050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Latijns-Amerika

Rondreizen Latijns-Amerika - Authentiek en swingend

Indrukwekkende beschavingen, eeuwenoude culturen en overweldigende natuurwonderen: dat en nog veel meer staat u te wachten op een rondreis door Latijns-Amerika. Hier komt u ogen en oren tekort! Wilt u genieten van de tango in de bruisende stad Buenos Aires, mystieke Incaruïnes in Peru bewonderen of de koffiedriehoek in het land van Columbus, Colombia, bezoeken? Alles kan tijdens uw rondreis door Zuid-Amerika! De diversiteit aan landschappen en klimaten, flora en fauna is ongelofelijk. Van de pinguïns en de gletsjers in Patagonië tot de gekleurde vogels in de jungle van Costa Rica en van de reusachtige pieken van de Andes tot het tropisch regenwoud in Suriname. Tel hier de gastvrije bevolkingen en de opzwepende muziek bij op, en u heeft alle ingrediënten voor een fantastische reis. Swingend, kleurrijk en overweldigend: tijdens een vakantie in Latijns-Amerika verveelt u zich nooit!

Een overdaad aan kleur op uw reis door Latijns-Amerika

De natuur van Latijns-Amerika is weergaloos kleurrijk: het overdonderende groen van het tropisch regenwoud in Suriname en Costa Rica contrasteert prachtig met de ijsblauwe gletsjers in Argentinië en Chili en de hagelwitte stranden van Cuba en Panama. Costa Rica spant qua natuurschoon de kroon: het land is groen, héél groen. Op uw rondreis door Costa Rica ontdekt u bossen in alle mogelijke schakeringen groen: van mangrovebossen en laaglandjungle tot nevelwouden en eikenbossen in het hoogland. Combineer dit met rommelende vulkanen, borrelende heetwaterbronnen, ruige bergen, eindeloze witte en zwarte (!) palmstranden en groene valleien; en zelfs de meest onverschillige stadsmens wordt hier natuurfanaat. Heel anders is de natuur in Argentinië en Chili: deze groots, overweldigend en meeslepend. Maak een rondreis door Argentinië en ontdek azuurblauwe meren, rokende vulkanen, enorme ravijnen, grillige rotskusten, torenhoge gletsjers, het ongerepte steppegebied van het prachtige Patagonië en de grootse watervallen van Iguazú.

Ook de cultuur is een aaneenschakeling van kleur. Op de indianenmarkten van Colombia en Peru wordt u verrast door de veelkleurige stoffen waarin de gastvrije bevolking zich hult. Tijdens uw fly drive op Cuba geniet u van de prachtige oldtimers in frisse pasteltinten en op uw groepsreis door Suriname of uw rondreis door Panama ziet u op de plaatselijke markten een keur aan exotisch kleurrijk fruit. Samen met het zachte geel van de koloniale paleizen en de zandkleurige Inca-tempels is uw Latijns-Amerikaanse kleurenpalet compleet. U komt ogen te kort!

Reis mee naar Latijns-Amerika - verloren geschiedenis en de Nieuwe Wereld

Op uw reis door Zuid-Amerika ontdekt u de verloren geschiedenis van oude beschavingen die voor de komst van de Spanjaarden en de Portugezen over dit werelddeel heersten. Hun tempels en paleizen liggen verscholen in het oerwoud of op onbereikbare plekken in het Andesgebergte. Het zijn de stille getuigen uit de tijd dat de Inca’s, Maya’s en Azteken met hun bijzondere tradities en gebruiken de cultuur van Latijns-Amerika kleurden. De resten vertellen het verhaal over hun rijke geschiedenis en mysterieuze rituelen van voor de komst van Columbus. U zult echter, bijvoorbeeld op uw privéreis door Peru, op de kleurrijke indianenmarkten en in de religieuze tradities ervaren dat een deel van de oude gebruiken nog steeds springlevend zijn!

Met de komst van Columbus en de ontdekking van de Nieuwe Wereld met al haar natuurlijk rijkdommen veranderde de cultuur van Latijns-Amerika. De invloeden van de slaven uit Afrika en de Europeanen die zich in verschillende landen van Zuid-Amerika vestigden ziet u bijvoorbeeld terug in de muziek van dit swingende continent. In Argentinië bewegen jong en oud ritmisch mee op de klanken van de temperamentvolle tango, een dans die ontstond uit een mengeling van Europese en Afrikaanse muziek- en dansstijlen meegenomen door Europese migranten tussen 1880 en 1930. En de beroemde Cubaans muziek- en dansstijlen, ontstonden in de achterbuurten van steden als Havana, geïnspireerd op de feesten die de slaven in hun barakken hielden. Muziek hoort bij een bezoek aan Latijns-Amerika. Of u wandelt door de straten van het swingende Buenos Aires, het gezellige Havanna of een willekeurig Mexicaans stadje: overal hoort u muziek. Jong en oud swingt, zingt en maakt muziek. Laat u verleiden en doe mee!

Keuze uit heel veel reizen door Latijns-Amerika

Wilt u volop genieten van het swingende Latijns-Amerika en u tijdens uw vakantie onderdompelen in eeuwenoude mysteriën en wondermooi natuurschoon? Dan hebben wij het mooiste reisaanbod voor u. Bij SRC Reizen heeft u de keuze uit twee soorten reizen: de culturele groepsreizen en de individuele reizen. Voor alle reizen geldt dat wij u veel van uw vakantieland willen laten zien: niet alleen de highlights, maar ook de onbekende parels. Dankzij de bijzondere verhalen van onze reisleiders komt tijdens de groepsreizen de cultuur van Zuid-Amerika echt tot leven. Alles komt in hun verhalen aanbod, van de geschiedenis van de oorspronkelijke bewoners tot de ontdekking van de Nieuwe Wereld en de kolonisatie en van de oude volksreligies tot kleurrijke tradities en de heerlijke keuken. Want cultuur in de breedste zin van het woord, van kunst tot lekker eten, is hét belangrijkste ingrediënt in al onze reizen, of u nu kiest voor een verzorgde groepsreis door Argentinië of een rondreis door Suriname.

Bij onze groepsreizen en individuele reizen zijn veel zaken bij de reissom inbegrepen, meer dan alleen de vlucht, het vervoer ter plaatse en de hotels. En we geven u graag duidelijkheid hierover: bij elke reis vindt u helder beschreven wat inclusief in de reissom is en welke kosten er nog bij kunnen komen. Zo komt u tijdens uw vakantie niet voor verrassingen te staan. Dus wacht niet langer en pak uw koffers voor uw rondreis door Latijns-Amerika. Laat u verleiden door de prachtige reisbestemmingen en onze even mooie reizen en geniet van de swingende muziek en de kleurrijke natuur! Kiest u voor een verzorgde groepsreis naar Chili, een fly drive door Panama of toch liever een privéreizen met chauffeur en gids door Colombia? Welke rondreis door Zuid-Amerika u ook kiest u weet zeker dat u zult genieten van de mooiste cultuur!

Boek uw rondreis door Latijns-Amerika bij SRC Reizen

Al 40 jaar is SRC Reizen gespecialiseerd in het samenstellen van culturele reizen naar zo’n beetje alle reisbestemmingen in de wereld. Zo’n 25 ervaren medewerkers met passie voor hun vak, voor reizen én voor hun gasten werken elke dag hard om uw vakantie te laten slagen! Die inzet wordt beloond door onze reizigers. We krijgen veel complimenten en onze gasten keren regelmatig terug voor een volgende reis.Deze tevredenheid is weer te geven in sterren. Op de onafhankelijke beoordelingssite Trustpilot krijgen we mooie beoordelingen van onze reizigers: gemiddeld 4,5 van de 5 sterren. Als onafhankelijke Groningse touroperator zijn we uiteraard ook aangesloten bij de twee belangrijkste organisaties die de rechten van de reizigers behartigen, de SGR en de ANVR.

Kortom, bij SRC Reizen is uw vakantie in vertrouwde handen. Dus wacht niet langer en boek een rondreis door Latijns-Amerika bij SRC Reizen. U zult niet teleurgesteld worden! Maakt u straks een culturele groepsreis naar Cuba om de prachtige vallei van Viñales te bewonderen, reist u door de prachtige nevelwouden van Sarapiquí tijdens een individuele reis door Costa Rica, of ontdekt u het in nevelen gehulde Machu Picchu tijdens een rondreis door Peru? Laat u verrassen door de diversiteit van onze rondreizen door Zuid-Amerika. U ziet méér tijdens uw vakantie met SRC!