050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Slovenië

Reisinformatie Slovenië

Europa kent een weelde aan verschillende talen en culturen. De uitzonderingen daargelaten kun je die grofweg indelen in drie groepen: de Germaanse, de Latijnse en de Slavische. Er is eigenlijk maar één plek waar deze drie groepen samenkomen, en die plek is Slovenië. Wees welkom in deze smeltkroes van culturen!

Slovenen hebben het beste van alle drie culturen overgenomen. Ze hebben de goede smaak van de Italianen, de efficiëntie en properheid van de Oostenrijkers en de zwier en het levensgevoel van de Slavische volkeren. En daarbij komt ook nog de prachtige natuur die dit land u te bieden heeft.

De rijkdom van Slovenië ziet u terug in de natuur, historie en architectuur van het land. Zo doen de meren van Bohinj en Bled met hun prachtige ligging in de bergen denken aan het Oostenrijkse Alpenlandschap. Aan de Sloveense kust ligt het prachtige stadje Piran, een Venetiaans juweeltje met het onvervalste mediterrane gevoel. Het middeleeuwse Ptuj, in het oosten van het land, heeft zijn wortels in de Romeinse tijd. Uw reis naar Slovenië zal dus ongekend divers zijn!

Beleef de cultuur en natuur van het gevarieerde Slovenië! Geniet van de Sloveense bezienswaardigheden en de uiterst vriendelijke bevolking. Lees de handige tips van onze Slovenië-reisleiders boordevol praktische informatie en start goed voorbereid aan uw vakantie in Slovenië. Bent u benieuwd wanneer u Slovenië het beste kunt bezoeken? Bekijk dan wat de beste reistijd naar Slovenië is als u op vakantie wilt naar dit mooie land!