050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Thailand

Rondreis Thailand - Het land van de glimlach

In ‘het land van de glimlach’ heten de Thai u welkom! Op een reis door Thailand maakt u kennis met de veelzijdigheid van dit Aziatische land. Van prachtig natuur en exotische bergstammen tot drukke steden met enorme wolkenkrabbers. SRC brengt u ook naar Oost-Thailand, dat nog niet door veel toeristen bezocht is. Ontdek de indrukwekkende geschiedenis, de prachtige tempels en de tropische natuur die Thailand te bieden heeft!

Reis langs de culturele hoogtepunten van Thailand

Een individuele reis naar Thailand staat bol van de hoogtepunten! Begin uw rondreis in het bruisende Bangkok, waar u wordt verwelkomt met kleurrijke tempels, het koninklijke paleis en levendige (drijvende) markten. Een bezoek aan een van de honderden boeddhistische tempels is een must voor iedere bezoeker van Thailand. Wat Po is een van de oudste en grootste tempels van Bangkok. Om 9.00 uur precies kunt u hier luisteren naar de zingende monniken, een indrukwekkende ervaring! De heiligste plaats van Thailand bevindt zich ook in Bangkok, in het koninklijk paleis. In het paleis staat de Wat Phra Kaeo, de tempel van de Smaragden Boeddha, die het belangrijkste boeddhabeeld van Thailand herbergt. Ook al is het beeldje maar 75 centimeter hoog, het doet qua belang zeker niet onder voor Mekka of de Sint Pieter!

Op nog geen 100 kilometer van Bangkok kunt u tijdens uw vakantie in Thailand een bezoek brengen aan de ruïnestad Ayutthaya, de voormalige hoofdstad van Thailand. Het koninkrijk Ayutthaya overheerste op het hoogtepunt van zijn macht het grootste deel van het huidige Thailand. De gelijknamige hoofdstad werd in 1356 gesticht door koning Ramathibodi I en van daaruit wisten hij en zijn opvolgers concurrerende rijken te veroveren. De ambachtslieden van Ayutthaya waren meesters in de goud- en houtbewerking en onder hun vaardige handen verrees een hoofdstad die in pracht en praal alle beschrijvingen overtrof. Iets van die pracht kunt u nog altijd bekijken bij een bezoek aan deze ruïnes, waar uw gids met verhalen de geschiedenis tot leven brengt!

In het noorden van Thailand ligt Chiang Mai, dit wordt ook wel de tweede stad van Thailand genoemd. De stad is modern, maar veel relaxter dan Bangkok. Deze ‘roos van het noorden’ heeft haar eigen cultuur, sfeer en tradities, door de redelijk geïsoleerde ligging, tussen de hoogste bergen van het land. Op uw rondreis door Thailand bezoekt u deze noordelijke stad, in een regio die bekendstaat om haar overweldigende natuur.

Een reis door onbekend Noord-Thailand

Behalve de bekendere bezienswaardigheden van Thailand ontdekt u tijdens een individuele reis ook een Thaise regio die nog niet door veel toeristen is bezocht: Oost-Thailand. Dit deel heeft veel te bieden, zoals prachtige tempels en het eenvoudige leven in I-Sarn, zoals Noordoost-Thailand door de Thai wordt genoemd. Hier bestaat het leven uit rust, geloof en werk. U overnacht op bijzondere locaties, zoals in een Thaise boerderij, waar u wordt ontvangen door de boerenfamilie. Geniet van de rust en de natuur in een zogenaamd ‘huisjesraft’ midden op Huay Krating Mountain Lake. Op een fietstocht door landelijke dorpjes maakt u kennis met het lokale leven. Een absoluut hoogtepunt van uw kennismaking met het echte Thailand is het aanbieden van een maaltijd aan boeddhistische monniken in Chiang Khan!

Een privéreis door Thailand biedt vele bekende en onbekende hoogtepunten die u zich nog lang zult heugen. Reis met SRC naar dit prachtige aziatische land en beleef het zelf!

Boek uw rondreis naar Thailand bij SRC Reizen

Al ruim 40 jaar is SRC Reizen gespecialiseerd in het samenstellen van culturele groespreizen. Zo’n twintig ervaren medewerkers met passie voor hun vak, voor reizen én voor hun gasten werken elke dag hard om uw vakantie te laten slagen! Die inzet wordt beloond door onze reizigers. We krijgen veel complimenten en onze gasten keren regelmatig terug voor een volgende reis. Deze tevredenheid is weer te geven in sterren. Op de onafhankelijke beoordelingssite Trustpilot krijgen we mooie beoordelingen van onze reizigers: gemiddeld 4,5 van de 5 sterren. Als onafhankelijke Groningse touroperator zijn we uiteraard ook aangesloten bij de twee belangrijkste organisaties die de rechten van de reizigers behartigen, de SGR en de ANVR. Kortom, bij SRC Reizen is uw vakantie naar Thailand in vertrouwde handen. Dus wacht niet langer en boek een individuele naar Thailand bij SRC Reizen. U zult niet teleurgesteld worden!

Bekijk alle reizen naar Thailand