050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Thailand

Beste reistijd Thailand

Wat is de beste reistijd voor een vakantie naar Thailand? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, omdat het antwoord afhangt van uw wensen. Wilt u graag de mooi groene rijstvelden fotograferen of net de zomerse hitte ontlopen?

Wat is de beste reistijd voor Thailand?

Het tropische klimaat in Thailand zorgt ervoor dat de temperaturen het gehele jaar door hoog zijn, met gemiddeld 27 graden Celsius. De afbakening van de Thaise seizoenen kan soms wat schuiven, maar Thailand is in al deze seizoenen goed te bereizen. Of een seizoen nu een maandje eerder of een maand later, Thaise mensen liggen er niet wakker van, want warm is het altijd! Hieronder vindt u informatie over de beste reistijd voor Thailand, waarbij we proberen rekening te houden met zaken als de temperatuur, flora, fauna en de eventuele drukte bij bezienswaardigheden. Zo kunt u een goede afweging maken voor de beste reistijd voor uw reis naar Thailand!

Het advies van onze reisleiders:

Winter: november, december, januari en februari
De Thaise wintermaanden behoren tot de beste reistijd voor Thailand, omdat ze uiteraard niet koud zijn zoals bij ons in Nederland. Overdag is het er aangenaam warm, maar ’s avonds koelt het wat af. Vooral in Noord-Thailand kunt u in deze maanden ’s avonds wel een trui gebruiken.

Zomer: maart, april, mei en juni
De zomermaanden zijn redelijk warm in Thailand, met temperaturen die regelmatig oplopen tot 35 graden Celsius. de weinige boomsoorten die hun blad verliezen in de winter komen in de zomer opnieuw tot leven: prachtig om te zien!

Regenseizoen: juli, augustus, september en oktober
Het woord regenseizoen klinkt misschien niet als de beste reistijd voor een vakantie naar Thailand. Het seizoen schrikt vele mensen af, maar het is echter uitzonderlijk dat het meerdere dagen achter elkaar blijft regenen. Eigenlijk is het een uitstekende periode om dit prachtige land te bezoeken. Het is niet al te warm, alles is mooi groen en meestal valt er enkel in de namiddag een korte maar hevige bui.