050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Duitsland

Rondreis Duitsland - Land van kunst, cultuur en genieten!

Vlak bij Nederland vindt u een land dat elke cultuurliefhebber een ongeëvenaarde vakantie biedt! Onze oosterbuur is een uitgelezen bestemming voor een culturele groepsreis naar Duitsland, het land van de burchten en koningen, waar de geschiedenis werd geschreven door vorsten als Karel de Grote en August de Sterke. Duitsland is ook de bakermat van grote schrijvers als Schiller en Goethe. En van de gebroeders Grimm, die Roodkapje en Hans en Grietje op schrift hebben gesteld. Hier vinden beroemde legenden en sagen hun oorsprong: van de Lorelei en de Sieben Jungfrauen tot het Nibelungenlied, inspiratiebron voor componisten zoals Richard Wagner. Tijdens een rondreis zullen de reisleiders van SRC regelmatig met prachtige verhalen en grappige anekdotes de cultuur en de bezienswaardigheden van Duitsland tot leven brengen.

Ontdek de mooiste cultuur op een Duitsland-reis

De diversiteit van Duitsland is eindeloos groot! En dat ontdekt u het beste tijdens een vakantie in de vorm van een groepsrondreis naar alle uithoeken van dit Gemütliche land. Zo ontdekt u tijdens een rondreis door Noord-Duitsland dat dit gebied qua landschap, met uitgestrekte weilanden, best op Nederland lijkt, terwijl u op een rondreis door Zuid-Duitsland dat typische bergachtige landschap met idyllische alpenweiden en bosrijke heuvels kunt bewonderen. Bekijk tijdens een stedentrip naar Duitsland in steden als Hamburg, Berlijn en Leipzig de schitterende monumenten en musea die het verleden en heden op prachtige wijze verbinden, en ontdek tijdens een van onze busreizen naar Duitsland hoe in de landelijke streken van Thüringen en Beieren met schilderachtige stadjes als Altenburg en Rothenburg ob der Tauber de rustieke sfeer van het platteland uitstralen. In de prachtige steden langs de Oostzeekust beleeft u tijdens uw vakantie in Noord-Duitsland het rijke Hanzeverleden, en in Thüringen en Saksen gaat u terug naar de tijd van Goethe, Maarten Luther en Bach. Liefhebbers van moderne architectuur kunnen hun hart ophalen tijdens een bezoek aan Weimar, de stad van het Bauhaus. Duitsland is ook het land van de rivieren Rijn, Elbe en Moezel met daaraan gelegen de schilderachtige stadjes met vakwerkhuizen en gezellige pleinen, waar het goed toeven is met Kaffee und Kuchen of een goed glas wijn. Een rondreis door Duitsland staat garant voor een heerlijk ontspannen vakantie!

Reis door het verleden van Duitsland

Sinds de val van het IJzeren Gordijn en de hereniging is Duitsland zowel letterlijk als figuurlijk weer het centrum van Europa geworden. Langzaamaan dringt het besef door dat Duitsland veel meer is dan het donkere verleden van het midden van de 20e eeuw, en dat kunt u tijdens een culturele groepsreis door Duitsland ontdekken. De vakwerksteden in voormalig Oost-Duitsland zijn prachtig gerestaureerd en stralen weer in volle glorie. Bekijk in Leipzig de Nikolaikirche, vooral bekend vanwege de grote demonstraties tegen het DDR-regime die wezenlijk hebben bijgedragen aan de val van Oost-Duitsland. En op een rondreis naar Oost-Duitsland bewondert u in het barokke Dresden de Frauenkirche die 45 jaar lang een ruïne was en na de eenwording van Duitsland weer als kerk gewijd is. Ook Berlijn is van een gedeelde stad een nieuwe stralende hoofdstad geworden. Als u een groepsreis naar Berlijn maakt, kunt u zien hoe de kale plekken van de Muur zijn gevuld met prachtige moderne nieuwbouw, ontworpen door de beroemdste 20e-eeuwse architecten. In de musea in de Duitse hoofdstad kunt u genieten van de mooiste collecties die varieert van het oude Egypte tot moderne hedendaagse kunst. Op onze busreizen door Duitsland kunt u zien dat ook in andere steden er een aantal prachtige musea zijn met fraaie kunstcollecties die zeer indrukwekkend zijn. Niet alleen de vaste collecties kennen tal van hoogtepunten, ook de steeds wisselende exposities laten u de mooiste schilderijen zien. Als u een stedentrip of een kunstreis naar Duitsland maakt, dan ontdekt u hoeveel prachtige kunst en architectuur er bij onze Oosterbuur te bewonderen is!

Maar u ontdekt niet alleen de bezienswaardigheden van Duitsland: op uw reis ontdekt u ook ongerepte en idyllische natuur en de ruige bossen van het Zwarte Woud. De kust van Rügen, met haar statige krijtrotsen die zo mooi vereeuwigd zijn door de romantische schilder Casper David Friedrich, is prachtig. In Thüringen en Saksen ziet u de uitgestrekte wijnvelden waar deze regio om bekendstaat. En wat te denken van het landschap tussen Rijn en Moezel? Dat is echt een mooi bergachtig en groen gebied, en cultureel gezien ook zeer interessant. Op een vakantie in Zuid-Duitsland heeft u in München een prachtig uitzicht op de scherpe pieken van de Beierse Alpen, terwijl rondom deze kunstrijke stad met zijn beroemde Pinakotheken de uitgestrekte hopvelden liggen. Hier wordt het wereldberoemde Duitse bier gebrouwen. Wist u dat bijna elk stadje in Duitsland een eigen bierbrouwerij heeft, waarin het 16e-eeuwse Reinheitsgebot wordt nageleefd? Hierin werd bepaald dat bier alleen uit graan, hop en water mocht bestaan en slechts in bepaalde maanden gebrouwen mocht worden. Tijdens speciale feesten verkochten de brouwerijen in september en oktober de laatste restjes ‘oud’ bier, voordat ze aan de nieuwe voorraad begonnen. Waar u voorheen deze ‘Oktoberfeste’ alleen op een rondreis door Beieren kon bezoeken, vindt u inmiddels in heel Duitsland deze feesten. Op een van onze busreizen in Duitsland kunt u in de feesttenten vol overgave genieten van deze traditie!

Een andere echt typische periode voor Duitsland zijn de kerstdagen. Al een maand voordat het kerst is, worden de pleinen in de Duitse steden omgetoverd tot sprookjesachtige kerstmarkten waar u de mooiste kerstdecoraties, de heerlijkste zoetigheden als gesuikerde amandelen of een lekkere warme glühwein kunt drinken. Op onze kerstreizen naar Duitsland ontdekt u hoe sfeervol Duitsland tijdens de kerstperiode is. En dat is wellicht het mooiste van onze Oosterbuur: traditie en moderniteit, Gemütliche Biergarten, frohe Weinachten en hippe trendy barretjes gaan hier hand in hand. Tijdens een culturele vakantie in Duitsland kunt u dit allemaal ontdekken.

Boek uw rondreis naar Duitsland bij SRC Reizen

Al 40 jaar is SRC Reizen gespecialiseerd in het samenstellen van culturele groepsreizen naar Duitsland en vele andere bestemmingen binnen en buiten Europa. Zo’n twintig ervaren medewerkers met passie voor hun vak, voor reizen én voor hun gasten werken elke dag hard om uw vakantie te laten slagen! Die inzet wordt beloond door onze reizigers. We krijgen veel complimenten en onze gasten keren regelmatig terug voor een volgende reis. Deze tevredenheid is weer te geven in sterren. Op de onafhankelijke beoordelingssite Trustpilot krijgen we mooie beoordelingen van onze reizigers: gemiddeld 4,5 van de 5 sterren. Als onafhankelijke Groningse touroperator zijn we uiteraard ook aangesloten bij de twee belangrijkste organisaties die de rechten van de reizigers behartigen, de SGR en de ANVR. Kortom, bij SRC Reizen is uw vakantie naar Duitsland in vertrouwde handen. Dus wacht niet langer en boek een cultuurvakantie naar Duitsland bij SRC Reizen. U zult niet teleurgesteld worden!

Bekijk alle reizen naar Duitsland