050 - 3 123 123
U bent hier: Home | Jordanië
Jordanië: veelzijdig sprookje in een wereld van 1.001-nacht

Beste reistijd Jordanië

Wat is de meest geschikte reisperiode voor een reis naar Jordanië? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, omdat het antwoord afhangt van uw wensen.

Klimaat in Jordanië

In Jordanië heerst overwegend een woestijnklimaat. Het landschap in Jordanië varieert nogal waardoor de klimatologische omstandigheden enigszins kunnen verschillen. In de woestijn en in bergachtige gebieden zoals in Petra kan het 's nachts erg afkoelen. De beste reistijd om Jordanië te bezoeken is in het voor- en najaar wanneer het overdag aangenaam warm is met gemiddelde temperaturen tussen de 25 en 35 graden liggen. Hieronder vindt u klimaattabellen met per maand de gemiddelde temperatuur en hoeveelheid neerslag in Jordanië. De tabellen geven gemiddelden over langere periodes en zijn daarom slechts een indicatie.

Jordanië

J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D
Amman
° C
12
13
16
22
28
31
32
32
30
26
20
14

mm
63
63
44
17
4
0
0
0
0
6
28
48

Beste reisperiode

Hieronder vindt u ook informatie over de beste reistijd voor Jordanië, waarbij we proberen rekening te houden met zaken als de temperatuur, flora, fauna en de eventuele drukte bij bezienswaardigheden. Deze zaken kunnen namelijk ook van invloed zijn op uw keuze. Elk seizoen heeft zijn charme, waarbij u de voor- en nadelen moet afwegen tegenover uw vakantieplanning.

Het advies van onze reisleiders:

Winter (december, januari en februari)
Rustiger qua toerisme. Het kan af en toe regenen (soms valt er zelfs een sneeuwbui) en fris zijn in Amman. In Akaba is het dan nog steeds zonnig en aangenaam.

Voorjaar (maart, april en mei)
Dit is de mooiste periode van het jaar. Alles staat in bloei, is mooi groen en zelfs de woestijn komt tot leven. De temperaturen zijn zeer aangenaam. Dit is de favoriete periode voor reizigers.

Zomer (juni, juli en augustus)
Het is zonnig, erg warm en vochtig, vooral in Akaba.

Najaar (september, oktober en november)
Het weer is mild en erg aangenaam. Ideaal excursie-weer.