050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Oman

Rondreis Oman - Een oosters sprookje in een moderne omslag

Imposante bergmassieven, uitgestrekte woestijnen, groene wadi’s, witte palmstranden, oude lemen dorpjes en steden met prachtige paleizen sieren Oman. En de oosterse tradities en gebruiken, natuurlijk. In dit land is er veel om van te houden en dat ontdekt u het beste met een individuele reis of een groepsreis door Oman! Oman ligt op zo’n 5.615 kilometer van Amsterdam. Niet bepaald naast de deur, maar ook weer niet aan de andere kant van de wereld. Toch betreedt u hier een totaal andere omgeving. Alles herinnert eraan dat u in het meest oostelijke puntje van het Midden-Oosten bent. Dit is de bijzondere sprookjeswereld van Duizend-en-één-nacht. Ga mee op reis naar Oman: er is hier zo veel te zien en te beleven!

Beleef de oosterse cultuur op uw Oman-reis

Bij aankomst in Oman merkt u het direct al: u bent in het Midden-Oosten. De warme woestijnwind brengt de geur van de zee, van specerijen en van wierook met zich mee! Uw rondreis door Oman start in de hoofdstad Muscat. Hier vindt u sierlijke typisch oosterse gebouwen, allemaal laag en lichtgekleurd. Zelfs het meest functionele gebouw toont eerbied voor de tradities en cultuur van Oman. Het resultaat is een aantrekkelijke, elegante stad, waar u prachtige moskeeën, koopmanshuizen en andere typisch Arabische gebouwen bewondert. Een van de levendigste bezienswaardigheden van Oman is de soek in Muscat soek: een boeiend doolhof van smalle steegjes vol met zware parfum- en wierookgeuren en kleurrijke winkeltjes waarin de exotische parafernalia hoog opgestapeld liggen. U kunt hier in de steegjes gevuld met gouden en zilveren sieraden, kromdolken (khanjars), specerijen en pashmina’s, veel plezierige uren doorbrengen. In de soek van Muscat smelt elk voornemen om geen souvenirs te kopen van uw reis als sneeuw voor de zon! En dat is slechts de start van uw rondreis door Oman...

Vanuit Muscat vervolgt u uw individuele reis of groepsreis richting Nizwa, waar het bijzondere fort duidelijk in het oog springt. Dit is het startpunt voor uw kennismaking met de woestijn van Oman. Denkt u bij ‘woestijn’ aan een saaie, dorre vlakte met niets dan zand? Niets is minder waar! De woestijn is spectaculair: zand in alle kleurschakeringen en duinhoogtes, rotsen, leem, prachtige wadi’s en vruchtbare oases. De Wahibawoestijn is de bekendste woestijn van Oman. De wind heeft voor een golvend duinlandschap gezorgd, met duinen tot wel 100 meter hoogte! Hier ziet u nomadische bedoeïenen met hun dromedarissen de leegte in trekken. Behalve op deze viervoeters kunt u de woestijn alleen in 4-wheel drives verkennen. En dat gaat u doen op uw groepsrondreis individuele reis door Oman. Behalve de woestijn van Oman verkent u ook de bijzondere wadi’s, drooggevallen rivierdalen. Wadi Ghul, een combinatie van woestijn, bergen en rotsen, is ‘de Grand Canyon’ van Oman. Wadi’s zorgen vaak voor een spectaculair decor. In natte periodes en na regenbuien stroomt er veel water door de rivierdalen. Daardoor zijn er bij wadi’s ook vaak oases te vinden. Kristalhelder smaragdgroen water en dadelpalmen met felgroene bladeren en een serene rust: een paradijs in de woestijn!

Ervaar de Oosterse gastvrijheid op een rondreis door Oman

Naast de rijke cultuur zijn de Omani misschien wel de grootste schat van dit land. De mannen zijn statig en traditioneel gekleed in hun gesteven dishdasha, met een kumma of een tulband op hun hoofd. De vrouwen dragen lange, zwarte mantels, meestal met mooie versieringen en prachtige sjaals om hun hoofd. Alles lijkt ver weg, een cultuur die ver van u af staat… tot u in gesprek raakt met de Omani, die vaak Engels spreken. De mensen zijn vriendelijk, open en gastvrij. Tijdens onze reizen in Oman ervaart u de warmte, vriendschap en respect van de Omani. Combineer deze Oosterse gastvrijheid met een overnachting in de woestijn, de bijzondere cultuur van oude steden en pittoreske dorpjes en de heerlijke temperaturen in onze winter, en u heeft alle ingrediënten voor een fantastische rondreis door Oman.

Bereid u goed voor op uw reis naar dit oosterse land door de praktische informatie over Oman te lezen. In deze informatie vind u praktische handigheden die van pas kunnen komen tijdens uw reis. Wanneer u een individuele reis maakt, is het handig om dit in een een periode te doen dat het weer aangenaam is. U kunt de beste reistijd voor Oman ook vinden onder de praktische landinformatie. Wanneer u zich helemaal voorbereid heeft, kunt u onze reizen naar Oman bekijken en uw keuze maken!

Boek uw rondreis naar Oman bij SRC Reizen

Al 40 jaar is SRC Reizen gespecialiseerd in het samenstellen van culturele reizen. Zo’n twintig ervaren medewerkers met passie voor hun vak, voor reizen én voor hun gasten werken elke dag hard om uw vakantie te laten slagen! Die inzet wordt beloond door onze reizigers. We krijgen veel complimenten en onze gasten keren regelmatig terug voor een volgende reis. Deze tevredenheid is weer te geven in sterren. Op de onafhankelijke beoordelingssite Trustpilot krijgen we mooie beoordelingen van onze reizigers: gemiddeld 4,5 van de 5 sterren. Als onafhankelijke Groningse touroperator zijn we uiteraard ook aangesloten bij de twee belangrijkste organisaties die de rechten van de reizigers behartigen, de SGR en de ANVR. Kortom, bij SRC Reizen is uw vakantie naar Oman in vertrouwde handen. Dus wacht niet langer en boek een culturele groepsreis of fly drive naar Oman bij SRC Reizen. U zult niet teleurgesteld worden!

Bekijk alle reizen naar Oman