U bent hier: Home | Kaapverdië

Rondreis Kaapverdië - Tropisch en groen paradijs

Wilt u relatief dicht bij huis genieten van een heerlijk klimaat, tropische groene natuur en koloniale stadjes? Maak dan een rondreis naar de Kaapverdische eilanden! Op een kleine twee uur vliegen van de westkust van Afrika, ter hoogte van Senegal, liggen deze groene paradijselijke eilanden. Door de mix van Portugese en Afrikaanse culturen heeft Kaapverdië een exotisch karakter boordevol contrasten. Het klimaat is tropisch en de bevolking verwelkomt haar gasten met een brede glimlach! Om dit bijzondere land goed te verkennen is het noodzakelijk om te ‘eilandhoppen’: de archipel bestaat uit 10 eilanden waarvan er 9 bewoond zijn. Ieder eiland heeft zijn eigen cultuur en natuurlijke eigenschappen. Allemaal anders dus, maar met een ding gemeen: de sfeer is heerlijk ontspannen. Niets moet, alles mag is hier het motto. En dat maakt Kaapverdië tot een heerlijke relaxte vakantiebestemming voor uw volgende reis!

Ontdek de groene Kaap met een groepsreis

Officieel heet het land República de Cabo Verde: de republiek van de groene Kaap. En tropisch groen is Kaapverdië! Daar verbaasde de Portugese zeevaarders zich ook over toen zij in de 15e eeuw de toen nog onbewoonde eilanden op hun weg naar de koloniën ontdekten. Schepen op weg vanuit Europa naar alle windstreken meerden op Kaapverdië af voor verse voorraden water, gevogelte en fruit. Dit koloniale verleden ontdekt u op uw rondreis in Cidade Velha: de eerste Europese nederzetting in de tropen. De stad vormde een belangrijk centrum voor de internationale maritieme handel tussen Afrika, de Kaap, Brazilië en de Caribbean. Rond de 16e eeuw was dit een van de grootste slavenmarkten ter wereld. Ook wereldberoemde ontdekkingsreizigers als Columbus en Vasco de Gama hebben Cidade Velha aangedaan. Vandaag de dag zijn de oude stratenpatronen hier nog zichtbaar, en zijn onder andere de oudste koloniale kerk ter wereld, de koninklijke vesting en het Schandpaalplein behouden gebleven. Tijdens een groepsrondreis over de Kaapverdische eilanden zal de SRC-reisleider uitgebreid vertellen over het koloniale verleden van de archipel.

Reis over de eilanden van Kaapverdië

De eilanden van de Groene Kaap bleven tot 1975 een Portugese kolonie. Nu is de archipel een zelfstandig land met Portugees als voertaal. Het koloniale verleden komt u op bijna alle eilanden van de archipel tegen. Maar bij een rondreis over Kaapverdië zal de afwisselende natuur van de eilanden het zeker winnen van de cultuur. Ieder eiland heeft zijn eigen karakter. Zo kent São Vicente een droog, soms woestijnachtig landschap, terwijl het nabijgelegen Santo Antão groen en bergachtig is. Door de rijke vegetatie, overweldigende rotsformaties en pittoreske dorpjes is dit volgens velen het mooiste eiland van de archipel. Hier wordt tropisch fruit, als papaja’s, mango’s, en ananassen, verbouwd. Bezoek op uw reis ook zeker het veelzijdige Santiago: het meest Afrikaanse eiland van de 10 Kaapverdische eilanden. Het nationaal park Serra Malagueta op dit eiland is een waar paradijs voor natuurliefhebbers. Het bergachtige gebied is zeer aantrekkelijk voor wandelaars en kent een enorm rijke flora en fauna. En alhoewel alle eilanden een vulkanische oorsprong hebben, is Fogo, wat ‘vuur’ betekent, het meest vulkanische eiland. Hier torent de machtige vulkaan Pico de Fogo boven alles en iedereen uit.

Kortom, Kaapverdië is rijk aan natuurpracht! Maar op bijna alle eilanden vindt u ook prachtige koloniale architectuur, kleurrijke markten en authentieke vissersplaatsjes. En dat, gecombineerd met heerlijke zandstranden maakt Kaapverdië tot een fantastische vakantiebestemming! Dus reis mee naar de eilanden van de groene Kaap en geniet!