050 - 3 123 123
U bent hier: Home | Nicaragua
Nicaragua - Authenticiteit en gastvrijheid

Beste reistijd Nicaragua

Wat is de meest geschikte reisperiode voor een reis naar Nicaragua? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, omdat het antwoord afhangt van uw wensen. Gaat u voor de heerlijke warme zon, of voor een periode met af en toe wat verkoeling door een regenbui?

Klimaat in Nicaragua

Het klimaat van Nicaragua is tropisch en kent net als in de buurlanden, een droge periode (januari tot juni) en een natte tijd (juni tot en met november). Daarnaast kunnen er per regio flinke temperatuurverschillen zijn. In de laaglanden langs de kusten van de Stille Oceaan en de Caribsche kust zijn de temperaturen het hoogst. In het centrale deel en in de bergen kan het wel tot 10 graden koeler zijn. Hieronder vindt u klimaattabellen met per maand de gemiddelde temperatuur en hoeveelheid neerslag in Nicaragua. De tabellen geven gemiddelden over langere periodes en zijn daarom slechts een indicatie.

Nicaragua

J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D
Managua
° C
29
28
29
30
31
29
29
29
29
29
29
29

mm
2
3
4
3
136
137
132
121
213
315
42
10

Beste reisperiode

Hieronder vindt u meer informatie over de beste reistijd voor Nicaragua per seizoen / periode, waarbij we proberen rekening te houden met zaken als de temperatuur, flora, fauna en de eventuele drukte bij bezienswaardigheden. Deze zaken kunnen namelijk ook van invloed zijn op uw keuze. Elk seizoen heeft zijn charme, waarbij u de voor- en nadelen moet afwegen tegenover uw vakantieplanning.

Het advies van onze reisleiders:

Natte periode (juni, juli, augustus, september, oktober en november)
Het aantal regendagen in de maanden mei tot en met november is hoger met als natste periode de maanden augustus, september en oktober. In de maanden augustus en september regent het meestal één keer per dag, vaak kort, maar wel zeer intensief. De temperaturen zijn wel erg aangenaam.

Droge periode (december, januari, februari, maart, april en mei)
De regenval is gedurende de maanden december tot en met april vrijwel nihil. De temperaturen zijn vooral in april en mei vrij hoog en er is veel sprake van stofwolken.