U bent hier: Home | Hongarije

Hongarije - Land van poesta, paprika en polka

Een vakantie naar Hongarije is prachtig! Hongarije is meer dan zigeunermuziek, klederdracht en goulash. Gastronomie, stedenpracht en natuurschoon zijn drie woorden die het land absoluut typeren. Keizerin Sisi hield niet voor niets van dit bijzondere land! Dus maak een rondreis door Hongarije en verken het bruisende Boedapest, het oriëntaalse Pécs en de wijnstad Eger. Bezoek op uw reis ook zeker het mediterrane Balatonmeer en de uitgestrekte graslanden van de poesta en ontdek dat Hongarije een schitterend vakantieland is!

Must see op uw reis: Boedapest, de hoofdstad van Hongarije

Een bezoek aan Boedapest is een must op elke Hongarije-reis! De majestueuze hoofdstad van Hongarije wordt ‘de parel aan de Donau’ genoemd en herbergt een paar de mooiste bezienswaardigheden van Hongarije. De rivier geeft Boedapest een speciale charme en de ligging aan de ‘schöne blaue Donau’ is uniek! De rivier deelt niet alleen de stad in twee delen, Boeda en Pest, maar rijgt ook de mooiste monumentale gebouwen langs haar oevers aaneen. Tijdens uw vakantie kunt u in de veelal barokke bouw nog goed zien hoe het Habsburgse keizerrijk zijn invloed deed gelden. De hoofdstad van Hongarije heeft vele bezienswaardigheden, zoals het koninklijk paleis, het parlementsgebouw, het Vissersbastion en de Sint Istvanbasiliek. Maar daarnaast kunt u ook heerlijke struinen door de straatjes en genieten van een koffie in Grand Café Gerbeaud, een van de best bewaarde ‘keizerlijke’ koffiehuizen. Een perfecte start dus van een vakantie in Hongarije!

Ontdek de oriëntaalse sfeer van Hongarije op een rondreis

Naast Boedapest kunt u meer stedelijk schoon ontdekken in Hongarije. Ook de steden Eger, Pécs en Kecskemet zullen u verleiden tijdens een groepsreis. U zult uw ogen uitkijken in de fraaie barokstad Eger met haar prachtige kathedraal en burcht. Proeft u hier een glaasje stierenbloedwijn? Deze wijn is onlosmakelijk verbonden met deze stad. Bezoek ook het interessante Pécs, waar u 2.000 jaar oude Romeinse ruïnes en 400 jaar oude Turkse monumenten naast elkaar vindt. En in Kecskemét ontdekt u een stad met oosters aandoende koepels. De SRC-reisleiders in Hongarije zullen u alles vertellen over de boeiende geschiedenis, waar de Oostenrijkse Habsburgse keizers en de Turkse Osmanen een grote rol hebben gespeeld. Op vakantie met SRC ziet u méér van uw vakantieland!

De bijzondere cultuur van Hongarije wordt u gepresenteerd in een afwisselend landschap van heuvels, boerendorpen en poesta’s. In het uitgestrekte graslandschap van de poesta kunt u de Hongaarse cowboys, de csiko’s, ontmoeten. Hier vindt u nog de traditionele volkskunst en kunt u een vurige paardenshow bijwonen. Ook het prachtige Balatonmeer, het grootste binnenmeer van Midden-Europa, is een aanrader op uw reis. Hongarije is een prachtig land met een afwisselend natuur- en cultuurrijk landschap. Tijdens een rondreis komt ook de boeiende geschiedenis van Hongarije uitgebreid aan bod. Natuurlijk mogen daarbij de legendes, verhalen en anekdotes niet ontbreken. De reisleider vertelt ze u graag! Hongarije is een land met een rijke oude wijncultuur, dus uw kennismaking krijgt ook een heerlijke afdronk! Ontdek de charme van Hongarije op een veelzijdige reis!