050 - 3 123 123
U bent hier: Home | Slovenië

Rondreis Slovenië - Klein land met grootse bezienswaardigheden

Europa kent een weelde aan verschillende talen en culturen. De uitzonderingen daargelaten kunt u die grofweg indelen in drie groepen: de Germaanse, de Latijnse en de Slavische. Al deze talen en culturen komen samen in Slovenië! Op een rondreis zult u snel merken waar dit land voor staat: lekker eten en drinken en een smeltkroes aan verrassende culturen. U zult tijdens een groepsreis ook de bijzondere rijkdom van Slovenië terugzien in de natuur, historie en architectuur van het land!

Reis door de indrukwekkende natuur en historische stadjes van Slovenië

Tijdens uw rondreis maakt u kennis met de prachtige natuur van Slovenië. Breng een bezoek aan de wereldberoemde grotten van Postojna: het grootste grottenstelsel in het karstgebied. Tijdens een rondleiding kunt u ronddwalen door smalle gangen en grote zalen met prachtige stalactieten, druipsteenafzettingen en rotsformaties. U kunt tijdens een groepsreis ook een bezoek brengen aan het nabijgelegen middeleeuwse kasteel van Predjama, dat prachtig ligt tegen, en deels zelfs onder, een hoge rotswand.

Een bezoek aan Ptuj, de oudste stad van Slovenië, is net een openluchtmuseum en dus zeker de moeite waard tijdens een rondreis door dit heerlijke land. Tijdens een stadswandeling ervaart u waarom de relatief onbekende stad door de Slovenen wordt gezien als een echte schat. De Romeinen zagen al snel dat de omgeving van Ptuj ideaal was voor de wijnbouw en maakten daar goed gebruik van. Maak tijdens uw groepsrondreis dan ook zeker kennis met de mooie wijnen die Slovenië voortbrengt, bijvoorbeeld door wijnen te proeven in één van de oude wijnkelders die het land rijk is!

Een echt hoogtepunt van uw reis door Slovenië is een bezoek aan het sprookjesachtige Bled. De stad ligt prachtig aan het gelijknamige meer, dat omgeven wordt door heuvels en hoge bergen die bedekt zijn met een laagje sneeuw. Het is mogelijk om een boottocht te maken naar een klein eilandje in het meer, waar u een fraai kerkje kunt bekijken. Werkelijke betoverend!

Reis naar Ljubljana, de kleine maar fijne hoofdstad van Slovenië

Natuurlijk kan ook de hoofdstad van Slovenië niet missen tijdens een groepsrondreis! In Ljubljana vindt u een mengsel van barok en art nouveau, niet voor niets werd het door de BBC uitgeroepen tot ‘de mooiste en leukste kleine hoofdstad van Europa’. Naast al het moois dat er te zien valt, heerst er bovendien een heel gemoedelijke, gezellige sfeer en is het er ook met de feestdagen bijzonder goed toeven. Tijdens een Sloveense avond zult u precies ervaren hoe de Slovenen het leven tot een feest maken: geniet van lokale specialiteiten, muziek en traditionele dans!

Kortom, In Slovenië valt voor de cultuurliefhebber heel veel te genieten! Ga mee op een culturele rondreis door dit prachtige land. De reisleiders van SRC laten u graag de schoonheid van deze relatief onbekende reisbestemming zien!