050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

De 10 mooiste bezienswaardigheden in Colombia

Door reisexpert Mireille | 09-01-2019

Nog maar weinig toeristen bezoeken Colombia, maar dat verandert snel! Dus wacht niet te lang en reis met SRC Reizen van Bogotá naar Cartagena en ontdek de koloniale sfeer en de overdaad aan natuurschoon. Na een lange woelige periode is dit land terug van weggeweest. Colombia is een droombestemming met de machtige Andes, de overdadig groene Amazonejungle, het overweldigende dierenrijk, de charme van kleurrijke koloniale steden en de vriendelijke bevolking.

Hieronder vindt u de tien mooiste bezienswaardigheden die u op uw reis door Colombia echt moet bezoeken . Ga mee!

Mijn favoriete bezienswaardigheden in Colombia

1. Cartagena, een lust voor het oog

Ga vooral naar Cartagena, de meest betoverende stad van Colombia! De ontspannen sfeer en de schoonheid zorgen er gegarandeerd voor dat u Cartagena in uw hart sluit. Het onaangetaste historische hart, gebouwd in Spaans-koloniale stijl, is omgeven door hoge stadsmuren. Er is hier genoeg te bewonderen, zoals het Plaza de Santo Domingo met de oude kerk, het Plaza de Bolivar en het Castillo de San Felipe de Barajas, een oud Spaans fort. Slenter door de charmante kleurrijke straten, waar dames hun tropische fruit verkopen. De tropische temperaturen zorgen voor een ultiem vakantiegevoel.

2. Een kerk van zout

U vindt La Catedral de Sal de Zipaquirá op ongeveer een uur rijden van Bogotá. Deze kerk bevindt zich in een zoutmijn die waarschijnlijk al door de Muisca-indianen, ver voor invasie van de Spaanse conquistadores, werd gebruikt. In het begin van de 20e eeuw is de eerste kapel in de mijn uitgehakt, waarna halverwege de vorige eeuw een grotere kerk volgde. De huidige zoutkathedraal, die in 1995 werd ingewijd, trekt iedere zondag honderden bezoekers.

3. Mystieke beelden in San Agustín

In het precolumbiaanse tijdperk werd het land bewoond door verschillende volken, zoals de Quimbaya, de Tairona en de Muisca. In de jungle bij San Agustín ziet u de restanten van deze oude beschavingen: beelden en (graf)tempels, zogenaamde ‘mesitas’. Ook vindt u hier zo’n 500 bizarre standbeelden. Deze standbeelden, meters hoog en duizenden kilo’s zwaar, verbeelden heilige dieren zoals de adelaar, jaguar en kikker, terwijl andere weer lijken op gemaskerde monsters.


4. Rotsformaties en sterren in Tatacoa

Rode aarde, hoge cactussen, surrealistische zandformaties en prachtige erosielandschappen: de Tatacoawoestijn (desierto de Tatacoa) is een van de meest spectaculaire natuurgebieden van Colombia. De Tatacoawoestijn is geen woestijn in de letterlijke zin van het woord: er groeien veel planten, vooral cactussen, en het regent er regelmatig. Na elke regenbui verandert het landschap, de zandbergen brokkelen af en op een andere plaats vormen zich nieuwe bergen. Een wandelende woestijn! ’s Avonds geniet u hier van een heldere hemel en een overweldigend sterrenschouwspel.

5. Paradijselijk Tayrone

Goudgekleurde stranden, wuivende palmbomen, kraakhelder water en het tropische regenwoud: Tayrona National Park is een paradijs. Bent u een vogelliefhebber? Kijk dan uw ogen uit tijdens een speurtocht naar de 400 verschillende vogelsoorten die hier leven. Start uw kennismaking op het strand van Cañaveral. Vanaf een nabij gelegen heuvel heeft u een spectaculair uitzicht over de Caribische kust. Hiervandaan wandelt u in een uur door het tropisch regenwoud naar het schitterende strand van Arrecife. Onderweg wordt u begeleid door de geluiden van het woud. Met een beetje geluk kruisen brulapen en springaapjes uw pad. De inspanning van de wandeling spoelt u van u af bij het strand van Arrecife. Een paradijselijke plek om te zwemmen!

6. Indianenmarkt in Silvia

Bent u in de buurt van San Agustín? Breng dan zeker een bezoek aan de lokale markt van Silvia. Deze vindt elke dinsdag plaats en vormt een ontmoetingsplaats voor de Guambiano-indianen uit de naburige dorpjes. Op de markt verkopen ze hun zelf verbouwde groente en fruit, vlees en traditionele medicijnen te verkopen. Hoewel de samenleving druk uitoefent op de Guambiano om zich aan te passen, zijn ze erin geslaagd hun eigen cultuur te behouden. En dat ziet u op de markt absoluut terug! Hun de kenmerkende, kleurrijke kleding is een lust voor het oog.


7. Veelzijdig Bogotá

De veelzijdigheid van de Colombiaanse hoofdstad ontdekt u op de kleurrijke Paloquemao-markt. Dit is de belangrijkste groente-, fruit- en zuivelmarkt van Bogotá. Een betere onderdompeling in de geuren en kleuren van tropisch Colombia kunt u zich niet wensen! Wandel daarna eens via de Catedral Primada de Colombia het oude koloniale hart in: La Candelaria. Bezoek hier de San Franciscokerk en het beroemde goudmuseum. Een kabelbaanritje naar de top van de Monserrate is ook een aanrader. U geniet hier van een prachtig uitzicht over de stad.

8. Idyllisch Villa de Leyva

Het 16e-eeuwse Villa de Leyva is een van de mooiste koloniale stadjes. Vroeger was dit pittoreske stadje populair bij rijke families om de hectiek van de drukke stad te ontvluchten. Op het grootse Playa Mayor waant u zich terug in het verleden. Dit centrale plein, geplaveid met kinderkopjes, wordt omgeven door witgestucte gebouwen en de Parroquia de Nuestra Señora del Rosario, de kerk. Mocht u op een zaterdag in Villa de Leyva zijn, struin dan over de kleurrijke markt. U komt zeker met mooie souvenirs thuis!


9. Het lekkerste kopje koffie

Colombia is een van de belangrijkste koffieproducenten ter wereld. Midden in het Andesgebergte bevindt zich de koffiedriehoek, ‘el eje cafetero’, een relatief klein gebied waar al eeuwenlang Colombiaanse koffie wordt geproduceerd. Zo ver u kunt kijken, ziet u glooiende heuvels die volledig met koffieplanten bedekt zijn. De planten worden afgewisseld met fruitbomen, die ervoor zorgen dat er niet te veel zonlicht doorkomt. Tussen het overweldigende groen staan de kleurrijke, traditionele koffieboerderijen. Bezoek zo’n haciënda en ontdek hoe de Colombiaanse koffie wordt gemaakt!

10. De witte stad Popayán

De oude hoofdstad van zuidelijk Colombia, hoog in de bergen van Valle de Pubenza, verrast. Door de sierlijke kerken en pleinen doet het historisch centrum koloniaal aan. Vooral de krijtwitte gebouwen en gevels dragen hieraan bij, waardoor Popayán ook wel bekendstaat als La Ciudad Blanca, de witte stad. Maar dat wil niet zeggen dat deze stad vol historische rijkdom saai is. Integendeel, de drukke straten zijn vol met studenten en bruisen van energie.




Gratis digitale brochure Verre reizen

Download de brochure

Blader door de brochure  


Wellicht vindt u deze artikelen van onze reisleiders ook leuk om te lezen?

Meer reisverhalen

Colombia is een droombestemming met de machtige Andes, de overdadig groene Amazonejungle, het overweldigende dierenrijk, de charme van kleurrijke koloniale steden en de vriendelijke bevolking!