050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Rondreizen Midden-Oosten & Centraal-Azië - Laat u betoveren door 1001-indrukken

Dit is de regio van de vroegste beschavingen en de drie grote religies. Hier gaan oosterse tradities en westerse moderniteit hand in hand. Dit ‘doorgeefluik’ tussen het oosten en westen is een culturele schatkamer waarin de geschiedenis tastbaar is. Op een rondreis door het Midden-Oosten en Centraal-Azië ziet u imposante moskeeën, stoere kruisvaarderskastelen, machtige forten, kleurrijke Koranscholen en rijkversierde paleizen. Samarkand in Oezbekistan heeft zo veel turkooiskleurige moskeeën en paleizen, dat het wel een sprookjesstad lijkt! En die prachtige turkooizen mozaïeken ziet u ook terug in Isfahan in Iran, waar u zich in een andere wereld waant! En in een ander sprookje, de landen van 1.001-nacht Oman en Jordanië, kunt u genieten van onmetelijk grote woestijnvalleien, imposante canyons, groene oases en vruchtbare rivierdalen. Ervaart u de geheimen van deze fascinerende regio tijdens een rondreis door het Midden-Oosten en Centraal-Azië?

Verhalen en legendes op uw rondreis door het Midden-Oosten en Centraal-Azië

De geschiedenis van het Midden-Oosten leest als een spannende historische roman. Voorchristelijke beschavingen, het jodendom, het christendom en de islam hebben een stempel gedrukt op deze regio. Dit is een culturele schatkamer waarin de geschiedenis tastbaar is. Prachtige moskeeën, kruisvaarderskastelen en de resten van Romeinse tempels: u ontdekt het allemaal op uw privéreis door Jordanië of uw vakantie in Oman. En wat dacht u van Iran, één van de bakermatten van de beschaving? In Persepolis en in het museum van Teheran bewondert u de herinneringen aan het machtige Perzische rijk. Maar ook hier ziet u prachtige moskeeën met sprookjesachtig blauwgekleurde koepels en werkelijk sprookjesachtige interieurs.

Net als het Midden-Oosten is ook Centraal-Azië, een belangrijke tussenstop op de Zijderoute, een ‘doorgeefluik’ tussen het oosten en westen. De Zijderoute was een belangrijk handelsnetwerk van China tot aan de Middellandse Zee. Zijde was een van de eerste producten, maar bijvoorbeeld ook parfums, glas en wierook vonden hun weg over de route. Langs de route ontstonden in Oezbekistan en Kirgizië welvarende karavaansteden als Bukhara, Khiva en Samarkand, die eeuwenlang bloeiden en waar de kunsten floreerden. Deze ‘brug tussen oost en west’ zorgde daarnaast voor een ongekende uitwisseling van ideeën.

En al deze prachtige steden met fraaie monumenten staan in een spectaculair landschap van onmetelijk grote woestijnvalleien met indrukwekkende stiltes, imposante canyons, groene oases en vruchtbare rivierdalen. Of u nu met een 4-wheel drive door de woestijn van Wadi Rum in Jordanië reist, de sterrenhemel bewondert in de Wahiba-woestijn in Oman, of de uitgestrekte leegte van de Gobi-woestijn tijdens een rondreis door Mongolië ontdekt: overal zult u onder de indruk zijn van de prachtige vergezichten, de enorme leegte en de mooiste zonsondergangen.

Kleuren, geuren en snuisterijen op uw reis door het Midden-Oosten en Centraal-Azië

Een topattractie in verschillende landen in Centraal-Azië is een bezoek aan de soek. Dit is een boeiend bijna magische doolhof van smalle steegjes vol met zware parfum- en wierookgeuren en kleurrijke winkeltjes waarin de exotische parafernalia hoog opgestapeld liggen. Wandel op uw rondreis door Iran of Oezbekistan of tijdens uw groepsreis in Oman zeker door de bazaar. U kunt hier veel plezierige uren doorbrengen, terwijl u zich vergaapt aan steegjes gevuld met gouden en zilveren sieraden, kromdolken (khanjars), koperen schalen en kannen, en verfijnd handwerk. Hier smelt elk voornemen om geen souvenirs te kopen als sneeuw voor de zon, dus wees gewaarschuwd! Haal wel de echte handelaar in uzelf naar boven, want zonder een verhitte onderhandeling waarbij u afdingt op de verkoopprijs is de verkoper niet tevreden! Hij zal uw handelsgeest zeker waarderen!

De gevarieerde keuken van het Midden-Oosten heeft onder andere Arabische, Berberse, mediterrane en Afrikaanse invloeden. Geurige eenpansgerechten met rijst en lamsvlees in een gebonden saus kunt u in alle landen wel krijgen, net als de heerlijke platte broden geserveerd met een schaaltje hummus: een brij van kikkererwten en sesam. Zo zult u op uw rondreis door Oezbekistan vast een keer Plov eten. Dit traditionele gerecht bestaat uit rijst met schapenvlees, uien, wortels en rozijnen gebakken in schapenvet. En heet in Iran de spies met vlees 'kebab', in Oezbekistan vindt een soortgelijk gerecht op de kaart met de naam 'sjasliek'. Ook de inkopen voor de heerlijke kookkunsten worden ook gedaan op de soek, die vol staan met kraampjes met geurige specerijen die u in de verschillende gerechten zeker tegen zult komen.

Keuze uit heel veel reizen door het Midden-Oosten en Centraal-Azië

Wilt u volop genieten van de geuren en kleuren van Centraal-Azië? Dan hebben wij het mooiste reisaanbod voor u. Bij SRC Reizen heeft u de keuze uit twee soorten reizen: de culturele groepsreizen en de individuele reizen. Voor alle reizen geldt dat wij u veel van uw vakantieland willen laten zien: niet alleen de highlights, maar ook de onbekende parels. Op onze culturele groepsreizen brengen de SRC-reisleiders met prachtige verhalen de cultuur van uw vakantieland tot leven. Alles komt aanbod, van de geschiedenis van de kruistochten tot de karavanen van de Zijderoute en de kunst van het kalligraferen tot plaatselijke gebruiken en bijzondere tradities zoals het aanbieden van een kopje geurige muntthee. Want cultuur in de breedste zin van het woord, van kunst tot lekker eten, is hét belangrijkste ingrediënt in al onze reizen, of u nu kiest voor een verzorgde groepsreis door Jordanië of een privéreis door Iran.

Bij onze groepsreizen en individuele reizen zijn veel zaken bij de reissom inbegrepen: meer dan alleen de vlucht, het vervoer ter plaatse en de hotels. En we geven u graag duidelijkheid hierover: bij elke reis vindt u helder beschreven wat inclusief in de reissom is en welke kosten er nog bij kunnen komen. Zo komt u tijdens uw vakantie niet voor verrassingen te staan. Dus wacht niet langer en pak uw koffers voor uw rondreis door Centraal-Azië. Laat u verleiden door de prachtige reisbestemmingen en onze even mooie reizen, want of u nu rondreist door Oman of de Zijderoute volgt op tijdens een groepsreis door Oezbekistan, u weet zeker dat u met meer bagage thuiskomt!

Boek uw rondreis door het Midden-Oosten en Centraal-Azië bij SRC Reizen

Al 40 jaar is SRC Reizen gespecialiseerd in het samenstellen van culturele reizen naar zo’n beetje alle reisbestemmingen in de wereld. Zo’n 25 ervaren medewerkers met passie voor hun vak, voor reizen én voor hun gasten werken elke dag hard om uw vakantie te laten slagen! Die inzet wordt beloond door onze reizigers. We krijgen veel complimenten en onze gasten keren regelmatig terug voor een volgende reis. Deze tevredenheid is weer te geven in sterren. Op de onafhankelijke beoordelingssite Trustpilot krijgen we mooie beoordelingen van onze reizigers: gemiddeld 4,5 van de 5 sterren. Als onafhankelijke Groningse touroperator zijn we uiteraard ook aangesloten bij de twee belangrijkste organisaties die de rechten van de reizigers behartigen, de SGR en de ANVR.

Kortom, bij SRC Reizen is uw vakantie in vertrouwde handen. Dus wacht niet langer en boek een rondreis naar Centraal-Azië bij SRC Reizen. U zult niet teleurgesteld worden! Maakt u straks een culturele groepsreis naar Georgië om het goud van Georgië te ontdekken, gaat u er liever zelf op uit met een fly drive door Oman of reist u door de woestijn van Wadi Rum tijdens een rondreis door Jordanië? Laat u verrassen door de diversiteit van onze rondreizen door het Midden-Oosten. U ziet méér tijdens uw vakantie met SRC!