050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Nicaragua

Beste reistijd Nicaragua

Wat is de beste reistijd voor een vakantie naar Nicaragua? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, omdat het antwoord afhangt van uw wensen. Gaat u voor de heerlijke warme zon, of voor een periode met af en toe wat verkoeling door een regenbui?

Wat is de beste reistijd voor Nicaragua?

Hieronder vindt u meer informatie over de beste reistijd voor Nicaragua. Waarmee u bij het maken van uw keuze voor de beste reisperiode vooral rekening moet houden, zijn de natte en de droge periode die Nicaragua kent. Onze reisleiders vertellen hieronder meer over deze periodes.

Het advies van onze reisleiders:

Natte periode (juni, juli, augustus, september, oktober en november)
Het aantal regendagen in de maanden juni tot en met november is het hoogst, met als natste periode de maanden augustus, september en oktober. In de maanden augustus en september regent het meestal één keer per dag, vaak kort, maar wel zeer intensief. De temperaturen zijn wel erg aangenaam. De natte periode is het qua toerisme tevens het rustigst in Nicaragua. Wilt u dus niet te veel toeristen tegenkomen tijdens uw vakantie en laat u zich niet afschrikken door een buitje? Dan is dit een geschikte reisperiode.

Droge periode (december, januari, februari, maart, april en mei)
De regenval is gedurende de maanden december tot en met april vrijwel nihil en daarom wordt deze periode door velen bestempeld als de beste reistijd voor Nicaragua. De temperaturen zijn vooral in april en mei vrij hoog en er is veel sprake van stofwolken. Het beste reist u dus in december, januari, februari of maart naar Nicaragua, wanneer u geniet van het droge weer en het er ook niet te heet is.