen over Jean Parisot de la Valette, grootmeester van de orde, die de hoofdstad Valletta ontwierp, tonen u unieke prehistorische tempelcomplexen die nog ouder zijn dan de Egyptische piramiden en verklappen de oorsprong van de kleurrijke vissersbootjes die de havens van Malta sieren! Op de culturele groepsreizen van SRC ziet u méér van Malta!

En al die fascinerende resten van een roerige geschiedenis liggen ingebed in een onvergetelijk mooi decor. De ogenschijnlijk droge grond geeft Malta in het voor- en najaar een verrassend kleurrijke uitstraling, wat een schitterend toneel oplevert voor een boeiende en veelzijdige rondreis. Op Malta kunt u heerlijk wegdromen is bij het roemrijke verleden. Maar ook de kleine buureilanden Gozo en Comino met hun grillige rotskusten nodigen uit tot een bezoek. Maak een boottochtje over de azuurblauwe zee, bezoek het pittoreske havenplaatsje Xlendi en struin door de citadel van Victoria, die vernoemd is naar de voormalige Britse koningin. Bovendien kent Malta een kleurrijke folklore, waarbij geblazen glas een van de belangrijkste kunstnijverheidsproducten is. De vele dorpsfeesten op Malta zorgen het hele jaar door voor een levendig en traditioneel tafereel. Malta biedt hét ideale toneel voor een heerlijk ontspannen rondreis!

Mediterraan genieten tijdens een Malta-reis

Bij een mediterraan eiland hoort een mediterraan tempo. De weldadig zwoele lucht en de nabijheid van de zee geeft altijd een volkomen ontspannen gevoel. Niks moet tijdens uw Malta-reis, alles mag. En dat ‘pluk de dag-gevoel’ ziet u ook terug bij de inwoners van Malta. Zij weten met hun heerlijke lokale gerechten en drankjes, met het gevoel voor kleur, theater en expressiviteit en de ontspannen manier van leven altijd van het leven te genieten. Dus volg hun advies en kuier op uw gemak door oude stadjes als Mdina en Valletta, strijk neer op een terrasje of maak zomaar een ritje met een lokale Engelse bus. Op Malta is reizen puur genieten!

De combinatie van zon, zee, cultuur en natuur nodigt uit om kennis te maken met dit prachtige stukje van de wereld. Reis mee en ontdek de magie van Malta!