050 - 3 123 123
U bent hier: Home | Laos

Reisinformatie Laos

Laos stond bekend als het koninkrijk van de miljoen olifanten. Zoveel olifanten zijn er helaas niet meer en ook de monarchie heeft in Laos geen stand gehouden. Maar dat wil niet zeggen dat er hier niet heel veel te ontdekken valt. Laos is een paradijs voor de Azië-liefhebber! Hier geniet u van ongerepte jungle met duizelingwekkende watervallen, het grillige karstgebergte en de machtige Mekong-rivier. De natuur is hier nog zo ongerept dat Laos van alle landen in Zuidoost-Azië het puurst wordt genoemd. En in dit wondermooie decor vindt u boeddhistische tempels, authentieke bergdorpjes, charmante koloniale steden en een vriendelijke bevolking die u gastvrij ontvangt!

Sinds het begin van deze eeuw stelt Laos zich open voor reizigers, maar in vergelijking met het massatoerisme in de buurlanden is het land een puur en onontdekt paradijs voor de fijnproevers. Alles in Laos gaat gepaard met die serene rust die als een deken over het land ligt. Ga mee in de flow en u zult geen rustgevender vakantieland leren kennen dan Laos. Deze authenticiteit gaat samen met de lokale tradities die behouden zijn: een caleidoscoop aan kleurrijke diversiteit. Op het Bolaven-plateau, bij de 4.000 eilanden en langs de Nam Ou-rivier ontmoet u de plaatselijke bevolking, ziet u de boeddhistische monniken in de ochtend langs de huizen gaan met hun bedelnap en kunt u over een markt struinen om de streekproducten te ontdekken. Ontdek alle bezienswaardigheden van Laos.

De prachtige Laotiaanse landschappen zijn als een droom. U geniet van de adembenemende bergen en rotsformaties, de eindeloze vergezichten, de tropische jungle en rijstvelden: een lust voor het oog. Rivieren kronkelen door het regenwoud en langs plantages, met natuurlijk de bekende Mekong-rivier die zijn weg door dit groene landschap baant. En aan deze hoofdwaterweg van het land liggen de twee belangrijkste steden: de oude koninklijke hoofdstad Luang Prabang en Vientiane, de rustige nieuwe hoofdstad. Hier bewondert u de mooiste boeddhistische tempels, oude monumenten en het moderne Laos. Bent u benieuwd wanneer u Laos het beste kunt bezoeken? Bekijk dan wat de beste reistijd naar Laos is.

Laos brengt het beste van Zuidoost-Azië samen in één ‘hapklare’ vakantiebestemming! Tijdens deze georganiseerde privéreis vol cultuur, natuur en avontuur kunt u dat allemaal in alle vrijheid ontdekken. Uw privéchauffeur en privégids laten u Laos van zuid naar noord zien, ervaren en beleven. Zij nemen u mee naar de unieke plekjes die alleen een ‘local’ kent. Verken op de fiets Vang Vieng, beklim in koningsstad Luang Prabang de Phousi-berg, maak een bootcruise over de Mekong-rivier en ontdek de geheimen van rijst: allemaal unieke belevenissen! Maar daarnaast is er voldoende tijd om zelf op pad te gaan en uw eigen belevenissen te creëren. Reden genoeg dus om dit pure ongerepte paradijs zelf te ontdekken! Wanneer streept u Laos van uw bucketlist af?

Algemene informatie

Hoofdstad Vientiane
Staatsvorm Volksrepubliek (communistische staat)
Oppervlakte 236.800 km
Aantal inwoners ca. 6,9 miljoen
Bevolkingsdichtheid ca. 29.72 per km²
Officiële taal Laotiaans of Lao
Overige talen Birmaans, Khmer, Thai, Vietnamees
Religie Theravada boeddhisme