U bent hier: Home | Jordanië

Rondreis Jordanië - Mysterieuze beschavingen in de woestijn

Reis mee naar het fascinerende Jordanië, eeuwenlang een kruispunt van culturen. In dit relatief moderne land heeft het verleden overal zijn sporen achtergelaten. In de indrukwekkende Jordaanse berg- en woestijnlandschappen ziet u de overblijfselen van oude beschavingen en imposante woestijnkastelen. U dwaalt door de elegante Romeinse ruïnes van Jerash langs grootse stadspoorten en door zuilen omzoomde pleinen. En natuurlijk staat u oog in oog met het bekendste bouwwerk in Petra: de schatkamer! Tijdens uw rondreis duikt u letterlijk in de bijzonder interessante geschiedenis van het prachtige Jordanië. Maar daarnaast ontmoet u ook de vriendelijke bevolking die u hartelijk zal ontvangen en u met trots haar prachtige schatten toont. Jordanië zal u betoveren!

Ontdek de mooiste cultuur op een rondreis door Jordanië

Jordanië is een klein en gastvrij land in het Midden-Oosten. Het land beschikt over een eeuwenoude cultuur met bezienswaardigheden uit elke periode van de menselijke geschiedenis. Uw privéreis met chauffeur of de culturele groepsreis begint in Amman, de hoofdstad van het rustige koninkrijk. Amman is een van de oudste continu bewoonde steden in de wereld. Moderne gebouwen van de florerende stad worden afgewisseld met de overblijfselen van oude beschavingen. De overvloed aan glanzend witte huizen, kebab-kraampjes en kleine cafés, waar van rijke koffie wordt genipt in de middagzon, roepen een typisch Arabische sfeer op. Vanuit Amman reist u eenvoudig naar het noorden van Jordanië naar Jerash, de goed bewaard gebleven Grieks-Romeinse stad. Hier wandelt u over de oude straten, die met colonnades zijn omgeven, en bewondert u restanten van de tempels, triomfbogen en het prachtige theater. Ten oosten van Amman, op de oude handelsroute naar Irak en Saudi-Arabië, bevinden zich eeuwenoude bouwwerken, de indrukwekkende woestijnkastelen. Uw reisleider of gids zal met prachtige verhalen de oorsprong van deze mysterieuze bouwwerken uitleggen.

Petra: must see op een Jordanië-reis

Over de 5.000 jaar oude Koningsroute reist u vervolgens met uw privéauto met chauffeur of in de touringcar van Amman naar het zuiden van Jordanië. Dit is een van de meest fascinerende routes van het land die u voert naar prachtige Byzantijnse mozaïeken in de St.Georgekerk in Madaba en de plek waar Mozes het beloofde land aanschouwde, Mount Nebo. En dan bereikt u het absolute hoogtepunt van uw rondreis door Jordanië: Petra, de rozerode rotsstad van de Nabateeërs die pas in de 19e eeuw aan de vergetelheid werd ontrukt. Na een tocht door het bijna twee kilometer lange ravijn van het riviertje de Siq, met rotswanden van wel 150 meter hoog, ontwaart u een felgele streep zonlicht die zich moeizaam door de donkere spleet perst. Zodra uw ogen gewend zijn aan de felle zonnestralen, ziet u langzaam de contouren van de schatkamer, het bekendste gebouw van de antieke stad Petra. De adembenemende façade is dertig meter hoog, met daarachter een acht meter diep vertrek. De statige pilaren en beelden zijn van boven naar beneden uit de honingkleurige rots gehakt. Betoverend! Mooier gaat u het niet zien op uw Jordanië-reis!

Maar er is in Jordanië meer dan cultuur! Op een groepsrondreis of privéreis verkent u ook het bijzondere natuurschoon van dit Arabische land. Hier vindt u onmetelijk grote woestijnvalleien met indrukwekkende stiltes en de Jordaan met haar vruchtbare rivierdal. En er zijn ook prachtige bossen met altijd groene eiken, pijnbomen, cipressen, acacia’s en eucalyptusbomen. Het indrukwekkende Wadi Rum, een vallei met rotswanden van zandsteen en graniet bekend van de film Lawrence of Arabia, verkent u met een 4-wheel drive. Laat u hier betoveren door de geheimzinnige sfeer van de woestijn. U sluit de reis af bij de Dode Zee, de befaamde zee waarop u gewichtloos kunt blijven drijven. Ga mee naar Jordanië en laat u betoveren door de mysteriën in de woestijn!