U bent hier: Home | Duitsland

Rondreis Duitsland - Land van kunst, cultuur en genieten!

Vlak bij Nederland vindt u een land dat elke cultuurliefhebber een ongeëvenaarde vakantie biedt! Duitsland is een uitgelezen bestemming voor een culturele groepsreis! Onze Oosterbuur is het land van de burchten en koningen, waar de geschiedenis werd geschreven door vorsten als Karel de Grote en August de Sterke. Duitsland is ook de bakermat van grote schrijvers als Schiller en Goethe. En van de gebroeders Grimm, die Roodkapje en Hans en Grietje op schrift hebben gesteld. Hier vinden beroemde legenden en sagen hun oorsprong: van de Lorelei en de Sieben Jungfrauen tot het Nibelungenlied, inspiratiebron voor componisten zoals Richard Wagner. Tijdens een rondreis zullen de reisleiders van SRC regelmatig met prachtige verhalen en grappige anekdotes deze cultuur van Duitsland tot leven brengen

Ontdek de mooiste cultuur op een Duitsland-reis

De diversiteit van Duitsland is eindeloos groot! En dat ontdekt u het beste tijdens een busrondreis naar alle uithoeken van dit Gemütliche land. Steden als Hamburg, Berlijn en Leipzig bieden schitterende monumenten en musea die het verleden en heden op prachtige wijze verbinden, terwijl de landelijke streken van Thüringen en Beieren met schilderachtige stadjes als Altenburg en Rothenburg ob der Tauber de rustieke sfeer van het platteland uitstralen. In de prachtige steden langs de Oostzeekust beleeft u het rijke Hanzeverleden, en in Thüringen en Saksen gaat u terug naar de tijd van Goethe, Maarten Luther en Bach. Liefhebbers van moderne architectuur kunnen hun hart ophalen tijdens een bezoek aan Weimar, de stad van het Bauhaus. Duitsland is ook het land van de rivieren Rijn, Elbe en Moezel met daaraan gelegen de schilderachtige stadjes met vakwerkhuizen en gezellige pleinen, waar het goed toeven is met Kaffee und Kuchen of een goed glas wijn. Duitsland is een heerlijke bestemming voor een culturele rondreis!

Reis door het verleden van Duitsland

Sinds de val van het IJzeren Gordijn en de hereniging is Duitsland zowel letterlijk als figuurlijk weer het centrum van Europa geworden. Heel langzaamaan dringt het besef door dat Duitsland veel meer is dan het donkere verleden van het midden van de 20e eeuw. Tijdens een groepsrondreis kunt u dit nieuwe Duitsland ontdekken. De vakwerksteden in voormalig Oost-Duitsland zijn prachtig gerestaureerd en stralen weer in volle glorie. In Leipzig kunt u de Nikolaikirche bezoeken, vooral bekend vanwege de grote demonstraties tegen het DDR-regime die wezenlijk hebben bijgedragen aan de val van Oost-Duitsland. En in het barokke Dresden bewondert u de Frauenkirche die 45 jaar lang een ruïne was en na de eenwording van Duitsland weer als kerk gewijd is. Ook Berlijn is van een gedeelde stad een nieuwe stralende hoofdstad geworden, waar de kale plekken van de Muur zijn gevuld met prachtige moderne nieuwbouw ontworpen door de beroemdste 20e-eeuwse architecten. In de musea in de Duitse hoofdstad kunt u genieten van de mooiste collecties die varieert van het oude Egypte tot moderne hedendaagse kunst. Op de reizen van SRC ziet u méér van Duitsland!

Maar Duitsland biedt niet alleen cultuur: op uw reis ontdekt u ook ongerepte en idyllische natuur en de ruige bossen van het Zwarte Woud. De kust van Rügen, met haar statige krijtrotsen die zo mooi vereeuwigd zijn door de romantische schilder Casper David Friedrich, is prachtig. In het Thüringse en Saksische land ziet u de uitgestrekte wijnvelden waar deze regio om bekendstaat. En wat te denken van het landschap tussen Rijn en Moezel? Dat is echt een mooi bergachtig en groen gebied, en cultureel gezien ook zeer interessant. En in München heeft u een prachtig uitzicht op de scherpe pieken van de Beierse Alpen, terwijl om deze kunstrijke stad met zijn beroemde Pinakotheken de uitgestrekte hopvelden liggen. Hier wordt het wereldberoemde Duitse bier gebrouwen. Wist u dat bijna elk stadje in Duitsland een eigen bierbrouwerij heeft, waarin het 16e-eeuwse Reinheitsgebot wordt nageleefd? Hierin werd bepaald dat bier alleen uit graan, hop en water mocht bestaan en slechts in bepaalde maanden gebrouwen mocht worden. Tijdens speciale feesten verkochten de brouwerijen in september en oktober de laatste restjes ‘oud’ bier, voordat ze aan de nieuwe voorraad begonnen. De ‘Oktoberfeste’ vindt u inmiddels in heel Duitsland: in feesttenten kunt u vol overgave genieten van deze traditie!

En dat is wellicht het mooie van onze Oosterbuur: traditie en moderniteit, Gemütliche Biergarten en hippe trendy barretjes gaan hier hand in hand. Tijdens een busreis door Duitsland kunt u dit allemaal ontdekken. Ga mee, u zult echt verrast worden!