U bent hier: Home | Nicaragua

Rondreis Nicaragua - Authenticiteit en gastvrijheid

Nicaragua heeft veel te bieden! Hier kunt u zich op een rondreis onderdompelen in de weergaloze natuur van Midden-Amerika! Indrukwekkende vulkanen en meren, weelderig tropisch regenwoud, de machtige jungle-rivier San Juan, koraalriffen, koffieplantages en prachtige witte palmstranden sieren het land. U ziet hier bontgekleurde vogels, apen, boomkikkers, leguanen en zelfs panters! Nicaragua is minder toeristisch dan zijn buurlanden, dus de natuur is nog ongerept en u kunt hiervan genieten! Maar Nicaragua heeft meer te beiden dan ongerepte natuurschoon! Op uw reis ontdekt u in steden als Granada en Léon ook het koloniale stedelijke schoon. De prachtige architectuur in Granada en León ademt geschiedenis.

Ontdek de mooiste cultuur van Nicaragua!

Dit heerlijke tropische land heeft dus veel historische bezienswaardigheden die u op uw rondreis echt niet mag missen. Granada is bijvoorbeeld een juweeltje uit de koloniale tijd. Deze stad aan de westoever van het Nicaragua-meer werd in 1524 gesticht en wordt beschouwd als de op een na oudste stad van Midden-Amerika. Nu kunt u hier genieten van de kleurrijke Spaanse koloniale architectuur. Langs de oevers van het meer staan verschillende restaurantjes en bars, waar het heerlijk toeven is. Ook Léon is een aanrader met smalle koloniale straatjes, waar prachtige kleurrijke kerken en gebouwen in verschillende architectuurstijlen om uw aandacht vechten. Klim op het dak van de grootste kathedraal van Midden-Amerika en geniet van het prachtige uitzicht over León! Reis ook naar het noorden van Nicaragua, naar Matagalpa. Deze stad ligt in een vallei die omgegeven wordt door groene bergen, waardoor het hier aangenaam fris is! Matagalpa is, sinds een Duitse echtpaar in de 19e eeuw hier koffiebonen plantte, het hart van de Nicaraguaanse koffieproductie. Koffieplantages zover het oog reikt: prachtig! De reisleiders van SRC zullen op uw groepsreis uitgebreid vertellen over de koloniale invloeden in Nicaragua.

Reis door het onovertroffen natuurschoon van Nicaragua

De natuur van Nicaragua staat hoog aangeschreven! Een absolute must see op uw groepsrondreis is het paradijselijke eiland Ometepe. Ometepe ligt in het meer van Nicaragua, een van de grootste zoetwatermeren ter wereld. ‘Ometepe’ betekent ‘twee heuvels’: de twee vulkanen op het eiland lijken te zweven boven de oppervlakte van het meer. De vulkanen zijn gescheiden door een smal stuk land. Bijzonder is dat elke vulkaan zijn eigen unieke klimaat en flora heeft, waardoor de beide zijden van het eiland zeer verschillend zijn. Eeuwenlang was dit paradijselijke eiland het heiligdom en de thuisbasis van een groot aantal stammen. Een droomeiland om te ontspannen aan het strand of voor een wandeling dwars door het tropische bos! Geniet ook zeker enkele dagen van Pearl Lagoon, een ‘vergeten’ eiland in het Caribische gebied met prachtige zandstranden en wuivende palmbomen. Wilt u iets meer inspanning op uw reis? Maak dan een avontuurlijke wandeling op de jongste vulkaan van Nicaragua, de 675 meter hoge Cerro Negro. De ‘zwarte’ vulkaan contrasteert prachtig met de omliggende groene heuvels. Het uitzicht na de klim is adembenemend en alle inspanningen waard!

Naast de schitterende natuur en het koloniale verleden zijn de Nicaraguanen misschien wel de grootste troef van dit heerlijke vakantieland: ze zijn gastvrij, vol levensvreugde en trots op hun land. Tijdens een rondreis ontdekt u dit prachtige land in al zijn diversiteit. Laat u overweldigen door het afwisselende Nicaragua. Ga mee op reis!