050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Kaapverdië

Reisinformatie Kaapverdië

Op een kleine twee uur vliegen van de westkust van Afrika (en op zes uur vanaf Nederland) liggen, ter hoogte van Senegal, de Kaapverdische eilanden. Officieel heet het land República de Cabo Verde: de republiek van de groene Kaap. En tropisch groen is Kaapverdië! Pas in de 15e eeuw werden de toen nog onbewoonde eilanden door Portugese zeevaarders ontdekt en zij bleven tot 1975 een Portugese kolonie. Nu is de archipel een zelfstandig land met Portugees als voertaal. Het bestaat uit tien eilanden, ieder met hun eigen cultuur en natuurlijke eigenschappen waarvan er 9 bewoond worden.

Door de mix van Portugese en Afrikaanse culturen heeft Kaapverdië een exotisch karakter boordevol contrasten. Het klimaat is tropisch en de bevolking verwelkomt gasten met een brede glimlach! De bezoeken aan de verschillende eilanden zijn door de rijke diversiteit afwisselend. Ieder eiland heeft zijn eigen karakter, en dat maakt de bezienswaardigheden in Kaapverdië zo divers. Zo kent São Vicente een droog, soms woestijnachtig landschap, terwijl het nabijgelegen Santo Antão groen en bergachtig is. Door de rijke vegetatie, overweldigende rotsformaties en pittoreske dorpjes is dit volgens velen het mooiste eiland van de archipel. Het veelzijdige Santiago is het meest Afrikaanse eiland. Fogo, wat ‘vuur’ betekent, is het meest vulkanische eiland. Hier torent de machtige vulkaan Pico de Fogo boven alles en iedereen uit. Maar ook hier vindt u prachtige koloniale architectuur, kleurrijke markten en authentieke vissersplaatsjes.

Kortom, Kaapverdië is een verrassende vakantiebestemming! Als u wilt weten wat de beste reistijd voor Kaapverdië is, lees dan het advies van onze reisleider. Dan gaat u zeker goed voorbereid op vakantie naar Kaapverdië!