050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Kaapverdië

Beste reistijd Kaapverdië

Wat is de meest geschikte reisperiode voor een reis naar Kaapverdië? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, omdat het antwoord afhangt van uw wensen. Wilt u echt een zonovergoten vakantie, of is een beetje motregen op zijn tijd ook niet erg?

Beste reisperiode

Hieronder vindt u meer informatie over de beste reistijd voor Kaapverdië per seizoen / periode, waarbij we proberen rekening te houden met zaken als de temperatuur, flora, fauna en de eventuele drukte bij bezienswaardigheden. Deze zaken kunnen namelijk ook van invloed zijn op uw keuze. Elk seizoen heeft zijn charme, waarbij u de voor- en nadelen moet afwegen tegenover uw vakantieplanning.

Het advies van onze reisleiders:

Oktober, november, december, januari, februari, maart, april, mei en juni
De Kaapverdische eilanden zijn van oktober tot en met juni een prima reisbestemming. Het hete en voor Afrikaanse begrippen nogal miezerige regenseizoen is dan namelijk net afgelopen. Let in december en maart wel op: niet de regen, maar de stofwolken van de Harmattanwind kunnen de zon wel eens verbergen. In de periode van maart tot en met juni is het zonovergoten op de eilandengroep en is er eigenlijk weinig tot geen kans op regen.

Juli, augustus en september
Dit is het regenseizoen en dus een minder geschikte tijd om naar de Kaapverdische eilanden te reizen. Tijdens het regenseizoen kunt u vooral veel last hebben van motregen. Maar soms vallen er ook grotere buien. Het is daarom aan te raden om in deze periode een paraplu en dergelijke mee te nemen.