050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Laos

Rondreis Laos - een paradijs in Zuidoost-Azië!

Ontdekt u binnenkort zelf tijdens een heerlijke vakantie dat Laos een kleurrijk paradijs is? Prachtige watervallen, groene jungle en authentieke bergdorpjes omschrijven het schitterende Laos. Het land staat bekend om haar ongerepte en natuurrijke omgevingen. Laos wordt niet voor niets het puurste land van alle landen in Zuidoost-Azië genoemd! Bent u een cultuurliefhebber? Dan kunt u tijdens een rondreis door Laos indrukwekkende boeddhistische tempels en koloniale steden bezoeken. De vriendelijke bevolking zal u gastvrij ontvangen! Reist u mee naar Laos?

Ontdek Vientiane en Vang Vieng tijdens een rondreis door Laos

Vientiane is een echte must see op een individuele reis door Laos. Deze gemoedelijke hoofdstad van Laos is niet te vergelijken met andere Aziatische hoofdsteden. Vientiane lijkt namelijk met haar Franse architectuur meer op een groot dorp en is een stuk minder hectisch dan bijvoorbeeld Jakarta of Bangkok. Er zijn in Vientiane genoeg bezienswaardigheden die u tijdens uw reis kunt ontdekken. Bezichtig bijvoorbeeld de religieuze boeddhistische tempel Pha That Luang. Deze tempel is zo belangrijk dat hij zelfs staat afgebeeld op bankbiljetten! Wandel in het hart van Vientiane ook zeker langs de overwinningspoort Patuxai. Deze triomfboog is geïnspireerd op de Arc de Triomphe in Parijs en kenmerkt zich door prachtige Laotiaanse gravures.

Het bruisende Vang Vieng zal u tijdens uw privéreis door Laos ook doen verbazen. Dit stadje ligt aan rivier de Nam Song waardoor u veel traditionele vissersbootjes en bamboeplanten langs de waterkant zult zien. De natuurliefhebber zal genieten van het uitzicht op het schilderachtige karstlandschap: een van de meest bijzondere natuurverschijnselen in Laos. Het landschap is ontstaan doordat kalksteen aan de oppervlakte van de grond in aanraking is gekomen met chemische verwering. Het levert fotogenieke natuurplaatjes op!

Luang Prabang: een van de vele must see’s tijdens uw reis door Laos

Wie de oude koningsstad van Laos bezoekt, zal ontdekken dat de stad met haar ontspannen sfeer fraaie Indo-Chinese architectuur en rijkversierde tempels bezit. Luang Prabang staat sinds 1995 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en er valt veel te beleven. Bezoek bijvoorbeeld de mooie Wat Zieng Thong-tempel. Het is een typisch klassiek voorbeeld van de traditionele Laotiaanse tempelbouwstijl. U gaat in deze stad zeker boeddhistische monniken ontmoeten! Ze leven namelijk van giften die de inwoners van Luang Prabang traditiegetrouw aan de monniken schenken. Houdt u van een uitdaging? Beklim dan de Phousi-berg en geniet van een schitterend uitzicht over Luang Prabang.

Laos en haar ongerepte natuur

Laos heeft u nog veel meer te bieden. Een bezienswaardigheid in Laos die u niet mag missen is het beeldschone Bolaven-Plateau. Dit natuurgebied bestaat uit bergen en heuvels met hoogteverschillen van zo’n 600 meter. Er stromen veel rivieren door dit gebied en vanwege de hoogteverschillen zijn er uitzonderlijke watervallen ontstaan. De groene regenwouden, betoverende meren en uitgestrekte rijstvelden zullen uw privéreis naar Laos echt compleet maken. Vergeet tijdens uw vakantie in Laos niet om traditionele gerechten te proeven! Geniet bijvoorbeeld van het gerecht ‘laap’, een pasta met verse vis of vlees wat gemarineerd is in limoensap en een vleugje mint heeft.

Kortom, in Laos valt voor de cultuur- en natuurliefhebber heel veel te bewonderen! Ga op op reis door Laos en ontdek zelf de schoonheid van deze reisbestemming. Wilt u meer zien op uw vakantie? Overweeg dan eens om een privéreis naar Taiwan en Laos te maken.

Boek uw rondreis naar Laos bij SRC Reizen

Al 40 jaar is SRC Reizen gespecialiseerd in het samenstellen van culturele groepsreizen. Zo’n twintig ervaren medewerkers met passie voor hun vak, voor reizen én voor hun gasten werken elke dag hard om uw vakantie te laten slagen! Die inzet wordt beloond door onze reizigers. We krijgen veel complimenten en onze gasten keren regelmatig terug voor een volgende reis. Deze tevredenheid is weer te geven in sterren. Op de onafhankelijke beoordelingssite Trustpilot krijgen we mooie beoordelingen van onze reizigers: gemiddeld 4,5 van de 5 sterren. Als onafhankelijke Groningse touroperator zijn we uiteraard ook aangesloten bij de twee belangrijkste organisaties die de rechten van de reizigers behartigen, de SGR en de ANVR. Kortom, bij SRC Reizen is uw vakantie naar Laos in vertrouwde handen. Dus wacht niet langer en boek een individuele reis door Laos bij SRC Reizen. U zult niet teleurgesteld worden!