U bent hier: Home | Spanje

Rondreis Spanje - Een paradijs onder de Spaanse zon!

De Moren noemden hun tuinen een paradijs waar de vijf zintuigen werden gestreeld. Spanje is ook zo’n paradijs, een lusthof, waar u tijdens uw rondreis met SRC constant kunt genieten. Laat tijdens de vakantie uw ogen prikkelen: bekijk de Moorse schoonheid van het Alhambra in Granada of de pracht van de Sagrada Família in Barcelona. Vanaf het balkon van uw hotel worden uw oren verwend met de Spaanse gitaarmuziek en de olé’s van de passionele flamenco. En tijdens een groepsrondreis door Spanje in het voorjaar kunt u uw neus laven aan de heerlijke geur van jasmijn en sinaasappelbloesem in de straten van Sevilla en Córdoba. En uw handen en mond? Loop een tapasbar binnen in Baskenland en pak zelf een van die heerlijke hapjes van de bar. De mond blijft sowieso open staan van verbazing van alle pracht en praal van de bezienswaardigheden van Spanje.

Ontdek de mooiste Spaanse bezienswaardigheden tijdens een rondreis

Spanje is een groot openluchtmuseum boordevol indrukwekkende monumenten die u tijdens een fly drive of een busrondreis door Spanje kunt bewonderen. Zo is de voormalige grote moskee in Córdoba, de Mezquita, een wonder van rust en schoonheid met zijn honderden marmeren zuilen en roodwitte bogen. Het door Philips II gebouwde kloosterpaleis El Escorial vlak bij Madrid heeft een totaal andere sfeer: immens, grimmig en ascetisch. Maar u voelt hier nog echt de aanwezigheid van deze “Nederlandse” koning. In Santiago de Compostela ziet u hoe pelgrims van over de hele wereld in tranen of juist in luid gejuich uitbarsten, als ze eindelijk de beroemde barokke kathedraal bereiken. In Barcelona bouwt men nog steeds aan het meesterwerk van Antoni Gaudí, de Sagrada Familia, en in Valencia heeft de moderne architect Calatrava ultramoderne, witte gebouwen neergezet die scherp afsteken tegen de blauwe luchten. U leest het: voor een culturele rondreis langs grootse architectuur en de mooiste cultuur is Spanje een ideaal vakantieland!

Spanje heeft toeristen dus héél veel schoonheid te bieden en het klimaat van Spanje is ook nog eens heerlijk zonnig! En in een prachtig natuurrijk decor, waar u met een rondreis of groepsreis en verblijf in de pittoreske hotels van kunt genieten! In Spanje liggen meerdere fraaie berggebieden, zoals de Pyreneeën langs de grens met Frankrijk, de Picos de Europa in Asturias en Cantabrië of de Sierra Nevada in Andalusië. Naast de lange kust van de Middellandse Zee met zijn subtropisch klimaat, heeft Spanje ook nog eens ongerepte ruige kusten aan de Atlantische Oceaan. Met eindeloze hoogvlaktes in het binnenland, rivierdelta’s bij de Ebro en de Guadalquivir en zelfs de enige Europese woestijnen in Aragón en Almería, komt u hier vrijwel alle soorten landschappen tegen. Tijdens een reis door Spanje zult u verrast zijn over de variëteit en uitgestrektheid van dit land. Hier is nog echt ruimte! Rijdt u straks zelf door het de ruige en prachtige natuur tijdens een fly drive door Spanje?

De paseo is een must do tijdens uw Spanje-reis

Waar wij Noord-Europeanen om zes uur ’s avonds thuis zijn om te eten, begint in Spanje het tweede deel van de middag. Overal gaat men de straat op: het is tijd voor de paseo, het flaneren, een moment waarop iedereen elkaar ontmoet. Men kletst wat met buurtbewoners, zit op een bankje, kijkt wat om zich heen en ontmoet vrienden en familie op een terras voor een gesprek en een maaltijd. Sluit u tijdens uw vakantie in Spanje aan bij dit heerlijke fenomeen en geniet van de smaakvolle hapjes bij de talloze tapasbars en de overheerlijke Spaanse wijnen. Hier wordt geleefd, en dat ervaart u zeker tijdens een rondreis door Spanje!

Want Spanje bestaat eigenlijk niet. Volkeren als de Galiciërs, Basken, Catalanen en Andalusiërs hebben hun eigen geschiedenis, cultuur, keuken, bouwstijl en taal door de eeuwen heen behouden. Deze verschillen tussen de Spaanse regio’s zijn tot op de dag van vandaag bewaard gebleven. Verschillen die de enthousiaste reisleiders van SRC u graag verder uitleggen zodat uw groepsrondreis door Spanje nog meer kleur krijgt. Een reis door Spanje laat u kennismaken met kunst, cultuur en lekker eten in de mooiste steden zoals Barcelona, Sevilla en Madrid. Het is kortom een ideale bestemming voor de meest ontspannende vakanties! Spanje heeft alles onder de zon!