050 - 3 123 123
U bent hier: Home | Thailand
Exotisch Thailand lacht u toe!

Beste reistijd Thailand

Wat is de meest geschikte reisperiode voor een reis naar Thailand? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, omdat het antwoord afhangt van uw wensen. Wilt u graag de mooi groene rijstvelden fotograferen of net de zomerse hitte ontlopen?

Beste reisperiode

Hieronder vindt u informatie over de beste reistijd voor Thailand, waarbij we proberen rekening te houden met zaken als de temperatuur, flora, fauna en de eventuele drukte bij bezienswaardigheden. Deze zaken kunnen namelijk ook van invloed zijn op uw keuze. Elk seizoen heeft zijn charme, waarbij u de voor- en nadelen moet afwegen tegenover uw vakantieplanning. De afbakening van deze seizoenen kan soms wat schuiven. Soms is het een maandje eerder of een maand later, Thaise mensen liggen er niet wakker van, want warm is het altijd!

Het advies van onze reisleiders:

Winter (november, december, januari en februari)
De Thaise wintermaanden zijn uiteraard niet koud zoals bij ons, overdag is het aangenaam warm en ’s avonds koelt het wat af. In Noord-Thailand kunt u in deze maanden ’s avonds wel een trui gebruiken.

Zomer (maart, april, mei en juni)
De zomermaanden zijn redelijk warm en de weinige boomsoorten die hun blad verliezen in de winter komen opnieuw tot leven.

Regenseizoen (juli, augustus, september en oktober)
Het woord regenseizoen schrikt vele mensen af, maar het is echter uitzonderlijk dat het meerdere dagen achter elkaar blijft regenen. Eigenlijk is het een uitstekende periode om dit prachtige land te bezoeken. Het is niet al te warm, alles is mooi groen en meestal valt er enkel in de namiddag een korte maar hevige bui.