050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Ierland

Rondreis Ierland - Land van mystiek, verlangen en melancholie

Op een rondreis Ierland kunt u optimaal genieten van cultuur en natuur! Maak een Grand Tour over dit prachtige groene eiland en bewonder de glooiende valleien, de woeste verlaten landstreken, de ongelofelijk groene weilanden, de vele meren, de pittoreske dorpjes met hun felgekleurde gevels en de ruige kusten met schitterende vergezichten. Tijdens de reis door het onovertroffen landschap ‘struikelt’ u over prehistorische steencirkels, high crosses, round towers en abdijruïnes die verspreid over het land liggen. En in bruisende steden als Dublin en het middeleeuwse Kilkenny ontdekt u weer een heel andere kant van dit heerlijke land. Ierland heeft dus alle ingrediënten voor een heerlijke vakantie! Of u nu voor een groepsrondreis of een fly drive door Ierland kiest, met SRC Reizen ziet u méér van het land.

Ontdek cultuur op een rondreis Ierland

Ierland is een groen paradijs vol weilanden met schapen en omgeven door stenen muurtjes. Mistige klippen en krijsende zeevogels aan de kust worden afgewisseld met grasgroene heuvels en diepblauwe meren. Tijdens een rondreis Ierland ontdekt u de ware betekenis van de uitdrukking ‘40 shades of green’! Overal waar u rijdt tijdens een fly drive of groepsrondreis door Ierland wordt u getrakteerd op de prachtigste vergezichten. De Giant’s Causeway aan de noordoostkust van Noord-Ierland, het schiereiland Dingle, de scherpe bergpieken van de Slieve Mish Mountains en de beroemde Cliffs of Moher zijn slechts enkele van de natuurlijke bezienswaardigheden van Ierland die u gezien moet hebben tijdens uw vakantie! De schoonheid van dit land raakt iedereen in zijn ziel. Maar ook op het gebied van cultuur valt er tijdens een rondreis Ierland heel veel te genieten. En dat geldt zowel voor reizen naar Noord-Ierland als de Ierse Republiek!

In Belfast en het volledig ommuurde Londonderry zijn de herinneringen aan de Troubles, zoals bijvoorbeeld de politieke muurschilderingen, deel van het historische erfgoed geworden. Galway is uitgegroeid tot een bloeiende studentenstad. Natuurlijk doet u tijdens uw rondreis Ierland ook de Ierse hoofdstad Dublin aan: een cultuurstad pur sang! De wijk Temple Bar heeft veel populaire bands voorgebracht, maar ook de schrijvers en dichters vonden hun inspiratie in het Ierse Dublin. Wanneer u door de straten van Dublin loopt, hoort u vaak de Ierse volksmuziek nog door de straten schallen. In deze bruisende steden, in de musea en in de pubs valt natuurlijk heel veel te beleven! De SRC-reisleiders zullen tijdens een groepsrondreis door Ierland en Noord-Ierland uitgebreid vertellen over de roerige geschiedenis van Ierland. Zij vertellen over het Keltische verleden dat nog tastbaar aanwezig is in de Keltische kruizen en de Keltische legenden die nog steeds boeiend worden verteld. Maar ook over het traditionele Iers, het Gaelic, dat nog steeds wordt gesproken. Met SRC Reizen hoort u méér op uw rondreis Ierland!

Voel de melancholie tijdens een Ierland-reis

Mystiek, verlangen en folklore zijn synoniem met Ierland en tijdens uw vakantie zult u dit dan ook zeker ervaren. De mystieke sfeer van het land van Saint Patrick komt tot leven in de traditionele folkmuziek. In de klanken van de fiddle, de tin whistle en de Ierse doedelzak verwoordt de Ier zijn gevoelens van vreugde, verdriet en heimwee. Bezoek op uw Ierland-reis dan ook zeker een pub en laat u meeslepen door de melancholische muziek en geniet van een traditionele Irish stew, een stoofpot met Guinness-bier. Ontdek tijdens uw rondreis Ierland ook de beroemde Ierse gastvrijheid. Dat is misschien wel het eerste dat u opvalt op uw vakantie in Ierland: de buitengewone vriendelijkheid van de Ieren, misschien wel het meest vriendelijke volk van Europa. Waar u ook komt op uw rondreis door Ierland, steeds weer wordt u verwelkomd door een lach en een vriendelijk woord! De Ieren verontschuldigden zich zelfs als het weer een keertje minder is dan gehoopt.

Bent u net als wij enthousiast over een vakantie naar Ierland om de prachtige natuur te bewonderen en de gastvrije Ierse bevolking te ontmoeten? Maak dan uw keuze uit onze reizen naar Ierland! Op onze culturele groepsreizen naar Ierland laten onze enthousiaste reisleiders u méér van uw vakantieland zien: zij nemen u mee in de cultuur van het land en laten u met andere ogen kijken naar alle prachtige dingen die Ierland u tijdens uw vakantie te bieden heeft. Of kiest u liever voor een fly drive door Ierland? Startend in Dublin verkent u met een eigen huurauto en op eigen tempo de Ierse Republiek. Natuurlijk zijn de andere reislogistieke zaken, zoals de vluchten, de route en de hotels voor u door SRC Reizen geregeld. U kunt dus zorgeloos genieten van de mystieke schatten die Ierland u te bieden heeft. Tijdens uw rondreis Ierland zult u ontdekken dat het gras écht groener is!

Verken Ierland individueel met een fly drive

Wilt u Ierland graag zelfstandig leren kennen? Een vakantie naar Ierland volgens ons fly drive-concept geeft u de mogelijkheid om uw rondreis door Ierland per auto te maken. SRC regelt alle logistieke zaken voor uw individuele rondreis door Ierland, zoals het vervoer naar uw bestemming, een huurauto ter plaatse en de hotels. Op deze manier kunt u in alle rust beginnen aan uw autorondreis door het mooie Ierland! En het mooie is: u kunt de bezienswaardigheden op eigen gelegenheid bekijken. Wat vastligt is de route, die u in ieder geval de mooiste plekjes van uw vakantieland laat zien. Boek bijvoorbeeld een individuele rondreis door Ierland met fly drive, die u langs alle hoogtepunten van het land brengt. In korte tijd leert u tijdens deze reis de schoonheid van het groene Ierland verkennen. Of kies voor een fly drive rondreis door Ierland en Noord-Ierland en verken in een huurauto de prachtige natuur en de gezellige steden van beide landen.

Boek uw rondreis Ierland bij SRC Reizen

Al 40 jaar is SRC Reizen gespecialiseerd in het samenstellen van culturele groepsreizen. Zo’n twintig ervaren medewerkers met passie voor hun vak, voor reizen én voor hun gasten werken elke dag hard om uw vakantie te laten slagen! Die inzet wordt beloond door onze reizigers. We krijgen veel complimenten en onze gasten keren regelmatig terug voor een volgende reis. Deze tevredenheid is weer te geven in sterren. Op de onafhankelijke beoordelingssite Trustpilot krijgen we mooie beoordelingen van onze reizigers: gemiddeld 4,5 van de 5 sterren. Als onafhankelijke Groningse touroperator zijn we uiteraard ook aangesloten bij de twee belangrijkste organisaties die de rechten van de reizigers behartigen, de SGR en de ANVR. Kortom, bij SRC Reizen is uw rondreis Ierland in vertrouwde handen. Dus wacht niet langer en boek een fly drive in Ierland of een culturele groepsreis naar Ierland bij SRC Reizen. U zult niet teleurgesteld worden!

Bekijk alle reizen naar Ierland