050 - 3 123 123
U bent hier: Home | Duitsland

Rondreis Duitsland - Land van kunst, cultuur en genieten!

Vlak bij Nederland vindt u een land dat elke cultuurliefhebber een ongeëvenaarde vakantie biedt! Duitsland is een uitgelezen bestemming voor een culturele groepsreis! Onze Oosterbuur is het land van de burchten en koningen, waar de geschiedenis werd geschreven door vorsten als Karel de Grote en August de Sterke. Duitsland is ook de bakermat van grote schrijvers als Schiller en Goethe. En van de gebroeders Grimm, die Roodkapje en Hans en Grietje op schrift hebben gesteld. Hier vinden beroemde legenden en sagen hun oorsprong: van de Lorelei en de Sieben Jungfrauen tot het Nibelungenlied, inspiratiebron voor componisten zoals Richard Wagner. Tijdens een rondreis zullen de reisleiders van SRC regelmatig met prachtige verhalen en grappige anekdotes de cultuur en de bezienswaardigheden van Duitsland tot leven brengen.

Ontdek de mooiste cultuur op een Duitsland-reis

De diversiteit van Duitsland is eindeloos groot! En dat ontdekt u het beste tijdens een vakantie in de vorm van een groepsrondreis naar alle uithoeken van dit Gemütliche land. Bekijk in steden als Hamburg, Berlijn en Leipzig de schitterende monumenten en musea die het verleden en heden op prachtige wijze verbinden, terwijl de landelijke streken van Thüringen en Beieren met schilderachtige stadjes als Altenburg en Rothenburg ob der Tauber de rustieke sfeer van het platteland uitstralen. In de prachtige steden langs de Oostzeekust beleeft u tijdens uw vakantie het rijke Hanzeverleden, en in Thüringen en Saksen gaat u terug naar de tijd van Goethe, Maarten Luther en Bach. Liefhebbers van moderne architectuur kunnen hun hart ophalen tijdens een bezoek aan Weimar, de stad van het Bauhaus. Duitsland is ook het land van de rivieren Rijn, Elbe en Moezel met daaraan gelegen de schilderachtige stadjes met vakwerkhuizen en gezellige pleinen, waar het goed toeven is met Kaffee und Kuchen of een goed glas wijn. Een rondreis door Duitsland staat garant voor een heerlijk ontspannen vakantie!

Reis door het verleden van Duitsland

Sinds de val van het IJzeren Gordijn en de hereniging is Duitsland zowel letterlijk als figuurlijk weer het centrum van Europa geworden. Heel langzaamaan dringt het besef door dat Duitsland veel meer is dan het donkere verleden van het midden van de 20e eeuw, en dat kunt u tijdens een culturele groepsreis door Duitsland ontdekken. De vakwerksteden in voormalig Oost-Duitsland zijn prachtig gerestaureerd en stralen weer in volle glorie. Bekijk in Leipzig de Nikolaikirche, vooral bekend vanwege de grote demonstraties tegen het DDR-regime die wezenlijk hebben bijgedragen aan de val van Oost-Duitsland. En in het barokke Dresden bewondert u de Frauenkirche die 45 jaar lang een ruïne was en na de eenwording van Duitsland weer als kerk gewijd is. Ook Berlijn is van een gedeelde stad een nieuwe stralende hoofdstad geworden, bekijk waar de kale plekken van de Muur zijn gevuld met prachtige moderne nieuwbouw ontworpen door de beroemdste 20e-eeuwse architecten. In de musea in de Duitse hoofdstad kunt u genieten van de mooiste collecties die varieert van het oude Egypte tot moderne hedendaagse kunst. Ook in andere steden in Duitsland is het aantal prachtige musea met fraaie kunstcollecties zeer indrukwekkend. Niet alleen de vaste collecties kennen tal van hoogtepunten, ook de steeds wisselende exposities laten u de mooiste schilderijen zien. Als u een kunstreis naar Duitsland maakt, dan ontdekt u hoeveel prachtige kunst en architectuur er bij onze Oosterbuur te zien is!

Maar u ontdekt niet alleen de bezienswaardigheden van Duitsland: op uw reis ontdekt u ook ongerepte en idyllische natuur en de ruige bossen van het Zwarte Woud. De kust van Rügen, met haar statige krijtrotsen die zo mooi vereeuwigd zijn door de romantische schilder Casper David Friedrich, is prachtig. In het Thüringse en Saksische land ziet u de uitgestrekte wijnvelden waar deze regio om bekendstaat. En wat te denken van het landschap tussen Rijn en Moezel? Dat is echt een mooi bergachtig en groen gebied, en cultureel gezien ook zeer interessant. In München heeft u een prachtig uitzicht op de scherpe pieken van de Beierse Alpen, terwijl om deze kunstrijke stad met zijn beroemde Pinakotheken de uitgestrekte hopvelden liggen. Hier wordt het wereldberoemde Duitse bier gebrouwen. Wist u dat bijna elk stadje in Duitsland een eigen bierbrouwerij heeft, waarin het 16e-eeuwse Reinheitsgebot wordt nageleefd? Hierin werd bepaald dat bier alleen uit graan, hop en water mocht bestaan en slechts in bepaalde maanden gebrouwen mocht worden. Tijdens speciale feesten verkochten de brouwerijen in september en oktober de laatste restjes ‘oud’ bier, voordat ze aan de nieuwe voorraad begonnen. De ‘Oktoberfeste’ vindt u inmiddels in heel Duitsland: in feesttenten kunt u vol overgave genieten van deze traditie!

Een andere echt typische periode voor Duitsland zijn de kerstdagen. Al een maand voordat het kerst is, worden de pleinen in de Duitse steden omgetoverd tot sprookjesachtige kerstmarkten waar u de mooiste kerstdecoraties, de heerlijkste zoetigheden als gesuikerde amandelen of een lekkere warme glühwein kunt drinken. Op onze kerstreizen naar Duitsland ontdekt u hoe sfeervol Duitsland tijdens de kerstperiode is. En dat is wellicht het mooiste van onze Oosterbuur: traditie en moderniteit, Gemütliche Biergarten, frohe Weinachten en hippe trendy barretjes gaan hier hand in hand. Tijdens een vakantie in Duitsland kunt u dit allemaal ontdekken.

Boek uw rondreis naar Duitsland bij SRC Reizen

Al ruim 35 is SRC Reizen gespecialiseerd in het samenstellen van culturele groepsreizen naar Duitsland en vele andere bestemmingen binnen en buiten Europa. Zo’n dertig ervaren medewerkers met passie voor hun vak, voor reizen én voor hun gasten werken elke dag hard om uw vakantie te laten slagen! Die inzet wordt beloond door onze reizigers. We krijgen veel complimenten en onze gasten keren regelmatig terug voor een volgende reis. Deze tevredenheid is weer te geven in cijfers. Op de onafhankelijke beoordelingssite Reisgraag.nl en Trustpilot krijgen we hoge beoordelingen van onze reizigers: gemiddeld een 8,6 in de laatste jaren. Als onafhankelijke Groningse touroperator zijn we uiteraard ook aangesloten bij de twee belangrijkste organisaties die de rechten van de reizigers behartigen, de SGR en de ANVR. Kortom, bij SRC Reizen is uw vakantie naar Duitsland in vertrouwde handen. Dus wacht niet langer en boek een cultuurvakantie naar Duitsland bij SRC Reizen. U zult niet teleurgesteld worden!