U bent hier: Home | Jordanië
Jordanië: veelzijdig sprookje in een wereld van 1.001-nacht

Jordanië

Jordanië heeft onmetelijk grote woestijnvalleien met indrukwekkende stiltes. Hier vindt u ook de rivier de Jordaan en haar vruchtbare rivierdal. Laat u betoveren door de geheimzinnige sfeer van de woestijn van Wadi Rum en de koraalriffen van de Rode Zee, waar heilzame kuuroorden zijn. In Jordanië staan monumenten, prachtige burchten en bouwwerken uit elke periode van de menselijke geschiedenis.

Het allerbelangrijkste is de prachtige antieke stad Petra, die door UNESCO uitgeroepen is tot werelderfgoed. Daarnaast heeft Jordanië bossen met altijd groene eiken, pijnbomen, cipressen, acacia’s en, sinds kort, eucalyptusbomen. De weg van Amman naar het zuiden voert langs de 5.000 jaar oude Koningsroute die een aantal antieke steden aandoet: een van de meest fascinerende routes van Jordanië.

In Jordanië ervaart u de fascinerende geheimen van het Midden-Oosten! Wil u dit ook ervaren? Laat u dan inspireren door de bezienswaardigheden van Jordanië, bekijk het advies van onze reisleiders over de beste reistijd en lees hun handige tips boordevol praktische informatie.

Algemene informatie

Hoofdstad Amman
Staatsvorm Constitutionele monarchie met twee wetgevende organen (senaat en huis van afgevaardigen)
Oppervlakte 89.342 km²
Aantal inwoners ca. 8.185.384
Bevolkingsdichtheid ca. 91,6 per km²
Officiële taal Arabisch
Religies Soennitische moslims 92%, christenen 8%