050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Turkije

Rondreis Turkije - Schakel tussen Oost en West

Maak een rondreis door Turkije en ontdek het land dat de brug vormt tussen Europa en Azië. Aan de ene kant is er de wervelende moderne samenleving die u terugvindt in Ankara en Istanbul, aan de andere kant rijdt het oude boertje rustig op zijn ezel door het Anatolische landschap. Elk deel van Turkije heeft zijn eigen charme en dat ontdekt u beste tijdens een rondreis door Turkije met SRC Reizen. In het westen en zuiden van Turkije geniet u van Grieks-Romeinse opgravingen en prachtige stranden, in het oosten verbaast u zich over de oude beschavingen zoals die van de Hettieten en de Urarten, in Centraal-Turkije waant u zich in een sprookjeslandschap met tufsteenformaties, terwijl het noorden gekleurd wordt door berglandschappen met hazelnoot- en theeplantages en kleine authentieke dorpjes. Een vakantie in Turkije is heerlijk!

Ontdek een schatkist vol verrassingen op uw Turkije-rondreis

De toegangspoort tot Turkije is al eeuwenlang Istanbul, het vroegere Constantinopel. Een bezoek aan deze stad is een goede start voor een rondreis door dit sprookjesland. Istanbul is een stad van tegenstellingen: hier ziet u de mooiste bezienswaardigheden van Turkije! U waant zich eerst in het oude rijk der Osmanen met beroemde moskeeën als de Blauwe Moskee en de Ayasofya en typisch Turkse architectuur en dan weer in het moderne Westen vanwege de luxe winkelcentra en moderne restaurants. Wanneer u tijdens uw reis struint door de vele straatjes van de Grote Bazaar waar geuren van kruiden, leer en wierook u tegemoet komen bent u echt in een sprookjeswereld. Vanuit de oude hoofdstad reist u tijdens een individuele reis via de oude Osmaanse hoofdstad Bursa naar het westen en het zuiden van Turkije. Hier vindt u de mooiste stranden, de badplaatsen Antalya en Alanya en indrukwekkende hellenistische opgravingen, zoals Efeze, Pergamon en Troje. Cultuur en ontspanning gaan tijdens uw vakantie in Turkije hand in hand.

In het hart van Turkije ligt Ankara, de huidige hoofdstad, met een universiteit en veel studenten. Op uw weg daar heen reist u door het sprookjesachtige Cappadocië. In het tufstenen landschap met grillige rotsformaties liggen verborgen kerken en ondergrondse steden. In dit feeërieke landschap vol roodgekleurde schoorstenen kunt u rond zonsopkomst de mooiste luchtballonvaarten maken! In het oosten van Turkije zult u buiten het Turks nog andere talen horen spreken, zoals het Koerdisch, Armeens, Syrisch en Arabisch. Het landschap is woest, de lucht zuiver en de temperaturen extreem, waardoor de mensen taai en onverzettelijk zijn. De schitterende natuur, zoals de berg Ararat en het Van-meer, maar vooral de nog zeer oorspronkelijke bevolking maken een individuele reis door Turkije tot een adembenemende ervaring! En zo is de cirkel rond. U ziet het: één Turkije bestaat niet! En dat maakt een rondreis door dit land zo uniek.

Culinair genieten met een rondreis door Turkije

Turkije is terecht beroemd om zijn gastvrije bevolking. Overal waar u op uw rondreis komt krijgt u een glaasje thee aangeboden en even iets kopen is er niet bij: afdingen, kletsen, familiefoto’s bekijken, het zijn bijna standaardonderdelen van een aankoop doen. Deze gastvrijheid gaat gepaard met een verrukkelijke keuken: knapperig geroosterd vlees, lekkere dikke yoghurt, zoete baklava met honing en pistachenootjes, geroosterde groenten en sappige tomaten. En dan zijn er de heerlijke Gözleme: pannenkoekjes die vrouwen op warme bakplaten onder uw neus bakken. Pas alleen op met raki: deze sterke anijsdrank wordt niet voor niets leeuwenmelk genoemd! Kortom, een reis in Turkije is ook culinair genieten!

Turkije is dus hét ideale land voor een culturele rondreis. Telt u bij de overdaad aan cultuur- en natuurschoon ook nog de veelvuldig stralend zon, de heerlijke badplaatsen aan de Middellandse Zee, de 1.001-verhalen, de vele soorten dans en muziek, het lekkere eten en de vriendelijke bevolking bij op, en het is niet vreemd dat Turkije een geliefd vakantieland is!

Boek uw rondreis naar Turkije bij SRC Reizen

Wilt u op reis naar Turkije? Al 40 jaar is SRC Reizen gespecialiseerd in het samenstellen van culturele reizen naar Turkije en andere bestemmingen in het nabije en midden-oosten. Zo’n twintig ervaren medewerkers met passie voor hun vak, voor reizen én voor hun gasten werken elke dag hard om uw vakantie te laten slagen! Die inzet wordt beloond door onze reizigers. We krijgen veel complimenten en onze gasten keren regelmatig terug voor een volgende reis. Deze tevredenheid is weer te geven in sterren. Op de onafhankelijke beoordelingssite Trustpilot krijgen we mooie beoordelingen van onze reizigers: gemiddeld 4,5 van de 5 sterren. Als onafhankelijke Groningse touroperator zijn we uiteraard ook aangesloten bij de twee belangrijkste organisaties die de rechten van de reizigers behartigen, de SGR en de ANVR. Kortom, bij SRC Reizen is uw vakantie naar Turkije in vertrouwde handen. Dus wacht niet langer en boek een fly drive naar Turkije bij SRC Reizen. U zult niet teleurgesteld worden!

Bekijk alle reizen naar Turkije