050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Jordanië

Rondreis Jordanië - Mysterieuze beschavingen in de woestijn

Reis mee naar het fascinerende Jordanië, eeuwenlang een kruispunt van culturen. In dit relatief moderne land heeft het verleden overal zijn sporen achtergelaten. In het prachtige decor van de indrukwekkende Jordaanse berg- en woestijnlandschappen ziet u de overblijfselen van oude beschavingen en imposante woestijnkastelen. U dwaalt door de elegante Romeinse ruïnes van Jerash langs grootse stadspoorten en over met zuilen omzoomde pleinen. En natuurlijk staat u tijdens uw vakantie oog in oog met het bekendste bouwwerk in Petra, in het zuiden van Jordanië: de schatkamer! Tijdens uw rondreis door het prachtige Jordanië duikt u letterlijk in de bijzonder interessante geschiedenis. Maar daarnaast ontmoet u ook de vriendelijke bevolking die u hartelijk zal ontvangen en u met trots haar prachtige schatten toont. Een reis door Jordanië zal u betoveren! Gaat u mee?

Ontdek de mooiste cultuur op een rondreis door Jordanië

Jordanië is een klein, gastvrij en rustig koninkrijk in het Midden-Oosten. Het land beschikt over een eeuwenoude cultuur met bezienswaardighedenuit elke periode van de menselijke geschiedenis: de rozerode stad Petra, de prachtige mozaïekkaart in Madaba, de bijzondere woestijnkastelen en de oude Romeinse ruïnes. Tijdens uw vakantie in Jordanië kunt u het allemaal ontdekken!

Kiest ervoor met een individuele rondreis naar Jordanië op vakantie te gaan of wilt u Jordanië ontdekken tijdens een groepsreis? Welke reisvorm u ook kiest, met een SRC-reis naar Jordanië is uw startpunt Amman, de hoofdstad van Jordanië. Amman is een van de oudste continu bewoonde steden in de wereld. Moderne gebouwen van de florerende stad worden afgewisseld met de overblijfselen van oude beschavingen. De overvloed aan glanzend witte huizen, kebab-kraampjes en kleine cafés, waar van rijke koffie wordt genipt in de middagzon, roepen een typisch Arabische sfeer op. Vanuit Amman reist u eenvoudig naar het noorden van Jordanië naar Jerash, de goed bewaard gebleven Grieks-Romeinse stad. Hier wandelt u over de oude straten, die met colonnades zijn omgeven, en bewondert u restanten van de tempels, triomfbogen en het prachtige theater. Ten oosten van Amman, op de oude handelsroute naar Irak en Saudi-Arabië, bevinden zich eeuwenoude bouwwerken, de indrukwekkende woestijnkastelen. Uw reisleider of gids zal met prachtige verhalen de oorsprong van deze mysterieuze bouwwerken uitleggen.

Petra: must see op een reis in Jordanië

Over de 5.000 jaar oude Koningsroute reist u vervolgens met uw privéauto met chauffeur of in de touringcar van Amman naar het zuiden van Jordanië. Dit is een van de meest fascinerende routes van het land die u voert naar prachtige Byzantijnse mozaïeken in de Sint Joriskerk in Madaba en de plek waar Mozes het beloofde land aanschouwde, Mount Nebo. En dan bereikt u in Jordanië de stad Petra, het hoogtepunt van uw vakantie: de rozerode rotsstad van de Nabateeërs die pas in de 19e eeuw aan de vergetelheid werd ontrukt. Na een tocht door het bijna twee kilometer lange ravijn van het riviertje de Siq, met rotswanden van wel 150 meter hoog, ontwaart u een felgele streep zonlicht die zich moeizaam door de donkere spleet perst. Zodra uw ogen gewend zijn aan de felle zonnestralen, ziet u langzaam de contouren van de schatkamer, het bekendste gebouw van de antieke stad Petra. De adembenemende façade is dertig meter hoog, met daarachter een acht meter diep vertrek. De statige pilaren en beelden zijn van boven naar beneden uit de honingkleurige rots gehakt. Betoverend! Mooier gaat u het niet zien op uw vakantie in Jordanië!

Maar er valt tijdens uw rondreis door Jordanië nog veel meer dan alleen cultuur te ontdekken! In Jordanië verkent u tijdens uw rondreis ook het bijzondere natuurschoon van dit Arabische land. Hier vindt u onmetelijk grote woestijnvalleien met indrukwekkende stiltes en de Jordaan met haar vruchtbare rivierdal. En er zijn ook prachtige bossen met altijd groene eiken, pijnbomen, cipressen, acacia’s en eucalyptusbomen. Het indrukwekkende Wadi Rum, een vallei met rotswanden van zandsteen en graniet bekend van de film Lawrence of Arabia, verkent u met een 4-wheel drive. Laat u hier betoveren door de geheimzinnige sfeer van de woestijn. U sluit de reis af bij de Dode Zee, de befaamde zee waarop u gewichtloos kunt blijven drijven. Een reis door Jordanië is als een avontuurlijk sprookje van 1.001-nacht. Laat u verleiden door onze rondreizen naar Jordanië, u wordt tijdens uw vakantie betoverd door de mysteriën in de woestijn!

Jordanië-reizen in alle soorten en maten

Een reis naar Jordanië boeken begint natuurlijk bij het kiezen van uw gewenste type reis. SRC Reizen biedt verschillende complete reizen naar Jordanië aan. Vindt u het heerlijk om met uw eigen reisgezelschap op pad te gaan? Kies dan voor een individuele rondreis door Jordanië. Dit type reis is vergelijkbaar met een fly drive door Jordanië, maar in dit geval rijdt een privéchauffeur u naar alle highlights. Op verschillende plekken staan gidsen op u te wachten om al dit moois met informatie toe te lichten. Of kiest u juist voor een verzorgde culturele groepsreis door Jordanië? Ideaal wanneer u het leuk vindt om met verschillende mensen samen te reizen, of als u bijvoorbeeld als single op reis wilt naar Jordanië. De deskundige SRC-reisleiders laten u met enthousiaste verhalen en kleurrijke anekdotes méér zien van dit prachtige vakantieland. Het verhaal van Mozes, van Lawrence of Arabia, van de ontdekking van Petra: het komt allemaal voorbij. Ondersteund door een lokale gids nemen zij u mee op groepsreis in Jordanië langs alle hoogtepunten.

Een SRC-rondreis door Jordanië duurt 8 dagen. Kiest u voor een rondreis door Jordanië met privéchauffeur, dan duurt uw reis langer, namelijk 10 dagen. Wilt u meer tijd om uw vakantieland te ontdekken en wilt u uw rondreis door Jordanië bijvoorbeeld verlengen naar 12 dagen? Uw individuele reis kunt u eenvoudig met 1 of meerdere nachten verlengen. Bent u op zoek naar een specifieke reis, volledig afgestemd op uw wensen? Wij stellen graag een maatwerk reis voor u samen!

Boek uw rondreis naar Jordanië bij SRC Reizen

Wilt u naar Jordanië reizen voor een bijzondere vakantie? Al 40 jaar is SRC Reizen gespecialiseerd in het samenstellen van culturele groepsreizen. Zo’n twintig ervaren medewerkers met passie voor hun vak, voor reizen én voor hun gasten werken elke dag hard om uw vakantie te laten slagen! Die inzet wordt beloond door onze reizigers. We krijgen veel complimenten en onze gasten keren regelmatig terug voor een volgende reis. Deze tevredenheid is weer te geven in sterren. Op de onafhankelijke beoordelingssite Trustpilot krijgen we mooie beoordelingen van onze reizigers: gemiddeld 4,5 van de 5 sterren. Als onafhankelijke Groningse touroperator zijn we uiteraard ook aangesloten bij de twee belangrijkste organisaties die de rechten van de reizigers behartigen, de SGR en de ANVR. Kortom, bij SRC Reizen is uw Jordanië rondreis in vertrouwde handen. Dus wacht niet langer en boek een culturele groepsreis of een privéreis naar Jordanië bij SRC Reizen. U zult niet teleurgesteld worden!

Bekijk alle reizen naar Jordanië