050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Hongarije

Hongarije - Land van poesta, paprika en polka

Een vakantie naar Hongarije is prachtig! Hongarije is meer dan zigeunermuziek, klederdracht en goulash. Gastronomie, stedenpracht en natuurschoon zijn drie woorden die het land absoluut typeren. Keizerin Sisi hield niet voor niets van dit bijzondere land! Dus maak een rondreis door Hongarije en verken het bruisende Boedapest, het oriëntaalse Pécs en de wijnstad Eger. Bezoek op uw reis ook zeker het mediterrane Balatonmeer en de uitgestrekte graslanden van de poesta en ontdek dat Hongarije een schitterend vakantieland is!

Must see op uw reis: Boedapest, de hoofdstad van Hongarije

Een bezoek aan Boedapest is een must op elke Hongarije-reis! De majestueuze hoofdstad van Hongarije wordt ‘de parel aan de Donau’ genoemd en herbergt een paar van de mooiste bezienswaardigheden van Hongarije. De rivier geeft Boedapest een speciale charme en de ligging aan de ‘schöne blaue Donau’ is uniek! De rivier deelt niet alleen de stad in twee delen, Boeda en Pest, maar rijgt ook de mooiste monumentale gebouwen langs haar oevers aaneen. Tijdens uw vakantie kunt u in de veelal barokke bouw nog goed zien hoe het Habsburgse keizerrijk zijn invloed deed gelden. De hoofdstad van Hongarije heeft vele bezienswaardigheden, zoals het koninklijk paleis, het parlementsgebouw, het Vissersbastion en de Sint Istvanbasiliek. Maar daarnaast kunt u ook heerlijke struinen door de straatjes en genieten van een koffie in Grand Café Gerbeaud, een van de best bewaarde ‘keizerlijke’ koffiehuizen. Een perfecte start dus van een vakantie in Hongarije!

Boedapest is ook een stad waar muziek in zit: al 30 jaar lang wordt hier elk voorjaar het beroemde Lentefestival gevierd. Twee wekenlang worden op de mooiste locaties, zoals het vermaarde Paleis der Kunsten dat wordt geroemd om zijn uitstekende akoestiek, concerten en opera’s uitgevoerd. Beroemde orkesten worden uitgenodigd om hier op te treden. Muziekliefhebbers uit de hele wereld komen elk jaar naar de Hongaarse hoofdstad om hier de lente te vieren. Op onze muziekreis naar Hongarije kunt u dit beroemde muziekfestival in Boedapest bijwonen.

Wilt u de feestdagen op een bijzondere locatie doorbrengen, denk ook dan eens aan Boedapest. Tijdens een kerstreis naar Hongarije ontdekt u de Hongaarse hoofdstad op zijn sfeervolst. De hele stad is prachtig versierd: u zult uw ogen uitkijken en genieten van de sprookjesachtige kerstverlichting. Een must see is de traditionele kerstmarkt, op het Vörösmartyplein, in het hartje van Pest. U kunt hier, naast alle traditionele geschenken waar de Hongaren zo dol op zijn, een levende kerststal bewonderen. Juist rond de kerstdagen komt de romantische sfeer van Boedapest aan beide zijden van de Donau goed tot haar recht.

Ontdek de oriëntaalse sfeer van Hongarije op een rondreis

Naast Boedapest kunt u meer stedelijk schoon ontdekken in Hongarije. Ook de steden Eger, Pécs en Kecskemet zullen u verleiden tijdens een groepsreis. U zult uw ogen uitkijken in de fraaie barokstad Eger met haar prachtige kathedraal en burcht. Proeft u hier een glaasje stierenbloedwijn? Deze wijn is onlosmakelijk verbonden met deze stad. Bezoek ook het interessante Pécs, waar u 2.000 jaar oude Romeinse ruïnes en 400 jaar oude Turkse monumenten naast elkaar vindt. En in Kecskemét ontdekt u een stad met oosters aandoende koepels. De SRC-reisleiders in Hongarije zullen u alles vertellen over de boeiende geschiedenis, waar de Oostenrijkse Habsburgse keizers en de Turkse Osmanen een grote rol hebben gespeeld. Op vakantie met SRC ziet u méér van uw vakantieland!

De bijzondere cultuur van Hongarije wordt u gepresenteerd in een afwisselend landschap van heuvels, boerendorpen en poesta’s. In het uitgestrekte graslandschap van de poesta kunt u de Hongaarse cowboys, de csiko’s, ontmoeten. Hier vindt u nog de traditionele volkskunst en kunt u een vurige paardenshow bijwonen. Ook het prachtige Balatonmeer, het grootste binnenmeer van Midden-Europa, is een aanrader op uw reis. Hongarije is een prachtig land met een afwisselend natuur- en cultuurrijk landschap. Tijdens een rondreis komt ook de boeiende geschiedenis van Hongarije uitgebreid aan bod. Natuurlijk mogen daarbij de legendes, verhalen en anekdotes niet ontbreken. De reisleider vertelt ze u graag! Hongarije is een land met een rijke oude wijncultuur, dus uw kennismaking krijgt ook een heerlijke afdronk!

Boek uw rondreis naar Hongarije bij SRC Reizen

Al 40 jaar is SRC Reizen gespecialiseerd in het samenstellen van culturele groepsreizen. Zo’n twintig ervaren medewerkers met passie voor hun vak, voor reizen én voor hun gasten werken elke dag hard om uw vakantie te laten slagen! Die inzet wordt beloond door onze reizigers. We krijgen veel complimenten en onze gasten keren regelmatig terug voor een volgende reis. Deze tevredenheid is weer te geven in sterren. Op de onafhankelijke beoordelingssite Trustpilot krijgen we mooie beoordelingen van onze reizigers: gemiddeld 4,5 van de 5 sterren. Als onafhankelijke Groningse touroperator zijn we uiteraard ook aangesloten bij de twee belangrijkste organisaties die de rechten van de reizigers behartigen, de SGR en de ANVR. Kortom, bij SRC Reizen is uw vakantie naar Hongarije in vertrouwde handen. Dus wacht niet langer en boek een cultuurvakantie naar Hongarije bij SRC Reizen. U zult niet teleurgesteld worden!

Bekijk alle reizen naar Hongarije