050 - 3 123 123
U bent hier: Home | Slovenië
Slovenië - Een smeltkroes van culturen

Beste reistijd Slovenië

Wat is de meest geschikte reisperiode voor een reis naar Slovenië? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, omdat het antwoord afhangt van uw wensen. Gaat u voor de heerlijke zomerzon, wilt u herfstkleuren zien of juist genieten van de prachtige bloemenpracht

Klimaat in Slovenië

Slovenië kent verschillende klimaten afhankelijk van waar u bent in het kleine land. In het noorden in het Alpenlandschap kan het in de zomer ’s avonds koud worden en zijn de winters koud. In het binnenland en in en rond Ljubljana is er een landklimaat, terwijl aan de korte kustlijn het mediterrane klimaat wordt beïnvloed door de Adriatische Zee. De kust van Slovenië kent dan ook warme zomers en milde winters. Meer naar het binnenland zijn de winters een stuk strenger en de zomers mild.

Hieronder vindt u klimaattabellen met per maand de gemiddelde temperatuur en hoeveelheid neerslag in Slovenië. De tabellen geven gemiddelden over langere periodes en zijn daarom slechts een indicatie.

Slovenië

J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D
Ljubljana
° C
2
5
10
15
20
24
27
26
22
15
8
4

mm
86
90
74
100
115
125
105
115
135
146
120
110

Beste reisperiode

Hieronder vindt u informatie over de beste reistijd voor Slovenië, waarbij we proberen rekening te houden met zaken als de temperatuur, flora, fauna en de eventuele drukte bij bezienswaardigheden. Deze zaken kunnen namelijk ook van invloed zijn op uw keuze. Elk seizoen heeft zijn charme, waarbij u de voor- en nadelen moet afwegen tegenover uw vakantieplanning.

Het advies van onze reisleiders:

Voorjaar (maart, april en mei)
De temperaturen zijn aangenaam, ideaal excursie-weer

Zomer (juni, juli en augustus)
Soms dagen met hoge temperaturen, in de binnenlanden ligt de temperatuur wat lager

Najaar (september en oktober)
Aangename temperaturen, weersomstandigheden kunnen wisselend zijn en het groen kan snel plaatsmaken voor herfstkleuren

Winter (november, december, januari en februari)
De berggebieden van Slovenië bieden een perfecte mogelijkheid voor een wintersportvakantie