050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Groot-Brittannië

Reisinformatie Groot-Brittannië

De rijke cultuurhistorie van Groot-Brittannië is springlevend en komt in veel aspecten van het dagelijkse leven terug. Statige kastelen met prachtige Engelse tuinen, gotische kathedralen en imponerende ruïnes herinneren aan het roemrijke verleden. Datzelfde geldt voor grootse steden als Edinburgh, York, Cambridge en de metropool Londen waar u een overdaad aan kunst en historie vindt.

Verspreid over de Britse eilanden liggen de prachtigste landhuizen en kastelen omgeven door grote tuinen, ieder met hun eigen verhaal. Hever Castle: de geboorteplaats van Anna Boleyn, die zo treurig aan haar einde kwam. Castle Howard, dat al 300 jaar wordt bewoond door de familie Howard, en dat het decor was van films als ‘Brideshead Revisited’ en ‘The Buccaneers’. Blair Castle in Schotland, het witte sprookjeskasteel, waar naast de pracht en praal ook een kamertje speciaal is ingericht voor Bonnie Prince Charlie. Nog altijd heeft hij een speciaal plekje in het hart van vele Schotten, omdat hij steeds maar weer een leger samenstelde om op ‘oorlogspad’ te gaan tegen die vermaledijde Engelsen.

Maar ook de natuur laat zich in Groot-Brittannië niet onbetuigd. Het bergachtige Lake District, bij velen bekend van de ‘daffodils’ van William Wordsworth, met de paswegen en de bootjes op de vele meren! De ruige Highlands met de schilderachtige Lochs in Schotland, waar het op eens niet vreemd meer is dat hier monsters op duiken. En de glooiende heuvels van de Cotswolds en de Yorkshire Dales met de grazende schapen en met heggetjes en muurtjes omzoomde weilanden. Ook dat is Groot-Brittannië! Er zijn oneindig veel bezienswaardigheden in Groot-Brittannië, zowel op cultuurgebied als in het natuurschoon. Ontdek het zelf!

Ook naar de ‘verkeerde kant’ kijken bij het oversteken, keurig in de rij staan bij de bushalte en het traditionele English breakfast – niet echt een ontbijt voor fijnproevers – zijn typisch Britse zaken, net als de hoffelijkheid en de heerlijke high tea. Een pint of een lager is een goede afsluiter van een cultuur dagje in Engeland. Groot-Brittannië is dan wellicht niet de eerste bestemming voor een zonvakantie, toch schijnt hier uiteraard meer dan geregeld een heerlijk zonnetje! Wilt u weten in welke reisperiode u die lekkere pint op een terras kunt drinken? Lees dan het reisadvies van onze reisleiders over de beste reistijd voor Groot-Brittannië. En ach, en ook al regent het pijpenstelen: in Groot-Brittannië, met zijn indrukwekkende kastelen en landhuizen, charmante stadjes, fraaie natuur en mooie kusten beleeft u hoe dan ook ‘never a dull moment’!