050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Indonesië

Rondreis Indonesië - Een overweldigend eilandenrijk

Indonesië telt honderden eilanden, die als een lint in de Indische Oceaan liggen. Elk eiland heeft zijn eigen gebruiken, kleding en dialecten. Er is dus genoeg te ontdekken tijdens een rondreis door Indonesië. Uw lokale chauffeur brengt u naar de mooiste plekken van het land, waar u met een gids avontuurlijke excursies onderneemt. Maar u kunt ook zelf op pad gaan om in volle rust van de wonderschone natuur te genieten. Reis mee naar Indonesië en leer zijn inwoners en de cultuur kennen!

Een onvergetelijke rondreis door Indonesië

Eeuwenoude tempelcomplexen, schitterende terrasvormige rijstvelden in prachtige tinten groen: dat is waar u terecht komt op een privéreis naar Java, Bali en Sumatra! Op Java vindt u ook overblijfselen van de Nederlandse koloniale periode, zoals de prachtige Hollandse bouwwerken in Bogor en Bandung. U ziet de mooiste bezienswaardigheden van Indonesië: prachtige paleizen en tempels afgewisseld met kleurrijke markten in chaotische steden. Uiteraard bezoekt u tijdens uw vakantie de imponerende Borobudur dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Als u de trappen beklimt, begrijpt u waarom het heiligdom symbool staat voor de ware kennis en de verlichting van Boeddha. Bij helder weer heeft u bovenop de Borobudur een prachtig uitzicht op de Merapivulkaan. Het heiligdom ligt in een betoverend tropisch landschap, omzoomd door in nevel gehulde bergketens. Een bezoek aan Borobudur is zeker een van de meest onvergetelijke momenten van een individuele reis door Indonesië!

Op Bali geven de hindoeïstische godsdienst en de tempels een andere kijk op de culturele verscheidenheid van Indonesië. Maar ook de prachtige natuur op dit eiland mag u zeker niet missen! Wat dacht u van het Baturmeer en de warmwaterbronnen? Of het apenbos in Ubud? Tijdens uw reis gaat u naar de kraterrand van de Bromovulkaan waar u op de eerste rang zit voor de meest spectaculaire zonsopgang die u ooit gezien heeft. Bij de Ijenvulkaan zijn de zwaveldragers hard aan het werk. Door de prachtige witte stranden, de kleurrijke hindoecultuur en de tropische natuur is een vakantie in op Bali een paradijselijke ervaring!

Bij het reizen over Sumatra treedt u in de sporen van de andere volkeren die dit Indonesische eiland bewonen: de Batakkers en Minangkabau. In de jungle van Sumatra ziet u ook iets heel bijzonders: het leefgebied van de orang-oetans. Aan het Tobameer vindt u rust en de meest prachtige uitzichten. Ook een uitstapje naar het boeiende eiland Samosir is zeer de moeite waard. Een reis over Sumatra zal u zeker niet teleurstellen!

Reis door het onontdekte Indonesië

De Kleine Sunda-eilanden, een Indonesische eilandengroep in Zuidoost-Azië, zijn nog relatief onontdekt. Hier kunt u tijdens een privéreis dus vrijwel ongestoord genieten! De vriendelijke bewoners laten u met trots hun tradities zien. Het eiland Flores wordt, zoals de rest van Indonesië, gedomineerd door vulkanen, zoals de bekende Kelimutvulkaan met de drie prachtig gekleurde kratermeren die van kleur veranderen. U vindt hier tijdens uw vakantie dan ook de mooiste witte stranden, koraalriffen en een prachtige flora en fauna. Op Lombok heeft u de kans om te wandelen langs de Rinjanivulkaan met als afsluiter een verkoelende douche onder een waterval. Ook is hier voldoende rust, cultuur en natuur te vinden.

Of u nou langs de onontdekte parels reist of een bezoek brengt aan de bekendere eilanden van dit overweldigende eilandenrijk: een rondreis door Indonesië zal u altijd verrassen! Bij de praktische informatie over Indonesië vindt u meer informatie over een vakantie in dit bijzondere land. Vergeet ook niet de beste reistijd voor Indonesië te bekijken, zo voorkomt u dat u een vakantie in de regentijd maakt!

Boek uw rondreis naar Indonesië bij SRC Reizen

Al 40 jaar is SRC Reizen gespecialiseerd in het samenstellen van culturele reizen. Zo’n twintig ervaren medewerkers met passie voor hun vak, voor reizen én voor hun gasten werken elke dag hard om uw vakantie te laten slagen! Die inzet wordt beloond door onze reizigers. We krijgen veel complimenten en onze gasten keren regelmatig terug voor een volgende reis. Deze tevredenheid is weer te geven in sterren. Op de onafhankelijke beoordelingssite Trustpilot krijgen we mooie beoordelingen van onze reizigers: gemiddeld 4,5 van de 5 sterren. Als onafhankelijke Groningse touroperator zijn we uiteraard ook aangesloten bij de twee belangrijkste organisaties die de rechten van de reizigers behartigen, de SGR en de ANVR. Kortom, bij SRC Reizen is uw vakantie naar Indonesië in vertrouwde handen. Dus wacht niet langer en boek een culturele groepsreis of individuele reis naar Indonesië bij SRC Reizen. U zult niet teleurgesteld worden!

Bekijk alle reizen naar Indonesië