U bent hier: Home | Frankrijk
Frankrijk - Een cultureel en smaakvol verblijf

Frankrijk

Het is onmogelijk om 'la douce France' in een paar woorden te beschrijven. Er zijn alleen al 40.000 monumenten, 10.000 kastelen, abdijen en landhuizen en 6.000 musea. Om maar te zwijgen over de vele regionale delicatessen en tradities. U kunt lekker uitwaaien aan de ruige kusten van Normandië of flaneren over de boulevards van mondaine badplaatsen aan de Franse rivièra. En Frankrijk moet u natuurlijk ook proeven. Een overheerlijke wijn uit de Bourgogne of een stevige rode bordeaux bij een lekkere camembert, brie of roquefort geven uw vakantie een uitstekende afdronk!

Maar Frankrijk is bovenal een kunstzinnig land! In dit heerlijke paradijs kunt u de mooiste kunst en cultuur ontdekken! U voelt zich een koning in een van de prachtige kastelen in de Loirevallei of een kunstenaar in de kleurrijke en schilderachtige dorpjes in de Provence, waar grootmeesters als Matisse, Van Gogh en Gauguin hun inspiratie vandaan haalden. Frankrijk is ook de wieg van stromingen als de gotiek, het impressionisme en de art nouveau. En niet alleen in de kunsthoofdstad van de wereld, Parijs, kunt u in de musea en op straat genieten van al deze fraaie schilderwerken en architectuur. Passend binnen de nieuwe Franse ‘traditie’ om kunst naar de ‘buitengewesten’ te verplaatsen vindt u nu ook een Louvre in Lens en een Centre Pompidou in Metz!

Kortom, in Frankrijk zijn heel veel bezienswaardigheden die u inspireren voor een mooie kunstzinnige reis! Gaat u mee genieten?

Algemene informatie

Hoofdstad Parijs
Staatsvorm Republiek
Oppervlakte 547.020 km²
Aantal inwoners ca. 62.814.233
Bevolkingsdichtheid ca. 113,9 per km²
Officiële taal Frans
Overige talen Baskisch, Bretons, Duits, Catalaans, Corsicaans en Frans-Vlaams
Religies Katholiek 90%, protestants 2%, joods 1%, islamitisch 1%, niet gelovig 6%