U bent hier: Home | Ierland

Rondreis Ierland - Land van mystiek, verlangen en melancholie

In Ierland kunt u optimaal genieten van cultuur en natuur. Maak een Grand Tour, een rondreis, over dit prachtige eiland en bewonder de glooiende valleien, de woeste verlaten landstreken, de ongelofelijk groene weilanden, de vele meren, de pittoreske dorpjes met hun felgekleurde gevels en de ruige kusten met schitterende vergezichten. In dit onovertroffen landschap ‘struikelt’ u over prehistorische steencirkels, high crosses, round towers en abdijruïnes die verspreid over het land liggen. En bruisende steden als Dublin en het middeleeuwse Kilkenny. Ierland heeft dus alle ingrediënten voor een heerlijke vakantie! Of u nu een groepsrondreis of een autorondreis kiest, met SRC Reizen ziet u méér van Ierland

Ierland is een groen paradijs vol weilanden met schapen omgeven door stenen muurtjes. Mistige klippen en krijsende zeevogels aan de kust worden afgewisseld met grasgroene heuvels en diepblauwe meren. In Ierland ontdekt u de ware betekenis van de uitdrukking ‘40 shades of green’! Overal waar u rijdt tijdens een busrondreis of een fly drive wordt u getrakteerd op de prachtigste vergezichten. De Giant’s Causeway aan de noordoostkust van Noord-Ierland, het schiereiland Dingle, de scherpe bergpieken van de Slieve Mish Mountains en de beroemde Cliffs of Moher zijn slechts enkele van de natuurlijke bezienswaardigheden van Ierland die u gezien moet hebben! De schoonheid van dit land raakt iedereen in zijn ziel.

Ontdek cultureel Ierland met een groepsrondreis

Ook op cultuur gebied valt er tijdens een rondreis heel veel te genieten in Ierland. En dat geldt zowel voor Noord-Ierland als de Ierse Republiek! In Belfast en het volledig ommuurde Londonderry zijn de herinneringen aan de Troubles, zoals bijvoorbeeld de politieke muurschilderingen, deel van het historische erfgoed geworden. Galway is uitgegroeid tot een bloeiende studentenstad. En in Dublin is de Georgian architectuur met succes gerestaureerd. In deze bruisende steden, in de musea en in de pubs valt natuurlijk heel veel te beleven! De reisleiders van SRC zullen tijdens een culturele groepsreis uitgebreid vertellen over de roerige geschiedenis van Ierland. Over het Keltische verleden dat nog tastbaar aanwezig, en dan niet alleen in de Keltische kruizen, en de Keltische legenden die nog steeds boeiend worden verteld. Maar ook in het traditionele Iers, het Gaelic, dat nog steeds wordt gesproken. Met SRC hoort u méér op een rondreis!

Voel de melancholie tijdens een Ierland-reis

Mystiek, verlangen en folklore zijn synoniem met Ierland. De mystieke sfeer van het land van Saint Patrick komt tot leven in de traditionele folkmuziek. In de klanken van de fiddle, de tin whistle en de Ierse doedelzak verwoordt de Ier zijn gevoelens van vreugde, verdriet en heimwee. Bezoek op uw Ierland-reis dan ook zeker een pub en laat u meeslepen door de melancholische muziek. Hier ontdekt u ook de beroemde Ierse gastvrijheid en geniet u van een traditionele Irish stew, een stoofpot met Guinness-bier. Dat is misschien wel het eerste dat u opvalt op een reis door Ierland: de buitengewone vriendelijkheid van de Ieren, misschien wel het meest vriendelijke volk van Europa. Waar u ook komt, steeds weer wordt u verwelkomd door een lach en een vriendelijk woord! De Ieren verontschuldigden zich zelfs als het weer een keertje minder is dan gehoopt.

Dus wacht net langer en pak uw koffers voor een groepsreis of een autorondreis door Ierland. U zult ontdekken dat in Ierland het gras écht groener is!