050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Argentinië

Rondreis Argentinië - Reis tussen zwierige tango en ijzige gletsjers

Een rondreis door het immense Argentinië is als een zwierige tango langs indrukwekkende natuur- en cultuurpracht. Het decor van uw reis is overdonderend mooi: azuurblauwe meren, rokende vulkanen, enorme ravijnen, grillige rotskusten, gletsjers en het ongerepte steppegebied van het prachtige Patagonië. Ook de beroemde watervallen van Iguazú, de swingende cultuur en de passievolle tango in de bruisende metropool Buenos Aires zullen uw hart veroveren. Op een groepsreis door Argentinië vindt u het allemaal! Gaat u mee op een reis van SRC Reizen om de pracht van dit langgerekte land te ontdekken?

Ontdek de cultuur van Argentinië op een groepsreis

Uw rondreis door Argentinië start in Buenos Aires. Dankzij haar talloze winkels, indrukwekkende architectuur, culturele leven, goede restaurants en kosmopolitische bevolking van overwegend Italiaanse, Spaanse en Franse herkomst, wordt de Argentijnse hoofdstad ook wel ‘het Parijs van het zuiden’ genoemd. De verschillende wijken nodigen uit om doorheen te struinen. De wijk La Recoleta, waar Máxima gewoond heeft, is bij uitstek de plek om de grandeur van Buenos Aires te ervaren. De straten ademen hier een Zuid-Europese sfeer. De wijk is ook bekend door het Cementerio de la Recoleta. Hier liggen bekende staatslieden en vooraanstaande burgers begraven, waaronder Eva Péron. Diezelfde Eva Perón zwaaide vanaf het Casa Rosada naar de menigte op Plaza de Mayo. Dit ‘plaza’ is het hart van Buenos Aires en het symbolische centrum van de woelige geschiedenis van Argentinië. Uw SRC-reisleider in Argentinië zal hier zeker vertellen over de Meirevolutie, over de ‘Dwaze Moeders’ en over het opvallende roze presidentiële paleis. Op een rondreis door Argentinië hoort en ziet u meer van uw vakantieland!

Reizen door grootse natuur!

Vanuit de hoofdstad gaat uw reis richting het zuiden, naar de overdonderend mooie natuurpracht van Patagonië en Vuurland. Maar eerst ontdekt u een stukje Zwitserland in Argentinië: Bariloche! Deze chocoladestad, in Zwitsers-Duitse ‘Alpenstijl’ opgetrokken, is de perfecte locatie voor op een ansichtkaart: pittoreske chalets aan het blauwe Nahuel Huapi-meer, omringd door hoge besneeuwde bergtoppen… Dit verwacht u vast niet te zien op een rondreis door een Latijns-Amerikaans land! Bariloche is de poort naar meer moois: Nahuel Huapi, het oudste nationale parken en een van de vele mooie bezienswaardigheden van Argentinië. Dit enorme park heeft verschillende landschappen: van bergen met eeuwige sneeuw, uitgestrekte steppen tot broeierig regenwoud. Misschien ziet u hier de indrukwekkende Andescondor met een spanwijdte tot wel drie meter!

En dan reist u naar het meest spectaculaire deel van Argentinië: Patagonië! Uw mond valt vast open bij alle natuurpracht: smaragdblauwe meren, bergtoppen die als naalden uit de aarde steken, grote gletsjers en groepen guanacos op de grote vlakten. Dit fascinerende, onwerkelijke landschap wordt beschermd door het nationale park Los Glaciares, dat door UNESCO tot werelderfgoed is uitgeroepen. Het Lago Argentino, het grootste meer van Argentinië, wordt gevoed door het smeltwater van gletsjers. In het park ziet u een van de beroemdste gletsjers ter wereld: de 30 kilometer lange Perito Moreno. Van deze neonblauwe ijsmassa breken regelmatig enorme stukken ijs af, soms met de grootte van een volledig gebouw. Dit is misschien wel het mooiste dat u ziet op uw vakantie in Argentinië!

Het verschil tussen Los Glaciares en het andere beroemde nationale park van Argentinië kan niet groter zijn. Ten noorden van Buenos Aires op de grens van Brazilië, Argentinië en in de buurt van Paraguay ligt een waar natuurwonder: Iguazú dat ‘grote wateren’ betekent in de lokale indianentaal. Daarmee is niets te veel gezegd: over een breedte van bijna 3 kilometer vallen zo’n 300 watervallen, van klein naar immens, over de rotsen naar beneden. En het decor van dit natuurspektakel? Regenwoud zoals het hoort te zijn: dichte weelderige jungle, tropische temperaturen en een overweldigende biodiversiteit, met meer dan 2.000 plantensoorten, 450 vogelsoorten, grote zwermen kleurige vlinders en zeldzame dieren als de jaguar. In Argentinië kunt u alle soorten natuur én meer ontdekken! Gaat u mee op reis naar passievol Argentinië? Niet gaan is eigenlijk geen optie!

Boek uw rondreis naar Argentinië bij SRC Reizen

Al 40 jaar is SRC Reizen gespecialiseerd in het samenstellen van culturele groepsreizen. Zo’n twintig ervaren medewerkers met passie voor hun vak, voor reizen én voor hun gasten werken elke dag hard om uw vakantie te laten slagen! Die inzet wordt beloond door onze reizigers. We krijgen veel complimenten en onze gasten keren regelmatig terug voor een volgende reis. Deze tevredenheid is weer te geven in sterren. Op de onafhankelijke beoordelingssite Trustpilot krijgen we mooie beoordelingen van onze reizigers: gemiddeld 4,5 van de 5 sterren. Als onafhankelijke Groningse touroperator zijn we uiteraard ook aangesloten bij de twee belangrijkste organisaties die de rechten van de reizigers behartigen, de SGR en de ANVR. Kortom, bij SRC Reizen is uw vakantie naar Argentinië in vertrouwde handen. Dus wacht niet langer en boek een culturele groepsreis naar Argentinië bij SRC Reizen. U zult niet teleurgesteld worden!

Bekijk alle reizen naar Argentinië