050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Laos

Beste reistijd Laos

Wat is de meest geschikte reisperiode voor een reis naar Laos? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, omdat Laos een ingewikkeld regenklimaat heeft. Er bestaat het gehele jaar de kans dat het ergens in Laos regent, maar dat wil niet zeggen dat dit ook iedere reis zo is. Laos is onder te verdelen in noord, midden en zuid en elk gebied heeft zijn eigen klimaat. Omdat onze reis van Noord naar Zuid gaat, heeft u met alle drie de gebieden te maken.

Beste reisperiode

Hieronder vindt u ook informatie over de beste reistijd voor Laos, waarbij we proberen rekening te houden met zaken als de temperatuur, flora, fauna en de eventuele drukte bij bezienswaardigheden. Deze zaken kunnen namelijk ook van invloed zijn op uw keuze. Elk seizoen heeft zijn charme, waarbij u de voor- en nadelen moet afwegen tegenover uw vakantieplanning.

Het advies van onze reisleiders:

November, december, januari en februari
Hoewel er in het zuiden in oktober/november nog behoorlijke hoeveelheden neerslag kunnen vallen, zal deze voornamelijk in namiddag- avond en nacht vallen. In het noorden en midden kan er in deze periode overdag een bui vallen, maar u kunt ook prachtig zonnig weer hebben. Feitelijk is dit de beste periode om naar Laos te reizen, de temperaturen zijn aangenaam en ten opzichte van de zomermaanden is de luchtvochtigheid relatief laag. Het hoogseizoen is van december tot en met januari.

Maart, april, mei en juni
Vrij hoge dagtemperaturen en zeer hoge luchtvochtigheid. Vanaf april begint het regenseizoen, in Laos regent het voornamelijk aan het eind van de middag. Dit seizoen heeft vanwege de regen een prachtig groen landschap afgewisseld met donkere wolken en strakblauwe luchten.

Juli, augustus, september en oktober
Vrij hoge temperaturen en vooral in het midden kans op een (staart) van een typhoon. Dit zal gepaard gaan met zeer heftige regenbuien. Dit is dan ook een minder geschikte periode om naar Laos te gaan.