Rondreis Verenigde Arabische Emiraten - Land van superlatieven

Ontdek tijdens een autorondreis Dubai, de hoofdstad van het gelijknamige emiraat, een soort provincie in de Verenigde Arabische Emiraten. In deze stad van uitersten kunt u genieten van oude cultuur, traditionele soeks en futuristische gebouwen, maar ook van prachtige stranden en de boulevard van Dubai Creek.

Een verrassende reis door de Verenigde Arabische Emiraten

Dubai is een stad van superlatieven! Maak tijdens uw fly drive door Oman en de Verenigde Arabische Emiraten kennis met deze fantastische stad: struin rustig door de oude soeks of bezoek de hypermoderne winkelcentra. In deze stad vindt u het grootste winkelcentrum ter wereld: de Dubai Mall. De wijk Bastakiya is het oudste gedeelte van de stad. Hier ziet u oude huizen die zijn voorzien van windtorens, die voor de uitvinding van de airconditioning de huizen koel moesten houden.

Tijdens uw reis naar de Verenigde Arabische Emiraten maakt u niet alleen kennis met het hypermoderne Dubai: aan de Dubai Creek, in Bur Dubai ligt de historische wijk Al Bastakiya. Een bezoek aan deze wijk geeft u een pittoresk kijkje in het verleden van Dubai. De wijk vormt een scherp contrast met de opvallende architectuur en enorme wolkenkrabbers van het moderne Dubai. Nauwe steegjes, traditionele huizen gemaakt van leem en koraalkalk, historische windtorens en kleine winkeltjes bepalen het beeld en geven de wijk een uniek karakter, vooral in de avonduren heerst er in dit gedeelte van Dubai een bijzondere sfeer.

Maar een een bezoek aan Dubai tijdens een fly drive heeft meer te bieden: u kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Dubai-museum of het Al Fahidi-fort, dat bijna twee eeuwen oud is en een levend monument van Dubai ’s geschiedenis is. Of steek met de lokale watertaxi, de abra, de Dubai-kreek over. U kunt dan van de andere kant, vanuit Deira, Dubai bekijken. Hier bevinden zich onder andere de kruiden- en goudsoek. De Verenigde Arabsche Emiraten hebben genoeg leuks te bieden!

Ontdek tijdens uw reis de grootsheid van de Verenigde Arabische Emiraten

Wie aan Dubai denkt, denkt aan grootse architectuur. Tijdens uw autorondreis door Oman en de Verenigde Arabische Emiraten ziet u in Dubai te allen tijde, waar u zich ook bevindt in de stad, één gebouw aan de horizon staan: de Burj Khalifa. Met een hoogte van maar liefst 828 meter is de Burj Khalifa sinds 2007 het hoogste gebouw van de wereld en daar zijn ze in Dubai erg trots op. De wolkenkrabber is te vinden in Downtown Dubai, aan de oevers van de Dubai Fountain Lake naast het grootste winkelcentrum op aarde: de Dubai Mall. Maak tijdens uw reis de schitterendste foto’s van de omgeving rondom de Burj Khalifa en de rest van Dubai vanaf observatieplatform At the Top op de 124e verdieping van het gebouw. Overdag is het bij goed weer zelfs mogelijk een gedeelte van Iran te zien vanaf het observatieplatform!

En natuurlijk is ook een van bekendste fenomenen van de Verenigde Arabische Emiraten niet te missen tijdens uw rondreis: de palmeilanden. Deze kunstmatige schiereilanden voor de kust van Dubai zijn opgezet om het toerisme te laten groeien. Het eerste eiland werd in 2004 opgeleverd. De schiereilanden hebben de vorm van een palmboom (een stam met veel zijtakken), waardoor de zeer lange kustlijn elke bewoner een huis aan het water geeft. De drie palmeilanden zijn: Palm Jumeirah, Palm Jebel Ali en Palm Deira. Vanaf de Burj Khalifa heeft u een prachtig uitzicht over deze eilanden!

De Verenigde Arabische Emiraten is kortom een land van superlatieven. Beleef de grootsheid zelf tijdens een fly drive van SRC!