U bent hier: Home | Kirgizië

Rondreis Kirgizië - Ontdek het onbekende oosten

De kans is groot dat u niet weet wat u kunt verwachten op een reis naar het onbekende Kirgizië, maar wij kunnen u een kleine indruk geven! U zult uw ogen uitkijken in de Kirgizische natuur: indrukwekkende bergen en met bloemen bedekte valleien zijn slechts twee van de wonderschone uitzichten die u kunt verwachten in dit oosterse land. Maar ook de cultuur van Kirgizië zal u op uw groepsreis verbazen!

Reis door de ongerepte natuur van Kirgizië

Ongeveer 90 procent van Kirgizië bestaat uit bergen, een perfecte uitvalsbasis voor een avontuurlijke reis in de natuur! Tijdens uw rondreis in dit land ziet u onderweg indrukwekkende bergen en de alpenweiden vol met bloemen. Maar de parel van Kirgizië is het Issyk Kul-meer: een van de grootste meren ter wereld! Omgeven door besneeuwde bergtoppen zorgt dit meer voor betoverende vergezichten die u zich nog lang zult heugen. Langs de oevers van dit meer, dat op 1.600 meter hoogte ligt, vindt u de 11e-eeuwse Burana-toren. Deze toren is samen met wat aardewerk, grafstenen, kasteelruïnes en drie mausoleums het laatste wat is overgebleven van eeuwenoude stad Balasagun.

Ook aan het Issyk Kul-meer kunt u de eeuwenoude cultuur van Kirgizië aanschouwen. Bewonder de rotstekeningen van Cholpon-Ata en breng een bezoek aan het bijzondere Ruh Ordo cultureel centrum. Hier wordt aan de oever van het adembenemende meer aandacht besteedt aan verschillende culturen en religies.

Ervaar het Sovjetverleden tijdens een reis naar Kirgizië

Tijdens uw rondreis door Kirgizië mag een bezoek aan de hoofdstad Bishkek zeker niet ontbreken! De stad staat niet bekend om haar prachtige architectuur, maar het is een interessante plek om het Sovjet-verleden van Kirgizië te ontdekken. De wisseling van de wacht, het standbeeld van Lenin en het imposante operagebouw stammen allemaal uit de tijd van de Sovjet-Unie. De vele groene parken en de hoge bergen in de verte zijn typerend voor deze stad. Ervaar in Bishkek ook de vriendelijkheid en gastvrijheid van de Kirgizische bevolking: als u geluk heeft krijgt u een een glaasje kümüz, gefermenteerde paardenmelk, aangeboden!

Maak tijdens uw Kirgizië-reis ook zeker een uitstapje naar Karakol. In deze bijzondere stad zijn alle huizen en zelfs de Russisch-orthodoxe kerk en de moskee van hout gemaakt! Hier kunt u ook een bezoek brengen aan het Przewalski-museum, dat is vernoemd naar de 19e-eeuwse ontdekkingsreiziger die hier stierf tijdens zijn vijfde expeditie in Centraal-Azië.

Reis naar Kirgizië en dompel u onder in de oogverblindend mooie natuur en het indrukwekkende Sovjet-verleden. U zult versteld staan van wat het land u te bieden heeft!